reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzielic sie przemysleniami, a przepychac kto ma racje to roznica. Juz nie mowiac o wypominaniu tematow o becie
(które dla wielu sa nowoscia), a co gorsze poronieniach bedac samemu w ciazy. Mi osobiscie zrobilo sie dziwnie, bo zajscie w ciaze nie przyszlo mi z latwoscia i jeszcze wszystko moze byc roznie. Troche pokory i wyczucia, nawet na forum jest potrzebne.
daj już spokój, bo nie mam ani czasu ani ochoty z Tobą się kłócić. Już znikam i będziesz miała święty spokój.

reklama
Mujer daj spokoj, Liczba Ty tez. Forum to duza grupa kobiet i zawsze beda spinki. Nie bedzie nigdy tak, ze kazda z kazda sie zgodzi. Dajmy sobie prawo do rozmowy o wszystkim i szanujmy siebie nawzajem jesli chcemy razem przejsc przez ciaze, albo i dalej, bedzie dobrze. Przeciez wszystkie jestesmy tu tak samo wazne. Zadna mniej. Zadna bardziej [emoji4]

Ostatnia edycja:
Ja nie mam polipa, ale za torbiel na jajniku, która też jest podobno częstym zjawiskiem w ciąży. Ogólnie póki nie ma plamień i bólu to cyc do przodu, głowa do góry i pełen spokój, bo JEST OKEJ! [emoji38]
Też mam torbiel na jajniku. Mój lekarz też mówił, że bardzo często występuje w ciąży i podobno później sam zniknie.

A co do rzeczy ciazowych to zlapaly mnie mdlosci wczoraj wieczorem i trzymaly do samego rana. Ponad to jest mi znowu slabo, jak w pierwszej ciazy, to jest chyba najgorsze...
Ja wczoraj miałam mdłości od samego rana do wieczora + w nocy. Tragedia. Ja już nie wiedziałam, czy jeszcze żyję, czy już nie. Dosyć, ze cały dzień mnie męczyły, to o 2 w nocy mnie obudziły. Mój facet się wystraszył, że coś się dzieje, bo wrócił z pracy, a ja przyszłam do kuchni i po prostu już mi się ryczeć chciało, bo nie mogłam sobie poradzić. Dziś po wstaniu zjadłam 2 sucharki, baaardzo powoli i gorzka herbata, również piłam ją bardzo wolno. Po godzinie zjadłam skibkę chleba z pomidorem i ogórkiem, również bardzo wolno. Teraz zjadłam zupę ogórkową i puki co jest super. Są lekkie mdłości, ale czuję, że wróciłam do żywych hihi.

Mi lekarz na wizycie polecał Pregne Plus i Pregne DHA. Od 2 tygodni biorę tę plus, a w poniedziałek spytam, czy jak skończy mi się, czy kupić tą samą, czy tą DHA.

Sandra to się chyba bierze razem. Ta DHA ma tylko kwasy, z tego co moja lekarka mówiła to się włącza dopiero w II trymestrze. A Pregna Plus ma kwas foliowy i cała resztę.

reklama
Mnie dzisiaj trochę boli brzuch. Nie tak bardzo, zakłuje od czasu do czasu, no ale trochę się martwię. Lekarka kazała mi w takim przypadku brać magnez to lyknelam dzisiaj więcej, zobaczymy. Najwyżej spróbuje jeszcze nospe, chociaż to nie jest uciążliwy ból...

Do góry