reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!
Zuch dziewczyna:) jednak poszlas drugi raz
Napewno dzidzia się ma dobrze i trzeba w to wierzyć:)

reklama
Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!
A dzisiejszy wynik miesci sie w normie na dany tydzień?
W poniedziałek kolejna wizyta?
Ja poprzednią ciąże jezdzilam bez adaptera, wystarczy pilnować żeby pas był jak najniżej a nie nachodził na brzuch, ale jak bym musiała jeździć codziennie np do pracy itd to napewno bym zainwestowała bo chcąc nie chcąc ten pas ma tendencje do podsuwania się wyzej a raczej malo bezpieczne byłoby sie co chwile poprawiać w czasie jazdy
Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Dziewczyny macie smaki na konkretne jedzonko? Ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze codziennie prócz slodyczy opitalam co najmniej jednego ogora kiszonego [emoji23] [emoji23] przynajmniej jeszcze nie przegryzam jednego drugim[emoji33]

W poniedziałek kolejna wizyta?Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Dziewczyny macie smaki na konkretne jedzonko? Ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze codziennie prócz slodyczy opitalam co najmniej jednego ogora kiszonego [emoji23] [emoji23] przynajmniej jeszcze nie przegryzam jednego drugim[emoji33]
Mieszczą, mieszczą [emoji6]

Dziewczyny pytanko- czy robicie samo badanie prenatalne czy z testem papp-a? Bo się zastanawiam i nie wiem. Szukam opinii.
I zmieniłam jednak lekarza prowadzącego. Dziś miałam pierwsza wizytę u tego nowego. I powiem wam że jak niebo i ziemia. Dopytal sie o moje wszystkie schorzenia i św względu na moje problemy z kręgosłupem bezwzględnie mam być pod stałą opieką ortopedy albo nawet neurologa. [emoji53]

Dziewczyny pytanko- czy robicie samo badanie prenatalne czy z testem papp-a? Bo się zastanawiam i nie wiem. Szukam opinii.
I zmieniłam jednak lekarza prowadzącego. Dziś miałam pierwsza wizytę u tego nowego. I powiem wam że jak niebo i ziemia. Dopytal sie o moje wszystkie schorzenia i św względu na moje problemy z kręgosłupem bezwzględnie mam być pod stałą opieką ortopedy albo nawet neurologa. [emoji53]

Ja robię wszystko :) pappa informuje nie tylko o chorobach dziecka ale tez o funkcji łożyska (np. o ryzyku porodu przedwczesnego). Lekarka mówiła ze ze względu na wiek poleca zrobić.

Moj lekarz zalecił razem z pappa, wiec tak zrobie:) fajnie ze zmiana lekarza na lepsze :) bedziesz spokojniejsza

W poniedziałek kolejna wizyta?Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Ja zjadam tonami arbuza haha to jedyne.co mi smakuje aa i jeszcze te ryzowe wafle.

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?
Miałam w poprzedniej ciąży ale nie używałam na codzień 5 min wyjazd do sklepu zajmował 15 bo trzeba było to ustrojstwo dobrze spiąć. Ale na długie trasy super. Akurat często jeździliśmy więc się przydało. Teraz nie mam bo sprzedałem i chyba nie będę kupować. Ŕ
Ja robię samo USG a potem zdecyduje czy zrobić papa czy nie...czy może jakieś inne badania

U mnie dzisiaj stuknal 10 tydzien. Od wczoraj troche gorzej sie czuje, juz tak od 16:00 do nocy. Mam nadzieje ze jeszcze ze 2 tyg i te objawy miną. Mam straszny problem z jedzeniem, nic konkretnego mi nie podchodzi a ile mozna jesc arbuza i wafle ryzowe.

reklama
Moj lekarz zalecił razem z pappa, wiec tak zrobie:) fajnie ze zmiana lekarza na lepsze :) bedziesz spokojniejsza
Oj już jestem o wiele spokojniejsza. Co prawda niektórzy mówią że lekarz nic nie zmieni i jak ma by dobrze to będzie... Ale chyba mimo wszystko dla spokoju matki lekarz musi chcieć. Wiem jak się czułam przed wizytą a jak po. I spokój psychiczny to jednak bardzo dużo.

Do góry