reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej kochane witam się. To moja 5 ciąża. 1 z sukcesem 5 lat temu. Kolejne traciłam wcześnie. Jedna ciąża z dużymi wadami płodu w 2015.
W sumie po tej ciąży nie chciałam już próbować ale samo się udało :) spóźniał mi się okres a zawsze dostawałam przed terminem no i zatestowalam w czwartek i jest! Beta była 276 więc 5-6 tydzień. Umówiłam się do gina na przyszły tydzień. Jakoś kompletnie się tym razem nie stresuje... Wierzę że będzie dobrze!!! A dla wszystkim dziewczyn po kilku poronieniach polecam pasek św. Dominika. Już u sióstr zamówiłam
Cześć, oby tym razem sie.udalo. Przykre to co Cie spotkało :(

@Heda gratulacje :)

reklama
Aaa, tak w ogóle. Postanowiłam nie przerywać starań ze względu na moje przeziębienie. Szkoda mi tego cyklu [emoji4] Żadnych inwazyjnych leków już nie biorę od kilku dni, lecze się domowo. Zobaczymy co z tego będzie. Jednak super presji też nie mam, bo wiem, że to nie sprzyja. Szczerze? Nawet z głowy nie umialabym teraz powiedzieć, który mam dzień cyklu. 15, 16? Jakoś tak [emoji6] Komuś tu ostatnio odpisywałam, że mam 14 dc, ale nie pamiętam czy to było wczoraj czy przedwczoraj, hehe. Musiałabym sprawdzić w kalendarzu dokładnie . To mój chyba pierwszy cykl od roku z takim luźniejszym podejściem. To znaczy bardzo chce zajść w ciążę, ale jednocześnie nie popadam w paranoje. Może to też jakaś metoda?[emoji848][emoji6]
No i ekstra nastawienie! Trzymam kciuki, aby ten luz przyniósł Wam upragnione maleństwo [emoji10]

Czesc dziewczyny, u mnie taki widok z rana w 26 dc, czyli 2 dni przed okresem...niedoczekanie jego :D :D :DZobacz załącznik 885335
Jupi! Kolejna w dwupaku [emoji7]
Bosz dziewczyny! Co się dzieje na tym świecie. Wczoraj moja ciocia znalazła swoją wnuczke i jej chłopaka martwych (nota bene byłam matką Chrzestną dziewczyny) ona 17 lat on 22... Najprawdopodobniej dopalacze... Ja nadal nie mogę się z tego otrząsnąć....
Coś strasznego [emoji20] przykro mi....

Takie mam pytanko: PO CO WY TRZYMACIE TE TESTY? ;)
Ja trzymam tylko te z dwiema kreskami. Trzymam w pudełeczku z pamiątkami córki. Mam też np jej zasuszoną pępowinę, zdjęcie z gazety, w której są zdjecia urodzonych w Płocku dzieci, opaskę którą miała na oczkach w inkubatorze jak ją naświetlali przy żółtaczce fizjologicznej. I rożne inne pierdoly. Ostatnio córka ma fazę na oglądanie tych pamiątek i mnie męczy zeby oglądać [emoji13]

No to można mi gratulować. Odebrałam wy oki bety, zdecydowanie będzie dzidzia.Zobacz załącznik 885437
Gratulacje ! Super wieści !!! [emoji1360]

Hej kochane witam się. To moja 5 ciąża. 1 z sukcesem 5 lat temu. Kolejne traciłam wcześnie. Jedna ciąża z dużymi wadami płodu w 2015.
W sumie po tej ciąży nie chciałam już próbować ale samo się udało :) spóźniał mi się okres a zawsze dostawałam przed terminem no i zatestowalam w czwartek i jest! Beta była 276 więc 5-6 tydzień. Umówiłam się do gina na przyszły tydzień. Jakoś kompletnie się tym razem nie stresuje... Wierzę że będzie dobrze!!! A dla wszystkim dziewczyn po kilku poronieniach polecam pasek św. Dominika. Już u sióstr zamówiłam
Witamy! [emoji6]

Wiem to moja sprawka [emoji6][emoji4]

Jak to wyczarowałaś kochana ? [emoji16]

@demoniqe trzymam za Was kciuki, teraz musi być dobrze :)

Haha i moja :p Zawracałam dupę administracji :p

@Rajo007 może to od upałów, albo z głodu. Jakby się powtórzyło to lepiej to sprawdź.

Mąż pojechał z dziećmi na plac zabaw, ale cisza ;)

Tak, to było z głodu, z osłabienia. Ale to było straszne. Czułam się jak jakaś naćpana. Nie miałam słów w głowie. Mówiłam inne słowa niż potrzeba. Moje zdania były w ogóle bez sensu. Wychodziły z moich ust słowa, których w ogóle nie chciałam powiedzieć. Jakaś masakra

Dzisiaj to zdecydowanie za szybko a 17go już będzie serduszko <3
Trzymam kciuki.
Niestety na tej wizycie nie zobacze serduszka, muszę czekać do ok 12 tygodnia bo to tak jak polskie NFZ. Założy mi kartę ciąży, waga, ciśnienie, cytologia i skierowanie na badanie krwi i moczu i tyle. Wiec jeszcze muszę sie na czekać na takie wzrokowe potwierdzenie małego lokatora

Gratuluje i trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie.

Wiem to moja sprawka [emoji6][emoji4]
Czulam ze ktos maczal w tym palce.

Niestety na tej wizycie nie zobacze serduszka, muszę czekać do ok 12 tygodnia bo to tak jak polskie NFZ. Założy mi kartę ciąży, waga, ciśnienie, cytologia i skierowanie na badanie krwi i moczu i tyle. Wiec jeszcze muszę sie na czekać na takie wzrokowe potwierdzenie małego lokatora
Ja chodze na nfz i mi daje lekarz wiele skierowan na usg, w drugiej ciazy mialam mnostwo usg, na pewno nie byly to tylko 3, ktore sie naleza ciezarnym.
W ktorym tygodniu bedziesz 17 sierpnia? Moze bedzie jednak juz widac?

Tak, to było z głodu, z osłabienia. Ale to było straszne. Czułam się jak jakaś naćpana. Nie miałam słów w głowie. Mówiłam inne słowa niż potrzeba. Moje zdania były w ogóle bez sensu. Wychodziły z moich ust słowa, których w ogóle nie chciałam powiedzieć. Jakaś masakra
Dla mnie to jest niepokojace i bym sie czym predzej przebadala.

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja
Bardzo ładna beta[emoji16] Gratulacje
22 sierpnia to też mój dzień na wizytę u lekarza....

reklama

Bardzo ładna beta[emoji16] Gratulacje
22 sierpnia to też mój dzień na wizytę u lekarza....

Witaj Justa :) Gratulacje i życzę szczęśliwych, spokojnych 9 miesięcy :)
Ja też mam 22 sierpnia wizytę tak jak Wy , ale niestety tylko po odbiór cytologii , bo mam @ i po niej kolejne staranko :D i jak zaskoczy to ja będę na majowym ale pewnie z Wami bo mnie dziewczyny nie puszczają z kwietniówek , więc musimy dać z siebie wszystko :p

Do góry