reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja poczekam z zakupami ciuszkowymi do 20tc jak już płeć będzie pewna na te 99%
A co do tetry to przy dziewczynkach miałam z 70 i wcale nie było ich za dużo. A to część leżała brudna a to część się suszyła a część była w użyciu laski mi bardzo ulewały a pieluszki były i do przykrycia i do wytarcia i pod główkę by pościeli nie prac 3 razy dziennie. Teraz nie kupuje to co zostało powinni starczyć.
Ja parę zakupów mam już za sobą, fotelik do auta i leżaczek tiny love udało się okazyjnie kupić więc już leżą i czekają na nowego właściciela.
Ja też tetry sporo zuzylam bo robiła mi tak jak i tobie za wszystko :) a właściwie musliny z baby..ono.
Ja na początek mam wszystko bo nawet jakby była dziewucha to po synu mam różne kolory a w niebieskim też będzie jej ładnie ;) dokupie tylko kiecki żeby ja ewentualnie wystroic. No a jak syn to będzie z głowy. Dokupie tylko pampersy bo nawet kosmetyki mam od syna.
A zacznę szykować wszystko tak żeby się do 32 tc mniej wiecej wyrobić. Jakby drugie miało robić niespodziankę jak syn ;)
U nas w szpitalu chcieli karte ciąży, oryginal grupy krwi i badania GBS.

Ja narazie mam wyniki badan, ze 3 kartki, 4 foty z usg i karte ciąży.
u mnie do porodu też tylko to. Reszta badań wpisana w kartę ciąży. A jak Cię biorą do szpitala to i tak robią podstawowe badania.

reklama
Witajcie. U was w ktorym tyg ciazy ginekolog założył kartę ciąży? Ja mam 9t+3d i jeszcze nie mam. W ten piatek ide do niego i ciekawe czy zalozy i juz beda badania wszystkie hiv krew mocz itp. Ciekawa jestem.

Ja też tetry sporo zuzylam bo robiła mi tak jak i tobie za wszystko :) a właściwie musliny z baby..ono.
Ja na początek mam wszystko bo nawet jakby była dziewucha to po synu mam różne kolory a w niebieskim też będzie jej ładnie ;) dokupie tylko kiecki żeby ja ewentualnie wystroic. No a jak syn to będzie z głowy. Dokupie tylko pampersy bo nawet kosmetyki mam od syna.
A zacznę szykować wszystko tak żeby się do 32 tc mniej wiecej wyrobić. Jakby drugie miało robić niespodziankę jak syn ;)

u mnie do porodu też tylko to. Reszta badań wpisana w kartę ciąży. A jak Cię biorą do szpitala to i tak robią podstawowe badania.
Właśnie jak te ż babyono miałam super są. Szkoda że jakieś 4 miesiące temu dałam mężowi do garażu :laugh2: więc od początku kupuje :biggrin2:

Ja mialam okolo 10-15 pieluszek tetrowych. Corka tez ulewała aż milo. Ale u nas pranie schnie szybko, bo mamy suszarke bebnowa, wiec na bieżąco pralam. Teraz na pewno dokupie kilka ładnych. Jakis czas po tescie kupilam dwie, bo mnie urzekly. :D stwierdzilam, ze jak cos to beda dla starszej :)

Witajcie. U was w ktorym tyg ciazy ginekolog założył kartę ciąży? Ja mam 9t+3d i jeszcze nie mam. W ten piatek ide do niego i ciekawe czy zalozy i juz beda badania wszystkie hiv krew mocz itp. Ciekawa jestem.
Ja też jeszcze nie mam a u mnie 9t6d. Karta jest zakładana czasami dopiero jak się ma te pierwsze badania przynajmniej u mnie tak jest

@Heda @delicious udało się zrobić badanie, ale na wynik trzeba czekać tydzień. Mój lekarz.odpisal mi na sms i trochę mnie uspokoił, kazał zrobić ta awidność i napisał ze nie mam się martwić bo to jest bardzo niski wynik. Kochany jest bo odpisał mi z urlopu - nie wiedziałam że na nim jest - i bardzo mnie uspokoił :)
Fajnie ze lekarz szybko odpowiedzial i dodatkowo nie zmartwil tylko pocieszył:) czekaj spokojnie na wyniki, być może tamte juz były spadające bo przeszłas chorobę w ostatnich miesiącach i kolejne będą jeszcze niższe:) mi np wyszła tokso IgM 0.2 negatywny a IgG 45 pozytywny w pierwszej ciąży a nawet nie wiem kiedy przechodziłam tą chorobę. Lekarzami nie jesteśmy wiec czasami samej zinterpretować wyniki jest ciezko

Hej wróciliśmy do domku. Prenatalne z usg wyszło ładnie. Dzidzia szalała, skakała, ssała rączkę <3 na 80% chłopiec chociaż to jeszcze może się zmienić bo mocno się wiercił :) wszystkie przepływy, wymiary ok! Ulgaaa! Doktor spokojnie opowiadał wszystko co się działo :) dostaliśmy płytkę z nagraniem, wyniki z krwi i wszystkie dokumenty dostaniemy na @ w ciągu tygodnia ;)

reklama
Hej wróciliśmy do domku. Prenatalne z usg wyszło ładnie. Dzidzia szalała, skakała, ssała rączkę <3 na 80% chłopiec chociaż to jeszcze może się zmienić bo mocno się wiercił :) wszystkie przepływy, wymiary ok! Ulgaaa! Doktor spokojnie opowiadał wszystko co się działo :) dostaliśmy płytkę z nagraniem, wyniki z krwi i wszystkie dokumenty dostaniemy na @ w ciągu tygodnia ;)
Super wieści bardzo się cieszę i gratuluję [emoji4]

Do góry