reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja poczekam z zakupami ciuszkowymi do 20tc jak już płeć będzie pewna na te 99%
A co do tetry to przy dziewczynkach miałam z 70 i wcale nie było ich za dużo. A to część leżała brudna a to część się suszyła a część była w użyciu laski mi bardzo ulewały a pieluszki były i do przykrycia i do wytarcia i pod główkę by pościeli nie prac 3 razy dziennie. Teraz nie kupuje to co zostało powinni starczyć.
Ja parę zakupów mam już za sobą, fotelik do auta i leżaczek tiny love udało się okazyjnie kupić więc już leżą i czekają na nowego właściciela.
Ja też tetry sporo zuzylam bo robiła mi tak jak i tobie za wszystko :) a właściwie musliny z baby..ono.
Ja na początek mam wszystko bo nawet jakby była dziewucha to po synu mam różne kolory a w niebieskim też będzie jej ładnie ;) dokupie tylko kiecki żeby ja ewentualnie wystroic. No a jak syn to będzie z głowy. Dokupie tylko pampersy bo nawet kosmetyki mam od syna.
A zacznę szykować wszystko tak żeby się do 32 tc mniej wiecej wyrobić. Jakby drugie miało robić niespodziankę jak syn ;)
U nas w szpitalu chcieli karte ciąży, oryginal grupy krwi i badania GBS.

Ja narazie mam wyniki badan, ze 3 kartki, 4 foty z usg i karte ciąży.
u mnie do porodu też tylko to. Reszta badań wpisana w kartę ciąży. A jak Cię biorą do szpitala to i tak robią podstawowe badania.

reklama
Witajcie. U was w ktorym tyg ciazy ginekolog założył kartę ciąży? Ja mam 9t+3d i jeszcze nie mam. W ten piatek ide do niego i ciekawe czy zalozy i juz beda badania wszystkie hiv krew mocz itp. Ciekawa jestem.

Ja też tetry sporo zuzylam bo robiła mi tak jak i tobie za wszystko :) a właściwie musliny z baby..ono.
Ja na początek mam wszystko bo nawet jakby była dziewucha to po synu mam różne kolory a w niebieskim też będzie jej ładnie ;) dokupie tylko kiecki żeby ja ewentualnie wystroic. No a jak syn to będzie z głowy. Dokupie tylko pampersy bo nawet kosmetyki mam od syna.
A zacznę szykować wszystko tak żeby się do 32 tc mniej wiecej wyrobić. Jakby drugie miało robić niespodziankę jak syn ;)

u mnie do porodu też tylko to. Reszta badań wpisana w kartę ciąży. A jak Cię biorą do szpitala to i tak robią podstawowe badania.
Właśnie jak te ż babyono miałam super są. Szkoda że jakieś 4 miesiące temu dałam mężowi do garażu :laugh2: więc od początku kupuje :biggrin2:

Ja mialam okolo 10-15 pieluszek tetrowych. Corka tez ulewała aż milo. Ale u nas pranie schnie szybko, bo mamy suszarke bebnowa, wiec na bieżąco pralam. Teraz na pewno dokupie kilka ładnych. Jakis czas po tescie kupilam dwie, bo mnie urzekly. :D stwierdzilam, ze jak cos to beda dla starszej :)

Witajcie. U was w ktorym tyg ciazy ginekolog założył kartę ciąży? Ja mam 9t+3d i jeszcze nie mam. W ten piatek ide do niego i ciekawe czy zalozy i juz beda badania wszystkie hiv krew mocz itp. Ciekawa jestem.
Ja też jeszcze nie mam a u mnie 9t6d. Karta jest zakładana czasami dopiero jak się ma te pierwsze badania przynajmniej u mnie tak jest

@Heda @delicious udało się zrobić badanie, ale na wynik trzeba czekać tydzień. Mój lekarz.odpisal mi na sms i trochę mnie uspokoił, kazał zrobić ta awidność i napisał ze nie mam się martwić bo to jest bardzo niski wynik. Kochany jest bo odpisał mi z urlopu - nie wiedziałam że na nim jest - i bardzo mnie uspokoił :)
Fajnie ze lekarz szybko odpowiedzial i dodatkowo nie zmartwil tylko pocieszył:) czekaj spokojnie na wyniki, być może tamte juz były spadające bo przeszłas chorobę w ostatnich miesiącach i kolejne będą jeszcze niższe:) mi np wyszła tokso IgM 0.2 negatywny a IgG 45 pozytywny w pierwszej ciąży a nawet nie wiem kiedy przechodziłam tą chorobę. Lekarzami nie jesteśmy wiec czasami samej zinterpretować wyniki jest ciezko

Hej wróciliśmy do domku. Prenatalne z usg wyszło ładnie. Dzidzia szalała, skakała, ssała rączkę <3 na 80% chłopiec chociaż to jeszcze może się zmienić bo mocno się wiercił :) wszystkie przepływy, wymiary ok! Ulgaaa! Doktor spokojnie opowiadał wszystko co się działo :) dostaliśmy płytkę z nagraniem, wyniki z krwi i wszystkie dokumenty dostaniemy na @ w ciągu tygodnia ;)

reklama
Hej wróciliśmy do domku. Prenatalne z usg wyszło ładnie. Dzidzia szalała, skakała, ssała rączkę <3 na 80% chłopiec chociaż to jeszcze może się zmienić bo mocno się wiercił :) wszystkie przepływy, wymiary ok! Ulgaaa! Doktor spokojnie opowiadał wszystko co się działo :) dostaliśmy płytkę z nagraniem, wyniki z krwi i wszystkie dokumenty dostaniemy na @ w ciągu tygodnia ;)
Super wieści bardzo się cieszę i gratuluję [emoji4]

Do góry