reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pochwal sie zdjeciami, co tam slicznego kupilas :) mnie strasznie korci zeby chociaz pojedyncze ubranko kupic, ale postaram sie jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymacW tyn tygodniu w ktorym teraz jestes to normalne, ze mozna sie troche lepiej czuc. Ja tez mam mniejsze nudnosci. Glowa do gory:) ta wizyta to bedzie prenatalne czy zwykle usg?No chyba zartujesz. Co za babsztyl.
Kupiłam na Allegro - zestaw butelek Avent ze skoczkami ( 3*125 ml i 3*260ml oraz 10 smoczków), 4 butelki Avent 60 ml, pieluszki tetrowe białe (15 szt) i kolorowe (20szt) w 3 rozmiarach i smoczusie Avent 2 szt przezroczyste więc są uniwersalne. Jak córcię urodziłam to używałam też tylko butelki Avent,ale tu w NO wtedy niczego „zagranicznego” nie było...tylko lokalne produkty. Wszystko sprowadzalismy z Anglii i z Pl. Teraz jest już wszystkiego pod dostatkiem, bo dużo jest ludzi z innych krajów więc żeby mieć zbyt musieli rozszerzyć asortyment.
Nie bądź zła kochana, ale zdj będę wklejać jak będę już w „bezpiecznym” czasie. Wszystkim wzajemnie zdążymy się pochwalić.

Ostatnia edycja:
reklama
My z mezem wlasnie spalismy tak "czujnie", nigdy sie nie zdarzylo zebysmy nawet reka tracili malutka :) ale oczywiscie nie kazdemu to musi odpowiadac. Dla mnie to byla super wygoda bo wystawialam cycka i karmilam na spiocha, nie bardzo sie rozbudzajac :)
Ladna ta przystawka ze zdjeciaZdaje sie, ze niektórzy lekarze nawet w 9 tyg robia przez brzuch, ale tak w 11-12 to juz standardowo. Ja w 9 mialam jeszcze dopochwowo. To kiedy masz wizyte, gdzie na poczatku października? Ja mam kolejna 2.10 przed południem
Mi w środę ginekolog robił usg dopochwowo (z OM 10+0, z usg 9+0). Następną wizytę mam 3.10 więc myślę, że już chyba będzie przez brzuch....
A od kiedy już można zobaczyć płeć ?Chyba już w 13 to powinno być widać ??

Mi tez podobają się te dostawki. ale jakos tak mam obawy ze w jakis sposób w nocy uderze dziecko, albo ze jak bedzie wieksze to ze gdzie sie wturla. Dla mnie wogole spanie w lozku z takim malenstwem jest nie do pojecia. Ja bym sie bała ze przygniote, uderze...no i wogóle. Moja siostra spała i mówi ze to jest poprostu takie naturalne, ze inaczej spisz, na takiej czutce i nie zrobisz nic. Ja tam nie wiem, ja sie rzucam jak śpię. Zobacz załącznik 898352
Zgadzam się z tym że zupełnie inaczej się śpi z dzieckiem. Ja do 3 miesiąca spałam z Małym, potem już dłużej bez cyca wytrzymywał to na łóżeczko go przestawiłam. I teraz nawet jak jest mu źle to nie chce spać z nami. Przytuli się i chce do siebie wracać.

Ostatnio mało czasu na neta. Już mnie tak nie mndli całe dnie, więc więcej robię :)

Dziękuje. Właśnie druga. Urodziłam w styczniu synka. Skończył niedawno 8 miesięcy. jest na forum jeszcze jakaś mama, która będzie miała malucha rok po roku? Próbowałam doczytać co nieco żeby Was trochę poznać ale dałam radę przebrnąć przez kilka stron.
U mnie jest rok i 4 miesiące różnicy. Teraz mają 2 i 3. Trzecie w drodze ;)

U nas wiedza wszyscy od strony M., a od mojej strony tylko Mama, ktora powiedziała tacie. No mama szczelsiwa, zadowlona. Tata zaczął przeżywać, ze za szybko (mam corke 16 msc), ze jeszcze jest na cycu córka, a ze ona taka malutka i szkoda jej, bo bedzie czula sie odrzucona... No kurde, przeciez jej nie oddajemy. Wrecz przeciwnie. Bedzie miala za jakis czas kompana do zabawy. Przykro mi sie zrobilo jak mama mi o tym opowiedziala. No, ale cóż...
E tam. U mnie dzięki tak małej różnicy nie było zazdrości. Teraz żyć bez siebie nie mogą.

