reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Pocieszcie mnie bo znowu mnie naszło...
Od wczoraj lepiej się czuję w sensie nie zrywa mnie na wymioty mialam siłę iść na zakupy. Brzuch czasami pobolewa, piersi napięte nie bolą tylko sutki wrażliwe. Zmęczenie zostało.
Wizyta za 3 tyg, zwariuję boję się że cis jedt nie tak. Już mam czarne myśli :( dodam że skończony 9 TC 2d
Ja też się czasem lepiej czuję ale zaraz samopoczucie powraca do "normalnego". Ja bym Ci radziła kupić coś takiego jak detektor tętna płodu. Podobno niektóre już od 10 tc wykrywają pracę serca dziecka. Co prawda na początku będzie Ci ciężko znaleźć to tętno ale jak się wprawisz to będzie lepiej. Sama tego nie mam ale nasluchalam się opinii. Będzie Cię to uspokajalo, że z dzieciaczkiem jest ok.

reklama
Od wczoraj lepiej się czuję w sensie nie zrywa mnie na wymioty mialam siłę iść na zakupy. Brzuch czasami pobolewa, piersi napięte nie bolą tylko sutki wrażliwe. Zmęczenie zostało.
Wizyta za 3 tyg, zwariuję boję się że cis jedt nie tak. Już mam czarne myśli :( dodam że skończony 9 TC 2d
Ja jestem dzisiaj 9tc 1d. Od wczoraj czuje się lepiej, nie zalegam w łożku, po tygodniu wróciłam do pracy. Piersi pobolewaja ale raczej w nocy, no i tak samo ....zmeczenie. Nie martw się...bo ja też zaczne. Nie no zartuje, ja sie cieszę ze mi trochę lepiej.

Hej dziewczyny
Nie pisałam kilka dnia (ale wszystko czytam), bo jakoś dużo myśli biegało mi po głowie....sporo spraw...
Najbardziej martwiłam się tym, że tu w NO nie robia badań prenatalnych do 14. i jak dla mnie zbyt na luzie mój ginekolog podchodzi do wszytkiego , cały czas uśmiech na twarzy, jak mu mówię, że się martwię czy wszystko z Maluszkiem Ok,bo ost 2 ciąże straciłam ...to on z tym samym uśmiechem mówię, że to chodźmy wszytko zobaczyć.... luz, spokój.... a ja się wkurzam,bo to nie taka dokładna wizyta jak w Pl!
Dzisiaj odetchnęłam troszkę, bo umówiłam się na badanie prenatalne w Gdańsku do Invicty - robiłam tam badania z jak byłam z córcia w ciąży i byłam zawsze bardzo zadowolona. Po umówieniu wizyty (10.10) zaraz kupiłam bilety na samolot. Wg OM będzie to akurat 14+0 tydzień, wg usg 13+0 więc wszytko pasuje idealnie. Zastanawiam się czy zrobić również Test PAPP-A?? -jakie Wy macie dziewczyny zdanie na ten temat. Cena nie gra dla mnie roli,bo samo usg to 280 zł a z testem 476 zł.

Co do różnicy wieku między dziećmi to u nas będzie ponad 10 lat, ale Córcia to jest taka szczęśliwa i nie może doczekać się Maleństwa. No i przejęła teraz stronę męża, że czekają na Chłopczyka dla mnie płeć nie ma żadnego znaczenia - najważniejsze, żeby Maleństwo było zdrowe.

Jeżeli chodzi o poduszki ciążowe to już tez od jakiś 2 tyg przeglądam oferty na Allegro i do mnie przemawia rogal typu C.

