reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mam pytanie do Dziewczyn, które zobaczyły już dwie kreseczki, a mianowicie chodzi o to ze od czasu owulacji mam bóle podbrzusza i klocia jajnikow i zastanawiam się czy któraś z was może też zauważyła coś takiego u siebie??
Ja miałam bóle podbrzusza ale tak mniej więcej od terminu @. Wcześniej nic nie było.

reklama
Mam pytanie do Dziewczyn, które zobaczyły już dwie kreseczki, a mianowicie chodzi o to ze od czasu owulacji mam bóle podbrzusza i klocia jajnikow i zastanawiam się czy któraś z was może też zauważyła coś takiego u siebie??
Karola ja tak miałam, ciągle od owu ból i kucie. Mój narzeczony mówił że to pewnie gonitwa plemników i miał rację. Test bladziutka wyszedł już 5 dni przed terminem.

Tak :) codziennie od owu. Choć od wczoraj czyli od 25 dc jakby rzadziej. No i potem dochodzi uczucie rozciagania.

Dziewczyny Was tez juz dopada senność?

No to można mi gratulować. Odebrałam wy oki bety, zdecydowanie będzie dzidzia.Zobacz załącznik 885437
Super :) gratuluję :)

Hej kochane witam się. To moja 5 ciąża. 1 z sukcesem 5 lat temu. Kolejne traciłam wcześnie. Jedna ciąża z dużymi wadami płodu w 2015.
W sumie po tej ciąży nie chciałam już próbować ale samo się udało :) spóźniał mi się okres a zawsze dostawałam przed terminem no i zatestowalam w czwartek i jest! Beta była 276 więc 5-6 tydzień. Umówiłam się do gina na przyszły tydzień. Jakoś kompletnie się tym razem nie stresuje... Wierzę że będzie dobrze!!! A dla wszystkim dziewczyn po kilku poronieniach polecam pasek św. Dominika. Już u sióstr zamówiłam
Nie ma innej opcji - będzie dobrze:) witam w naszym gronie.

Witam was kochane. Podczytuje Was już trochę więc pora się odezwać. Obecnie 5tydz6dni, beta tydz temu 2400 a po 72 h 6900 więc przyrost chyba ok. Tydzień temu miałam pierwsza wizytę ale był tylko pecherzyk. Następna wizyta 22 sierpnia. Ze względu na jedną ciążę obumarla i druga która była pustym jajem w tej jestem na wspomaganiu: clexane, acard i duphaston i ciągle się boję że znów się nie uda a mam już 33lata więc czasu mało.
Pozdrawiam was wszystkie i życzę abyśmy były tu aż do kwietnia, co niektóre pewnie do maja
Witam kolejną przyszłą mamusię :)

Cześć kochane :)
Moje blade kreski potwierdzone badaniem krwi :) Beta dzisiaj wyszla 419,6. Według norm to 4 tydzień.....zgadza się ? :D
Mam cały czas bolesne skurcze podbrzusza- czy tak powinno byc ? Pozdrawiam :)
Beta super :) co do bólu i kłucia - ja też tak mam i na uczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży 2iem że mój organizm chyba tak właśnie reaguje na powiększająca się macicę :) w poprzedniej ciąży dość długo takie bóle odczuwałam :)

tak jak napisałam wyżej :) mnie też pobolewa ale najwyraźniej moje ciało tak reaguje. Dla porównania w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało... (w drugiej już tak, no i teraz powtórka z rozrywki :)

Hej dziewczyny jestem tu nowa. Z mężem staramy się o dziecko od 5 miesięcy. Moje cykle trwają od 36 do 41 dni. Dzisiaj dzień 44. Robiłam test ale nie z porannego moczu. Jak myślicie to ciąża? Planuję iść jutro na hcg

Załączniki

• IMG_20180806_132529.jpg
    IMG_20180806_132529.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 93
Hej dziewczyny jestem tu nowa. Z mężem staramy się o dziecko od 5 miesięcy. Moje cykle trwają od 36 do 41 dni. Dzisiaj dzień 44. Robiłam test ale nie z porannego moczu. Jak myślicie to ciąża? Planuję iść jutro na hcg
Zdecydowanie tak... beta rozwieje wątpliwości. Po cichu gratuluję.

Super :) gratuluję :)

Nie ma innej opcji - będzie dobrze:) witam w naszym gronie.

Witam kolejną przyszłą mamusię :)

Beta super :) co do bólu i kłucia - ja też tak mam i na uczona doświadczeniem z poprzedniej ciąży 2iem że mój organizm chyba tak właśnie reaguje na powiększająca się macicę :) w poprzedniej ciąży dość długo takie bóle odczuwałam :)

tak jak napisałam wyżej :) mnie też pobolewa ale najwyraźniej moje ciało tak reaguje. Dla porównania w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało... (w drugiej już tak, no i teraz powtórka z rozrywki :)

Ale od samej owu Cię bolało czy dopiero teraz?

reklama
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć;). Kiedy udać się do lekarza. Według OM to jakiś 7 tydzień ale mi się wydaje że 2-3 właśnie ze względu na te długie cykle

Do góry