Chyba najważniejsze żebyśmy my były zadowolone. Niestety ciężko jest zadowolić każdego wokół :) ja się już nasłuchałam w życiu: ze moje dzieci będą miały stara matkę jak tak będę zwlekać (ludziom jakoś nie przychodzi do głowy ze można mieć problem z zajściem w ciąże), ze życzą nam żebyśmy już nie byli taka „jałowa” rodzina (to babcia mojego M, mistrz dyplomacji) oraz ze jeździmy na zagraniczne wczasy bo dzieci nie mamy, to się powodzi...
Ciekawa jestem co będzie teraz :)
Ludzie to lubią się wtrącać w nie swoje sprawy. My z dwójką jeździmy na zagraniczne wakacje. I z trójką za rok też już planujemy, bo ja muszę chociaż raz w roku wyjechać. Ale wiadomo z dziećmi już inaczej się odpoczywa :p

Mi tez podobają się te dostawki. ale jakos tak mam obawy ze w jakis sposób w nocy uderze dziecko, albo ze jak bedzie wieksze to ze gdzie sie wturla. Dla mnie wogole spanie w lozku z takim malenstwem jest nie do pojecia. Ja bym sie bała ze przygniote, uderze...no i wogóle. Moja siostra spała i mówi ze to jest poprostu takie naturalne, ze inaczej spisz, na takiej czutce i nie zrobisz nic. Ja tam nie wiem, ja sie rzucam jak śpię. Zobacz załącznik 898352
Ja śpię od początku z córką. Ona już na sali poporodowej nie chciała się odkleić i ciągle na cycu. Położna powiedziała, abym się z nią położyła. A potem się śmieli, bo córka rozwalona na łóżku, a ja na samym rogu skulona, prawie spadłam. Potem przy kp dla mnie to było ułatwienie, tylko zmieniłam pierś. Ona potrafiła często się budzić. Jak już była starsza to w ogóle na śpiocha jadła, tzn. ja spałam :p

Zgadzam się z tym że zupełnie inaczej się śpi z dzieckiem. Ja do 3 miesiąca spałam z Małym, potem już dłużej bez cyca wytrzymywał to na łóżeczko go przestawiłam. I teraz nawet jak jest mu źle to nie chce spać z nami. Przytuli się i chce do siebie wracać.
Mój Syn od początku spał sam, a teraz ma 3lata i ciągle w nocy przychodzi. Mnie to nie przeszkadza. Lubię spać z dziećmi. W ogóle nie lubię sama. A mój Mąż to nocny marek, a ja teraz o 21 śpię ;)

reklama
Kupiłam na Allegro - zestaw butelek Avent ze skoczkami ( 3*125 ml i 3*260ml oraz 10 smoczków), 4 butelki Avent 60 ml, pieluszki tetrowe białe (15 szt) i kolorowe (20szt) w 3 rozmiarach i smoczusie Avent 2 szt przezroczyste więc są uniwersalne. Jak córcię urodziłam to używałam też tylko butelki Avent,ale tu w NO wtedy niczego „zagranicznego” nie było...tylko lokalne produkty. Wszystko sprowadzalismy z Anglii i z Pl. Teraz jest już wszystkiego pod dostatkiem, bo dużo jest ludzi z innych krajów więc żeby mieć zbyt musieli rozszerzyć asortyment.
Nie bądź zła kochana, ale zdj będę wklejać jak będę już w „bezpiecznym” czasie. Wszystkim wzajemnie zdążymy się pochwalić.
Jak najbardziej rozumiem ;)
Mi w środę ginekolog robił usg dopochwowo (z OM 10+0, z usg 9+0). Następną wizytę mam 3.10 więc myślę, że już chyba będzie przez brzuch....
A od kiedy już można zobaczyć płeć ?Chyba już w 13 to powinno być widać ??
Pewnie juz bedzie przez brzuch. Co do plci to w 1 ciazy lekarz w 12 tygodniu okreslil plec prawidlowo, ale tym razem zrobię prenatalne u mojego lekarza prowadzacego i on mi powiedział, ze dopiero okresla kolo 16-17 tygodnia, bo wcześniej to dla niego zgadywanki. Prawdopodobnie nie zna sie az tak dobrze albo sie duzo razy pomylil i juz jest ostrożny :)

Do góry