reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!
Zuch dziewczyna:) jednak poszlas drugi raz
Napewno dzidzia się ma dobrze i trzeba w to wierzyć:)

reklama
Dziewczyny, odebrałam dzisiejszy wynik bety. Przedwczoraj miałam 17229, z dzisiaj 20479.
No podwoić to się na pewno nie podwoiło... [emoji6] Ale ja już jutro zaczynam 10 tydzień, a podwaja się beta co 48 h na początku ciąży. Gdzieś kiedyś czytałam, że po osiągnięciu 6000 zwalnia.
Dla porównania, w poronionej ciąży rosła mi o 500 jednostek co 48 h, tym razem urosła o ponad 3000.
Myślę, że nie mam się o co martwić i tego chce się do poniedziałku trzymać!
A dzisiejszy wynik miesci sie w normie na dany tydzień?
W poniedziałek kolejna wizyta?
Ja poprzednią ciąże jezdzilam bez adaptera, wystarczy pilnować żeby pas był jak najniżej a nie nachodził na brzuch, ale jak bym musiała jeździć codziennie np do pracy itd to napewno bym zainwestowała bo chcąc nie chcąc ten pas ma tendencje do podsuwania się wyzej a raczej malo bezpieczne byłoby sie co chwile poprawiać w czasie jazdy
Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Dziewczyny macie smaki na konkretne jedzonko? Ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze codziennie prócz slodyczy opitalam co najmniej jednego ogora kiszonego [emoji23] [emoji23] przynajmniej jeszcze nie przegryzam jednego drugim[emoji33]

W poniedziałek kolejna wizyta?Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Dziewczyny macie smaki na konkretne jedzonko? Ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze codziennie prócz slodyczy opitalam co najmniej jednego ogora kiszonego [emoji23] [emoji23] przynajmniej jeszcze nie przegryzam jednego drugim[emoji33]
Mieszczą, mieszczą [emoji6]

Dziewczyny pytanko- czy robicie samo badanie prenatalne czy z testem papp-a? Bo się zastanawiam i nie wiem. Szukam opinii.
I zmieniłam jednak lekarza prowadzącego. Dziś miałam pierwsza wizytę u tego nowego. I powiem wam że jak niebo i ziemia. Dopytal sie o moje wszystkie schorzenia i św względu na moje problemy z kręgosłupem bezwzględnie mam być pod stałą opieką ortopedy albo nawet neurologa. [emoji53]

Dziewczyny pytanko- czy robicie samo badanie prenatalne czy z testem papp-a? Bo się zastanawiam i nie wiem. Szukam opinii.
I zmieniłam jednak lekarza prowadzącego. Dziś miałam pierwsza wizytę u tego nowego. I powiem wam że jak niebo i ziemia. Dopytal sie o moje wszystkie schorzenia i św względu na moje problemy z kręgosłupem bezwzględnie mam być pod stałą opieką ortopedy albo nawet neurologa. [emoji53]

Ja robię wszystko :) pappa informuje nie tylko o chorobach dziecka ale tez o funkcji łożyska (np. o ryzyku porodu przedwczesnego). Lekarka mówiła ze ze względu na wiek poleca zrobić.

Moj lekarz zalecił razem z pappa, wiec tak zrobie:) fajnie ze zmiana lekarza na lepsze :) bedziesz spokojniejsza

W poniedziałek kolejna wizyta?Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.

Ja zjadam tonami arbuza haha to jedyne.co mi smakuje aa i jeszcze te ryzowe wafle.

Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki :biggrin2:

Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?
Miałam w poprzedniej ciąży ale nie używałam na codzień 5 min wyjazd do sklepu zajmował 15 bo trzeba było to ustrojstwo dobrze spiąć. Ale na długie trasy super. Akurat często jeździliśmy więc się przydało. Teraz nie mam bo sprzedałem i chyba nie będę kupować. Ŕ
Ja robię samo USG a potem zdecyduje czy zrobić papa czy nie...czy może jakieś inne badania

U mnie dzisiaj stuknal 10 tydzien. Od wczoraj troche gorzej sie czuje, juz tak od 16:00 do nocy. Mam nadzieje ze jeszcze ze 2 tyg i te objawy miną. Mam straszny problem z jedzeniem, nic konkretnego mi nie podchodzi a ile mozna jesc arbuza i wafle ryzowe.

reklama
Moj lekarz zalecił razem z pappa, wiec tak zrobie:) fajnie ze zmiana lekarza na lepsze :) bedziesz spokojniejsza
Oj już jestem o wiele spokojniejsza. Co prawda niektórzy mówią że lekarz nic nie zmieni i jak ma by dobrze to będzie... Ale chyba mimo wszystko dla spokoju matki lekarz musi chcieć. Wiem jak się czułam przed wizytą a jak po. I spokój psychiczny to jednak bardzo dużo.

Do góry