Hej dziewczyny
Nie pisałam kilka dnia (ale wszystko czytam), bo jakoś dużo myśli biegało mi po głowie....sporo spraw...
Najbardziej martwiłam się tym, że tu w NO nie robia badań prenatalnych do 14. i jak dla mnie zbyt na luzie mój ginekolog podchodzi do wszytkiego , cały czas uśmiech na twarzy, jak mu mówię, że się martwię czy wszystko z Maluszkiem Ok,bo ost 2 ciąże straciłam ...to on z tym samym uśmiechem mówię, że to chodźmy wszytko zobaczyć.... luz, spokój.... a ja się wkurzam,bo to nie taka dokładna wizyta jak w Pl!
Dzisiaj odetchnęłam troszkę, bo umówiłam się na badanie prenatalne w Gdańsku do Invicty - robiłam tam badania z jak byłam z córcia w ciąży i byłam zawsze bardzo zadowolona. Po umówieniu wizyty (10.10) zaraz kupiłam bilety na samolot. Wg OM będzie to akurat 14+0 tydzień, wg usg 13+0 więc wszytko pasuje idealnie. Zastanawiam się czy zrobić również Test PAPP-A?? -jakie Wy macie dziewczyny zdanie na ten temat. Cena nie gra dla mnie roli,bo samo usg to 280 zł a z testem 476 zł.
Co do różnicy wieku między dziećmi to u nas będzie ponad 10 lat, ale Córcia to jest taka szczęśliwa i nie może doczekać się Maleństwa. No i przejęła teraz stronę męża, że czekają na Chłopczyka dla mnie płeć nie ma żadnego znaczenia - najważniejsze, żeby Maleństwo było zdrowe.
Jeżeli chodzi o poduszki ciążowe to już tez od jakiś 2 tyg przeglądam oferty na Allegro i do mnie przemawia rogal typu C.
Pisałyśmy w tygodniu o wyprawace dla dzieciaczków .... a wiec ja już troszkę kupiłam .... bardzo szybko w tej ciąży, ale miałam chyba taka wewnętrzna potrzebę. Moja przyjaciółka zasypała mnie już większymi „rzeczami” dla Maleństwa.... Mam już wózek, kołyskę, nosidełka, drugą wanienkę ... Rozliczać się z nią będę dopiero w momencie jak będzie wszytko w 100% ok w dalszej ciąży, bo najgorsze to przetrwać do 12.tygodnia....