reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

AsssO ja mam wkrętkę w tej ciąży na schabowe ! Haha
Ale ostatnio chodzi mi po głowie żeby zrobić paprykę faszerowaną taką pieczoną w piekarniku. Najlepiej paprykę przekroić wzdłuż żeby takie łódeczki wyszły i do nich wkładasz farsz, na wierzch można przykryć serem i do piekarnika [emoji6] a farsz albo wielowarzywny albo np podsmażone mięso mielone z cebulką, czosnkiem i innymi warzywami wg preferencji. Można ten farsz zmieszać też z jakąś kaszą.
Ja dziś nie mam tego dylematu. Wymieniają u mnie mierniki gazu i do 14 nie mogę używać gazu;p mogę jedynie zagotować wode w czajniku elektrycznym albo kupić coś do mikrofali:p ale ta papryka mnie urzekla;p chyba jutro zagości u mnie na stole;p

reklama
AsssO ja mam wkrętkę w tej ciąży na schabowe ! Haha
Ale ostatnio chodzi mi po głowie żeby zrobić paprykę faszerowaną taką pieczoną w piekarniku. Najlepiej paprykę przekroić wzdłuż żeby takie łódeczki wyszły i do nich wkładasz farsz, na wierzch można przykryć serem i do piekarnika [emoji6] a farsz albo wielowarzywny albo np podsmażone mięso mielone z cebulką, czosnkiem i innymi warzywami wg preferencji. Można ten farsz zmieszać też z jakąś kaszą.
Oo papryki wieki niejadlam. Kurcze szybko i smacznie. Dzieki[emoji846][emoji847]

Hej kochane witam się. To moja 5 ciąża. 1 z sukcesem 5 lat temu. Kolejne traciłam wcześnie. Jedna ciąża z dużymi wadami płodu w 2015.
W sumie po tej ciąży nie chciałam już próbować ale samo się udało :) spóźniał mi się okres a zawsze dostawałam przed terminem no i zatestowalam w czwartek i jest! Beta była 276 więc 5-6 tydzień. Umówiłam się do gina na przyszły tydzień. Jakoś kompletnie się tym razem nie stresuje... Wierzę że będzie dobrze!!! A dla wszystkim dziewczyn po kilku poronieniach polecam pasek św. Dominika. Już u sióstr zamówiłam
Gratulacje i 3 mam kciuki by teraz bylo wszystko oki:)

Ja nigdy nie robiłam bety. Jakoś zawsze na spokojne podchodziłam. I pierwsze usg miałam w 12tc. Może dlatego nie panikowałam, nie wiem.

Jak ciąża nie jest zagrożona to można karmić.

U mnie dziś spaghetti. Chociaż na samą myśl o jedzeniu mi podchodzi w gardle. Ale zmuszam się, żeby coś jeść.

Jak żyć jak wiecznie mi niedobrze?

Dzieci leją wodę do basenu, ja siedzę pod parasolem, znowu upał. Zaraz sąsiadka z synem wpadną. Wczoraj wróciliśmy późno z tych imienin. Myślałam, że w takim razie pośpią dłużej, ale gdzie, przed 7:00 wstali...

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja
Gratulaje i zycze by wszystko bylo dobrze:)

Dzien dobry [emoji846] dzisiaj na spokojnie moze za bardzo unioslam sie o glupi watek chyba hormony mi szaleja.
Dziewczyny co dzisiaj gotujecie bo ja mam czarna dziure..... Nie wiem co mi sie chce.
Ja tak samo mam, nie wiem co jeść! :( Nie mogę też pić wody, więc hardcore. Przegryzam orzechy cały dzień, rano zmusiłam się do zjedzenia kanapki z pomidorem.

reklama
Ja tak samo mam, nie wiem co jeść! :( Nie mogę też pić wody, więc hardcore. Przegryzam orzechy cały dzień, rano zmusiłam się do zjedzenia kanapki z pomidorem.
Wczoraj moja koleżanka ginekolog mówiła mi że jak będę miała mdłości to mam się do niej zgłosić bo są na to leki. I nie trzeba się męczyć :)

Do góry