Pisałyśmy w tygodniu o wyprawace dla dzieciaczków .... a wiec ja już troszkę kupiłam .... bardzo szybko w tej ciąży, ale miałam chyba taka wewnętrzna potrzebę. Moja przyjaciółka zasypała mnie już większymi „rzeczami” dla Maleństwa.... Mam już wózek, kołyskę, nosidełka, drugą wanienkę ... Rozliczać się z nią będę dopiero w momencie jak będzie wszytko w 100% ok w dalszej ciąży, bo najgorsze to przetrwać do 12.tygodnia....
Pochwal sie zdjeciami, co tam slicznego kupilas :) mnie strasznie korci zeby chociaz pojedyncze ubranko kupic, ale postaram sie jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymac
W tyn tygodniu w ktorym teraz jestes to normalne, ze mozna sie troche lepiej czuc. Ja tez mam mniejsze nudnosci. Glowa do gory:) ta wizyta to bedzie prenatalne czy zwykle usg?
Ja mojej nie chciałam powiedzieć. Ostatnim razem wiedziała od początku i bardzo poprosiliśmy ją jako przyszłą babcie o dyskrecje. Wygadała najgorszej osiedlowej plotkarze, bardzo nas tym zraniła. Dowiedziało sie mnóstwo ludzi, nastepnym razem jak przyjechalismy do Polski, a to było już po poronieniu widziałam jak niektórzy zaglądają dlaczego mi brzucha nie widać.
Okropna baba.
Ja jej teraz nie powiedzialam, niestety mój J lecial ostatnio na pogrzeb do PL i jej wygadał. Nawet nie zadzwoniła, nie napisala. Kompletnie bezduszna i zimna baba.
No chyba zartujesz. Co za babsztyl.

U nas nie bylo opcji, zeby wcześniej zdecydowac sie ba drugie dziecko, bo musialam skończyć studia i znalezc prace. Wiec w moim przypadku obylo sie bez dogadywania ze strony rodzinki. Ale po ostatniej stracie uslyszalam pare przykrych slow od moich dziadkow, dlatego jutro gdy pojade do nich z wizyta jeszcze nie dowiedza sie ze jestem znowu w ciąży, moze uda sie kit wcisnac ze mam wzdecie :D

A z innej beczki. Ostatnio ciagle chodzi mi po glowie temat, gdzie dzidzius bedzie spał przez pierwsze miesiace. Corka spala z nami w lozku, ale w poprzednim mieszkaniu mielismy większe lozko, teraz z tego zrezygnuje. Jednak nastawiam sie na kp, wiec wygodnie jest miec dziecie gdzieś blisko. I rozwazam zakup dostawki do lozka, uzywala moze ktoras i poleca?

U nas nie bylo opcji, zeby wcześniej zdecydowac sie ba drugie dziecko, bo musialam skończyć studia i znalezc prace. Wiec w moim przypadku obylo sie bez dogadywania ze strony rodzinki. Ale po ostatniej stracie uslyszalam pare przykrych slow od moich dziadkow, dlatego jutro gdy pojade do nich z wizyta jeszcze nie dowiedza sie ze jestem znowu w ciąży, moze uda sie kit wcisnac ze mam wzdecie :D

A z innej beczki. Ostatnio ciagle chodzi mi po glowie temat, gdzie dzidzius bedzie spał przez pierwsze miesiace. Corka spala z nami w lozku, ale w poprzednim mieszkaniu mielismy większe lozko, teraz z tego zrezygnuje. Jednak nastawiam sie na kp, wiec wygodnie jest miec dziecie gdzieś blisko. I rozwazam zakup dostawki do lozka, uzywala moze ktoras i poleca?
Mi tez podobają się te dostawki. ale jakos tak mam obawy ze w jakis sposób w nocy uderze dziecko, albo ze jak bedzie wieksze to ze gdzie sie wturla. Dla mnie wogole spanie w lozku z takim malenstwem jest nie do pojecia. Ja bym sie bała ze przygniote, uderze...no i wogóle. Moja siostra spała i mówi ze to jest poprostu takie naturalne, ze inaczej spisz, na takiej czutce i nie zrobisz nic. Ja tam nie wiem, ja sie rzucam jak śpię.
Screenshot_20180915-135612_Samsung%20Internet.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180915-135612_Samsung%20Internet.jpg
    Screenshot_20180915-135612_Samsung%20Internet.jpg
    56,3 KB · Wyświetleń: 316
Pochwal sie zdjeciami, co tam slicznego kupilas :) mnie strasznie korci zeby chociaz pojedyncze ubranko kupic, ale postaram sie jeszcze chociaz 3 tygodnie wytrzymacW tyn tygodniu w ktorym teraz jestes to normalne, ze mozna sie troche lepiej czuc. Ja tez mam mniejsze nudnosci. Glowa do gory:) ta wizyta to bedzie prenatalne czy zwykle usg?No chyba zartujesz. Co za babsztyl.
:* Chyba normalne nic nie wspominala o prenatalnych. A od kiedy jest USG przez brzuch?

