Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnym i? Robicie je na własną rękę czy macie skierowanie? Moja kolejna wizyta będzie już w 12 TC i nic nie mowila. Kolezanka ci do niej chodzi mówiła że jak ona na USG zobaczę jakieś nieprawidlowosci plus wiek i choroby w rodzinie to wtedy wystawia. Ale tak duże zastanawiam ci teraz zrobić żeby nie było za późno...
reklama
U mnie w otoczeniu koleżanki robią na NFZ bo dostały skierowanie. Wszystko zależy od wytycznych czyli wiek, choroby genetyczne i tak naprawde... Szereg innych czynników. Koleżanki nie miały nic wspólnego z wytycznymi a skierowania dostały. Ja zagadałam ostatnio i nie dostałam bo nie spełniam żadnego wymogu i mi nie dał. I dlatego robie prywatnie. Chociaż w poniedziałek pogadam z nim jeszcze raz, zobaczymy co powie.Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnym i? Robicie je na własną rękę czy macie skierowanie? Moja kolejna wizyta będzie już w 12 TC i nic nie mowila. Kolezanka ci do niej chodzi mówiła że jak ona na USG zobaczę jakieś nieprawidlowosci plus wiek i choroby w rodzinie to wtedy wystawia. Ale tak duże zastanawiam ci teraz zrobić żeby nie było za późno...
Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnym i? Robicie je na własną rękę czy macie skierowanie? Moja kolejna wizyta będzie już w 12 TC i nic nie mowila. Kolezanka ci do niej chodzi mówiła że jak ona na USG zobaczę jakieś nieprawidlowosci plus wiek i choroby w rodzinie to wtedy wystawia. Ale tak duże zastanawiam ci teraz zrobić żeby nie było za późno...
No ja mam to szczęście ze moja lekarka ma certyfikat do badań prenatalnych wiec w sumie to po prostu będzie kolejna wizyta
porcelana
Fanka BB :)
Jak już tak piszecie o ciążowych ciuchach, to mam pytanie apropo spodni. Jaki model jest najlepszy/najwygodniejszy? Bo są takie z tylko wszytymi gumkami po bokach, z jedną niska guma z przodu tylko, z do połowy zakrytym brzuchem, albo całym? Nie mam doświadczenia... [emoji12]
Zostały mi jedne jedyne białe jeansy z wysokim stanem, w które jeszcze się swobodnie dopinam. Dzisiaj właśnie byłam oddać w Zarze dwie pary, które sobie niedawno (nie wiem po co) kupiłam i chce zainwestować za jakiś czas w jakieś porządne ciążowe. Z Mamalicious na Zalando widziałam fajne, ale na razie tylko oglądam, bo boję się jeszcze zamawiać... A w szafie mam multum luzniejszych albo dzianinowych rozciagliwych sukienek więc jakoś dam radę [emoji6]
Zostały mi jedne jedyne białe jeansy z wysokim stanem, w które jeszcze się swobodnie dopinam. Dzisiaj właśnie byłam oddać w Zarze dwie pary, które sobie niedawno (nie wiem po co) kupiłam i chce zainwestować za jakiś czas w jakieś porządne ciążowe. Z Mamalicious na Zalando widziałam fajne, ale na razie tylko oglądam, bo boję się jeszcze zamawiać... A w szafie mam multum luzniejszych albo dzianinowych rozciagliwych sukienek więc jakoś dam radę [emoji6]
Załączniki
Magdalenams
Ja idę prywatnie. Jeśli nie ma wskazań (dziewczyny już o nich pisały ) to mój ginek skierowania nie daje.Dziewczyny a jak to jest z tymi prenatalnym i? Robicie je na własną rękę czy macie skierowanie? Moja kolejna wizyta będzie już w 12 TC i nic nie mowila. Kolezanka ci do niej chodzi mówiła że jak ona na USG zobaczę jakieś nieprawidlowosci plus wiek i choroby w rodzinie to wtedy wystawia. Ale tak duże zastanawiam ci teraz zrobić żeby nie było za późno...
Magdalenams
Musisz przymierzyć. Dla mnie najlepsze były z wysokim pasem. Dobrze mi trzymały brzuch i ten pas jest mięciutki. Nic nie uciskalo. Poza tym nie lubię spodni z niskim stanem a te pierwsze takie dla mnie są. Ja miałam coś takiego jak na twoim dolnym lewym zdj. A były z hm.Jak już tak piszecie o ciążowych ciuchach, to mam pytanie apropo spodni. Jaki model jest najlepszy/najwygodniejszy? Bo są takie z tylko wszytymi gumkami po bokach, z jedną niska guma z przodu tylko, z do połowy zakrytym brzuchem, albo całym? Nie mam doświadczenia... [emoji12]
Zostały mi jedne jedyne białe jeansy z wysokim stanem, w które jeszcze się swobodnie dopinam. Dzisiaj właśnie byłam oddać w Zarze dwie pary, które sobie niedawno (nie wiem po co) kupiłam i chce zainwestować za jakiś czas w jakieś porządne ciążowe. Z Mamalicious na Zalando widziałam fajne, ale na razie tylko oglądam, bo boję się jeszcze zamawiać... A w szafie mam multum luzniejszych albo dzianinowych rozciagliwych sukienek więc jakoś dam radę [emoji6] Zobacz załącznik 900393
Wiola1985
Hejka witamy! W razie wątpliwości i stresa pisz. Dziewczyny bardzi sie nawazjem wspieraja i dzielą wiedzą.Witajcie, ja przyszła mama z kalendarzem wg @ 10,6. Nie byłam aktywna do tej pory na forum bo jest to moja 3 ciąża tylko dwie bardzo wcześnie ronione. Zaczynam wierzyć że tym razem się uda. Badania genetyczne z krwi miałam już wczoraj. Ale pappe mam za tygodnie. Robię wszystko co jest dostępne żeby mieć wiedzę na tyle na ile to możliwe. Trochę stresik jest ...
