reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Kasiula, a skad dokladnie jestes? Ja robilan usg genetyczne z obliczeniami w tym programie fmf, czy cos w ten desen u lekarza pro2adzacego ciąże.

Co do profamilii. Ja tam nie rodzilam. Szwagierka i bratowa tak. Szwagierja zadowolona i z opieki i porodu. Bratowa mowi, ze miala prze wstretne polozne.

reklama
Co myslicie dziewczyny o pobieraniu krwi pepowinowej ? Wlasnie czytam ulotke
Też się nad tym zastanawiałam w poprzedniej ciąży, ale położna mi odradziła... Wg niej często ta krew jest źle pobrana, albo coś tam innego jest nie tak, i i tak się do niczego później nie przyda.. No i nie pomoże dziecku od którego ja pobiorą tylko rodzeństwu.. Takie mam informację.. Jakoś wnikliwie tego nie sprawdzałam szczerze mówiąc..

Super że wyniki dobre ;))Ale dużo jest nas z Podkarpacia;)Moja ciąża z córką zapowiadała się na prawidłową ale gdy w 6 mięs wody odchodziły to wysłali mnie do pro famili i tam lekarz odkrył wadę serca a o zespole genetycznym dowiedziałam się po porodzie ... Wiec był szok . Aż dziwię się że się zdecydowałam na kolejne dziecko ale jaka jest silny instynkt macierzyński to się ryzykuje .Zostało się tylko modlić by było tym razem dobrze .
Nieźle , właśnie wyniki wynikami , a kończy się różnie.

U mojego syna pęknięciu uległa czaszka , przy porodzie i nikt o tym nie powiedział wyszło miesiąc później na prywatnej wizycie. Tak jak malutka wada serca , którą dopiero Pani doktor wykryla, w szpitalu na marszałkowskiej. A tak poza tym leżało się przyjemnie :wink:

Uhuhu to Podkarpacie rzadzi :d ja lubelskie :) co do pobierania krwi to czytałam o tym i chyba jest więcej minusów niż plusów. Krew się nie cofa do dziecka, jeśli nie daj boze będzie chore na białaczkę np to i tak nie skorzysta bo krę od pocczatku będzie ,,zła" a dla rodzeństwa jest 25 % szans że będzie zgodna

@delicious kiedy masz kolejna wizyte ?
Ja idę kiedy chcę ;). Lekarz powiedział, żebym przyszła na początku października. Myślałam, żeby się wybrać jutro i pokazać mu wyniki, ale jestem przeziębiona, więc chyba za tydzień. Chodzę na nfz i tam nie ma usg, więc na forum wizytowym nawet nie opisuję moich wizyt, bo po co. Jeśli chodzi o kolejne usg to chyba dopiero w 21 tygodniu połówkowe i chcę zrobić prywatnie tak jak prenatalne. Nie wiem tylko czy wytrzymam tyle tygodni, bo to będzie pod koniec listopada :eek:. Jak nie to skoczę gdzieś prywatnie około 15-17 tygodnia :cool2:.

Wyniki odebrane. Ryzyko niskie, uspokoilam się trochę. W uwagach jest że należy sprawdził ta przepuklina przy crl powyżej 55mm. I okazało się że ciąża nie Ty dzień starsza tylko 4dni . Więc badania były w 11w6d . Myślę że na nast usg już może być ok :)
Pójdę w środę bo mam jakąś infekcje, zobaczymy czy zrobi usg czy za tydzień na wizycie.

Rodziłam w Profamili , napewno komfort jest ogromny.. mi osobiście tego było trzeba ,bo miałam zalamke po porodzie, ale jakbym miała jakieś problemy to są lepsze szpitale na poród. Teraz też myślę o Profamili ;)
No to kamień z serca, jak wyniki dobre to jest mega ulga.

Super że wyniki dobre ;))Ale dużo jest nas z Podkarpacia;)Moja ciąża z córką zapowiadała się na prawidłową ale gdy w 6 mięs wody odchodziły to wysłali mnie do pro famili i tam lekarz odkrył wadę serca a o zespole genetycznym dowiedziałam się po porodzie ... Wiec był szok . Aż dziwię się że się zdecydowałam na kolejne dziecko ale jaka jest silny instynkt macierzyński to się ryzykuje .Zostało się tylko modlić by było tym razem dobrze .
W jakim wieku jest twoja córka? Teraz który tydzień u ciebie?

jejku, wchodzę rano a tu ponad 5 stron do odrobienia! jesteście szalone :D

Nigdy na forum nie bedziesz wiedziala :) skad wiesz czy ciezarna "Kasia" z wadowic ktora slodko odpisuje od poczatku nie ma cos z glowa :)

tak mi się skojarzyło, kiedyś były takie reklamy apropo znajomości w internecie, gdzie po 2 stronie ekranu pisząc z dziewczynka siedział wstrętny spocony facet i pisał 'jestem Kasia i też mam 12 lat'..
no nigdy nie wiemy z kim mamy do czynienia. trzeba mieć dystans ale też dopuścić myśl że nie wszyscy to jednak jakieś trolle. wada internetu..

@liczba czytałam ulotkę z diagnostyki ostatnio, ale osobiście chyba się nie zdecyduję. przeszperałam internet, i nierzadko były sytuacje kiedy nie udało się pobrać minimalnej ilości krwi podczas porodu. no a pieniądze przepadały. pamiętam również że były głosy jakoby ta krew ostatecznie w większości przypadków wcale nie pomagała później naszemu maluszkowi. ale nie pamiętam dokładnie, musiałabym przypomnieć sobie szczegóły.

Ja idę kiedy chcę ;). Lekarz powiedział, żebym przyszła na początku października. Myślałam, żeby się wybrać jutro i pokazać mu wyniki, ale jestem przeziębiona, więc chyba za tydzień. Chodzę na nfz i tam nie ma usg, więc na forum wizytowym nawet nie opisuję moich wizyt, bo po co. Jeśli chodzi o kolejne usg to chyba dopiero w 21 tygodniu połówkowe i chcę zrobić prywatnie tak jak prenatalne. Nie wiem tylko czy wytrzymam tyle tygodni, bo to będzie pod koniec listopada :eek:. Jak nie to skoczę gdzieś prywatnie około 15-17 tygodnia :cool2:.

No to kamień z serca, jak wyniki dobre to jest mega ulga.

W jakim wieku jest twoja córka? Teraz który tydzień u ciebie?

Dla mnie czas sie tak ciagnie :) podziwiam, ze tyle wytrzymasz do nastepnego usg :)

Uhuhu to Podkarpacie rzadzi :d ja lubelskie :) co do pobierania krwi to czytałam o tym i chyba jest więcej minusów niż plusów. Krew się nie cofa do dziecka, jeśli nie daj boze będzie chore na białaczkę np to i tak nie skorzysta bo krę od pocczatku będzie ,,zła" a dla rodzeństwa jest 25 % szans że będzie zgodna

O lubelskie jak ja :) gdzie na prenatalne jesli mozna wiedziec ?

reklama
Do góry