Ja też się czasem lepiej czuję ale zaraz samopoczucie powraca do "normalnego". Ja bym Ci radziła kupić coś takiego jak detektor tętna płodu. Podobno niektóre już od 10 tc wykrywają pracę serca dziecka. Co prawda na początku będzie Ci ciężko znaleźć to tętno ale jak się wprawisz to będzie lepiej. Sama tego nie mam ale nasluchalam się opinii. Będzie Cię to uspokajalo, że z dzieciaczkiem jest ok.
Ja się właśnie nacZytalam co będzie jak się będę mogła wyczuć tętna.. :p

No u mnie dokladnie bylo to samo. Ja rocznik 85 wiec sie nasluchalam. Ze nie jesteśmy prawdziwą rodzina, nie dosc ze bez slubu 10 lat to bez dziecka nawet. No i żona kuzyna ( sama poroniła 3 razy) . "No już na was najwyzsza pora, moze twoj poyrzebuje pomocy hahaha ".... ależ ku*** smieszne.
Mam to samo. Ja z moim jestem już ponad 11 lat. Ślub weźmiemy moze kiedyś Ale to głównie że względu na dziecko. Ale już od 7 lat wszyscy nam docinaja a ślub a dziecko... A zajmijcie się swoim życiem. Ślub nam do szczęścia nigdy nie był potrzebny a dziecko.... cóż do wszystkiego trzeba dorosnąć

Mi tez podobają się te dostawki. ale jakos tak mam obawy ze w jakis sposób w nocy uderze dziecko, albo ze jak bedzie wieksze to ze gdzie sie wturla. Dla mnie wogole spanie w lozku z takim malenstwem jest nie do pojecia. Ja bym sie bała ze przygniote, uderze...no i wogóle. Moja siostra spała i mówi ze to jest poprostu takie naturalne, ze inaczej spisz, na takiej czutce i nie zrobisz nic. Ja tam nie wiem, ja sie rzucam jak śpię. Zobacz załącznik 898352
My z mezem wlasnie spalismy tak "czujnie", nigdy sie nie zdarzylo zebysmy nawet reka tracili malutka :) ale oczywiscie nie kazdemu to musi odpowiadac. Dla mnie to byla super wygoda bo wystawialam cycka i karmilam na spiocha, nie bardzo sie rozbudzajac :)
Ladna ta przystawka ze zdjecia
:* Chyba normalne nic nie wspominala o prenatalnych. A od kiedy jest USG przez brzuch?
Zdaje sie, ze niektórzy lekarze nawet w 9 tyg robia przez brzuch, ale tak w 11-12 to juz standardowo. Ja w 9 mialam jeszcze dopochwowo. To kiedy masz wizyte, gdzie na poczatku października? Ja mam kolejna 2.10 przed południem

reklama
Mi tez podobają się te dostawki. ale jakos tak mam obawy ze w jakis sposób w nocy uderze dziecko, albo ze jak bedzie wieksze to ze gdzie sie wturla. Dla mnie wogole spanie w lozku z takim malenstwem jest nie do pojecia. Ja bym sie bała ze przygniote, uderze...no i wogóle. Moja siostra spała i mówi ze to jest poprostu takie naturalne, ze inaczej spisz, na takiej czutce i nie zrobisz nic. Ja tam nie wiem, ja sie rzucam jak śpię. Zobacz załącznik 898352

Ja bym bardzo chciała ta dostawkę + normalne łóżeczko w osobnym pokoju. Mnie się podoba to next2me, one są tylko do szóstego miesiąca, wiec raczej chyba dziecko nie ma szans się wyturlac, prawda? ( nie bardzo znam się na noworodkach ;) niestety to łóżeczku jest dość drogie ale znalazłam już jakaś tańsza wersje na Allegro.
Tez sobie nie wyobrażam spać w łóżku z dzieckiem, chociaż mamy duże łóżko, ale bardzo wysokie.

Do góry