Wiola1985
Ale to jest naprawde durne w pl no nie? No płacisz te skladki całe życie i naprawde jak już przychodzi ta ciąża to tevprenatane powinno ci sie należeć, no ja nie wiem...U mnie w otoczeniu koleżanki robią na NFZ bo dostały skierowanie. Wszystko zależy od wytycznych czyli wiek, choroby genetyczne i tak naprawde... Szereg innych czynników. Koleżanki nie miały nic wspólnego z wytycznymi a skierowania dostały. Ja zagadałam ostatnio i nie dostałam bo nie spełniam żadnego wymogu i mi nie dał. I dlatego robie prywatnie. Chociaż w poniedziałek pogadam z nim jeszcze raz, zobaczymy co powie.
Ja ogolnie na UK narzekam bo tutaj nie ratuja np. wczesnej ciąży i ciaze dopiero traktuja od 12 tyg...ale powiedziec moge ze kazdej należą sie 3 usg i to sa cos na zasadzie prenatalne w pl, dostaje karte taka jak bankomatowa i całą ciążę + rok po ciąży masz wszystkie leki i dentyste za darmo, ty jak i dziecko. Jesli potrzebujesz wizyte u specjalisty tak jak ja u endo, miam termin w ciagu tygodnia, badanie krwi co miesiac, normalnie za darmo. I zapisuje cie twoja polozna, nigdzie nie dzwonisz, nie zapisujesz sie, dostajesz list z kliniki i juz. Jak masz usg czy wizyte u poloznej w pracy masz normalnie wolne i płatne. Więc jednak jakies plusy może i są...a narzekałam. Potem jest gorzej na macierzynskim... jak dostajesz naprawde marne grosze, tu na dziecko trzeba miec oszczednosci niestety.
Wiola1985
Ja myslalam ze te z gumą sa fajne ale ja pomierzylam to mi przypasowaly te z pasem na brzuch. Zależy jaka masz budowe ciała, niektórym dziewczynom te z pasem takim na brzuch lecą z tyłka. Mi te najbardziej podpasowaly, ale ja mam dosc szerokie biodra i odstajacy tyłek wiec sie trzymaja hahaJak już tak piszecie o ciążowych ciuchach, to mam pytanie apropo spodni. Jaki model jest najlepszy/najwygodniejszy? Bo są takie z tylko wszytymi gumkami po bokach, z jedną niska guma z przodu tylko, z do połowy zakrytym brzuchem, albo całym? Nie mam doświadczenia... [emoji12]
Zostały mi jedne jedyne białe jeansy z wysokim stanem, w które jeszcze się swobodnie dopinam. Dzisiaj właśnie byłam oddać w Zarze dwie pary, które sobie niedawno (nie wiem po co) kupiłam i chce zainwestować za jakiś czas w jakieś porządne ciążowe. Z Mamalicious na Zalando widziałam fajne, ale na razie tylko oglądam, bo boję się jeszcze zamawiać... A w szafie mam multum luzniejszych albo dzianinowych rozciagliwych sukienek więc jakoś dam radę [emoji6] Zobacz załącznik 900393
reklama
Wkoncu dotaralam do konca waszych dzisiejszych postów
Wszystkie brzuszki piękne witam Nowa mamusie
Chciałam napisać jeszcze ale już nie pamiętam co ( u mnie zdecydowanie występuje skleroza ciążowa )
Ja dostałam skierowanie na prenatalne że względu na te poronienia, a położna kazała mi to jeszcze jakoś udokumentować! Bo Pani doktor tak wypisuje, a jak ona nie udowodni to się skarbówka strasznie czepia. Także wydaje mi się że jednak muszą być konkretne wytyczne u większości lekarzy.
Mnie zdenerwował ten pas na cały brzuch jakaś taka scisnieta się czułam ale fakt że się trzymają
Wszystkie brzuszki piękne witam Nowa mamusie
Chciałam napisać jeszcze ale już nie pamiętam co ( u mnie zdecydowanie występuje skleroza ciążowa )
Ja dostałam skierowanie na prenatalne że względu na te poronienia, a położna kazała mi to jeszcze jakoś udokumentować! Bo Pani doktor tak wypisuje, a jak ona nie udowodni to się skarbówka strasznie czepia. Także wydaje mi się że jednak muszą być konkretne wytyczne u większości lekarzy.
Mnie zdenerwował ten pas na cały brzuch jakaś taka scisnieta się czułam ale fakt że się trzymają