Witajcie, ja przyszła mama z kalendarzem wg @ 10,6. Nie byłam aktywna do tej pory na forum bo jest to moja 3 ciąża tylko dwie bardzo wcześnie ronione. Zaczynam wierzyć że tym razem się uda. Badania genetyczne z krwi miałam już wczoraj. Ale pappe mam za tygodnie. Robię wszystko co jest dostępne żeby mieć wiedzę na tyle na ile to możliwe. Trochę stresik jest ...
reklama
patuśka
Fanka BB :)
Twoj spokoj i zaufanie do lekarza sa najwazniejszeOj już jestem o wiele spokojniejsza. Co prawda niektórzy mówią że lekarz nic nie zmieni i jak ma by dobrze to będzie... Ale chyba mimo wszystko dla spokoju matki lekarz musi chcieć. Wiem jak się czułam przed wizytą a jak po. I spokój psychiczny to jednak bardzo dużo.
Magdalenams
Nie używałam bo pasy mi nie przeszkadzały. Układam wygodnie wkoło brzucha. Nie wiem jak w końcówce ciąży kiedy brzuch jest największy bo nie donosilam syna.Piękne te Wasze brzuszki i piękne jest to, że każdy inny, a w środku kochane człowieczki
Dziewczyny, a ja się chciałam podpytać o jeszcze jeden gadżet ciążowy, a mianowicie adapter do pasów, używałyście, coś słyszałyście?
Ale słyszałam że wygodne i często kobitki kupują.
Magdalenams
Witamy! Będzie dobrze. W razie czego pisz bo tutaj się super wspieramy. A wątpliwości i obawy mamy wszystkieWitajcie, ja przyszła mama z kalendarzem wg @ 10,6. Nie byłam aktywna do tej pory na forum bo jest to moja 3 ciąża tylko dwie bardzo wcześnie ronione. Zaczynam wierzyć że tym razem się uda. Badania genetyczne z krwi miałam już wczoraj. Ale pappe mam za tygodnie. Robię wszystko co jest dostępne żeby mieć wiedzę na tyle na ile to możliwe. Trochę stresik jest ...
Magdalenams
Ja przedwczoraj jadłam budyń czekoladowy ale że słodkiego za bardzo nie mogę to przegryzalam chipsami cebulowymi. Jak jadłam to mi smakowało. Potem ledwo żyłam tak mnie mdlilo.A dzisiejszy wynik miesci sie w normie na dany tydzień?
W poniedziałek kolejna wizyta?Ja na tą ciążę też mam taki plan. Ale fakt że do pracy codziennie nie jeżdżę, a jak już jedziemy z mężem gdziekolwiek, to nie są to dlugie dystanse.
Dziewczyny macie smaki na konkretne jedzonko? Ja wlasnie sobie zdalam sprawe, ze codziennie prócz slodyczy opitalam co najmniej jednego ogora kiszonego [emoji23] [emoji23] przynajmniej jeszcze nie przegryzam jednego drugim[emoji33]
N
Natuś_ka
Gość
Witaj nie krepuj sie pytać i wylewac swoje żale, smutki i wątpliwości. Duzo dziewczyn tutaj jest po stracie więc napewno bedą potrafiły Cie wesprzec i zrozumiec, tym razem jesteś juz dalej więc musi być juz dobrzeWitajcie, ja przyszła mama z kalendarzem wg @ 10,6. Nie byłam aktywna do tej pory na forum bo jest to moja 3 ciąża tylko dwie bardzo wcześnie ronione. Zaczynam wierzyć że tym razem się uda. Badania genetyczne z krwi miałam już wczoraj. Ale pappe mam za tygodnie. Robię wszystko co jest dostępne żeby mieć wiedzę na tyle na ile to możliwe. Trochę stresik jest ...
Magdalenams
Ja robię usg a jak wyjdzie coś nie tak to dorzucę badanie krwi. Tak zrobiłam w pierwszej ciąży i tak też lekarz polecał. Mówił że jak po usg ryzyko małe to szkoda kasy na resztę bo prawdopodobnie będzie ok. Bo wszystko niestety kosztuje i to jak dla mnie sporo...Dziewczyny pytanko- czy robicie samo badanie prenatalne czy z testem papp-a? Bo się zastanawiam i nie wiem. Szukam opinii.
I zmieniłam jednak lekarza prowadzącego. Dziś miałam pierwsza wizytę u tego nowego. I powiem wam że jak niebo i ziemia. Dopytal sie o moje wszystkie schorzenia i św względu na moje problemy z kręgosłupem bezwzględnie mam być pod stałą opieką ortopedy albo nawet neurologa. [emoji53]
N
Natuś_ka
Gość
Heheh fajne wytłumaczenie, slodkiego nie wolno to wyrownam smak cebulką super połączenieJa przedwczoraj jadłam budyń czekoladowy ale że słodkiego za bardzo nie mogę to przegryzalam chipsami cebulowymi. Jak jadłam to mi smakowało. Potem ledwo żyłam tak mnie mdlilo.
patuśka
O daj spokoj [emoji1] [emoji1] toś mnie rozbawilaJa przedwczoraj jadłam budyń czekoladowy ale że słodkiego za bardzo nie mogę to przegryzalam chipsami cebulowymi. Jak jadłam to mi smakowało. Potem ledwo żyłam tak mnie mdlilo.
reklama
No dokładnie. Ja robię usg + pappa 420 zł. No ale mój mąż musi wszystko wiedzieć na 100% usg mu nie wystarczy.Ja robię usg a jak wyjdzie coś nie tak to dorzucę badanie krwi. Tak zrobiłam w pierwszej ciąży i tak też lekarz polecał. Mówił że jak po usg ryzyko małe to szkoda kasy na resztę bo prawdopodobnie będzie ok. Bo wszystko niestety kosztuje i to jak dla mnie sporo...
A jeśli chodzi o ubrania to byłam ostatnio w Aldi bo byly ciążowe i kupiłam 2 sztuki legginsów, 2 sztuki bluzek z długim rękawem i sukienkę. Wszystko bawełniane i fajne w dotyku. Zobaczymy kiedy się przyda