reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja nie robiłam tym razem bety chociaż w poprzednich ciazach tak. Tym razem stwierdzilam że sam test mi wystarczy. Ale jak zobaczyłam wczoraj ten maleńki 3mm pęcherzyk to zaczęłam mieć wątpliwości czy wszystko jest w porządku. W pierwszej ciąży na tym samym etapie pęcherzyk miał 8mm. W drugiej byłam później na usg i było już serduszko a w trzeciej też byłam na początku 6 tygodnia i też już był zarodek i serduszko. Dzisiaj mam 6t0d a tam tylko maleńki pęcherzyk a ja poza bólami podbrzusza nie mam innych objawów. Do tego nadal kp i oczywiście gin wczoraj kategorycznie kazał odstawić córkę [emoji52] a ja nie chce tego jeszcze robić. Ani ona ani ja nie jesteśmy na to gotowe. No i mam mętlik w głowie. Ale nic nie poradzę. Na bęte nawet nie mam jak pójść bo z 3 dzieci nie dam rady do laboratorium iść.

Ja nie robiłam tym razem bety chociaż w poprzednich ciazach tak. Tym razem stwierdzilam że sam test mi wystarczy. Ale jak zobaczyłam wczoraj ten maleńki 3mm pęcherzyk to zaczęłam mieć wątpliwości czy wszystko jest w porządku. W pierwszej ciąży na tym samym etapie pęcherzyk miał 8mm. W drugiej byłam później na usg i było już serduszko a w trzeciej też byłam na początku 6 tygodnia i też już był zarodek i serduszko. Dzisiaj mam 6t0d a tam tylko maleńki pęcherzyk a ja poza bólami podbrzusza nie mam innych objawów. Do tego nadal kp i oczywiście gin wczoraj kategorycznie kazał odstawić córkę [emoji52] a ja nie chce tego jeszcze robić. Ani ona ani ja nie jesteśmy na to gotowe. No i mam mętlik w głowie. Ale nic nie poradzę. Na bęte nawet nie mam jak pójść bo z 3 dzieci nie dam rady do laboratorium iść.
Ja też mam problem by wyrwać się z domu. Musi starsza z maluchami zostac a ona śpi do południa [emoji6] no chyba że laski w wózek i do laboratorium.
Sądzę że karmienie piersią i ciąża się nie wykluczają jest wielu ginekologow którzy wspierają kp w ciąży. To twoja decyzją Ale myślę że warto poczytać i na spokojnie podjąć decyzję. A ile ma twoja córeczka? U nas kp niestety nie wyszło i po 4 mieś przeszliśmy na butelkę a po kolejnych 2 moje panny odrzuciły mleko całkowicie.

Nie przejmuj się, że pęcherzyk ma 3 mm, a w innej ciąży miałaś już większy. Zapłodnienie i zagnieżdżenie nie nastąpiło idealnie w ten sam dzień cyklu co poprzednio i na pewno stąd ta różnica.

Dzien dobry [emoji846] dzisiaj na spokojnie moze za bardzo unioslam sie o glupi watek chyba hormony mi szaleja.
Dziewczyny co dzisiaj gotujecie bo ja mam czarna dziure..... Nie wiem co mi sie chce.

AsssO ja mam wkrętkę w tej ciąży na schabowe ! Haha
Ale ostatnio chodzi mi po głowie żeby zrobić paprykę faszerowaną taką pieczoną w piekarniku. Najlepiej paprykę przekroić wzdłuż żeby takie łódeczki wyszły i do nich wkładasz farsz, na wierzch można przykryć serem i do piekarnika [emoji6] a farsz albo wielowarzywny albo np podsmażone mięso mielone z cebulką, czosnkiem i innymi warzywami wg preferencji. Można ten farsz zmieszać też z jakąś kaszą.

@Heda córka ma 10,5 miesiąca. Jak najstarszy syn miał rok dowiedziałam się że jestem w drugiej ciąży i wtedy go odstawiłam od piersi. Teraz trochę tego żałuję. Ale byłam młodsza i mniej świadoma. Wyraz na pewno nie chce jeszcze kończyć ale też nie zakładam ile jeszcze pociągne bo chyba tandemu sobie nie wyobrażam. Przynajmniej na razie.

@Rajo007 niby to wszystko wiem ale jednak wątpliwości się pojawiaja. Wiem że owulacje miałam później bo gdyby była "normalnie" to bym w ciążę nie zaszła! A że się przesunela to jest [emoji3] więc może to tylko kwestia czasu....

reklama
Do góry