reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja
Piękna beta, trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy

reklama
Gratuluje i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie.

Czulam ze ktos maczal w tym palce.

Ja chodze na nfz i mi daje lekarz wiele skierowan na usg, w drugiej ciazy mialam mnostwo usg, na pewno nie byly to tylko 3, ktore sie naleza ciezarnym.
W ktorym tygodniu bedziesz 17 sierpnia? Moze bedzie jednak juz widac?
Będę w 6 tyg i 5 dni, pewnie byłoby cos widać ale wiem jak tu jest z badaniami z pierwszej ciąży. Byłam wtedy w 9 tygodniu na pierwszej wizycie i w 12 miałam USG pierwsze, poz jej w 21, kolejne w 33 bodajże ale mój mały za wolno przybierał na wadze według USG i dodatkowe zrobili mi w 36 i 40 żeby sprawdzić wody bo rodzilam tydzień po terminie. Wiec myślę ze teraz będzie podobnie, w gabinecie nie ma aparatury do badań, dopiero na szpital skierowanie daje położna.

Witam nowe przyszłe mamusie :)
Mart91aaa- jeżeli skurcze nie są mocne i Cię nie niepokoją to może tak być, ale jeżeli uważasz, że nie jest to normalne to lepiej skonsultować to z lekarzem. Ja np na początku miewałam bóle jak na @, oraz takie ciągnięcia, kłucie i lekkie bóle. Ale raczej nie porównywałam tego do skurczy.

Kochane, zrobiłam nam dwa nowe wątki. Jeden to galeria, a drugi wieści z wizyt. Fajnie by było jakbyśmy z nich korzystały to wtedy będzie łatwiej sobie porównywać i szukać :) musimy też zrobić wątek z naszymi niektórymi danymi :) czy ktoś chciałby się tym zająć?

Taki super że już jesteśmy na głównym forum. Jutro dodam wpis z wizyty w wątku wizytowym.

Co do danych do tabelki to trzeba by najpierw określić co tam wpisujemy. Wiek, skąd jesteśmy, ilość dzieci posiadanych plus ich wiek; data OM i TP. Coś Jeszcze? Potem będziemy dopisywać czy spodziewamy się dziewczynki czy chłopca i wybrane imiona. Tylko czy podajemy te informacje ogólnie czy wysyłamy priv do osoby która stworzy tabelkę?

@Mama1990 czekamy na wieści!!

No i ekstra nastawienie! Trzymam kciuki, aby ten luz przyniósł Wam upragnione maleństwo [emoji10]

Jupi! Kolejna w dwupaku [emoji7]

Coś strasznego [emoji20] przykro mi....

Ja trzymam tylko te z dwiema kreskami. Trzymam w pudełeczku z pamiątkami córki. Mam też np jej zasuszoną pępowinę, zdjęcie z gazety, w której są zdjecia urodzonych w Płocku dzieci, opaskę którą miała na oczkach w inkubatorze jak ją naświetlali przy żółtaczce fizjologicznej. I rożne inne pierdoly. Ostatnio córka ma fazę na oglądanie tych pamiątek i mnie męczy zeby oglądać [emoji13]

Gratulacje ! Super wieści !!! [emoji1360]

Witamy! [emoji6]

Jak to wyczarowałaś kochana ? [emoji16]
Wystarczyła wiadomość do aniaslu [emoji6][emoji4]

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja
Witaj i gratulacje [emoji4] trzymam kciuki żeby tym razem wszystko poszło dobrze [emoji8]

reklama
Mam pytanie do Dziewczyn, które zobaczyły już dwie kreseczki, a mianowicie chodzi o to ze od czasu owulacji mam bóle podbrzusza i klocia jajnikow i zastanawiam się czy któraś z was może też zauważyła coś takiego u siebie??

Do góry