reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny na tym forum powinnyśmy pisać i o żłobkach i o betach. Można w oddzielnych wątkach. Przerabiałam to w grudniu, kiedy beta nie rosła prawidłowo, kiedy ciąża była młodsza o tydzień i w końcu kiedy musiałam pożegnać własne dziecko. Wiem co przeżywają dziewczyny i one też chciałyby się wygadać, poradzić i dostać otuchy. Mnie bardzo pomogły tamte mamy, nikt nigdy nie wypomniał nikomu, że wprowadza czarny humor. Jesteśmy tu ze swoimi lękami i obawami jak i radościami z każdej wizyty. Jedne są przeszczęśliwe i dziela się przemyśleniami o żłobkach, a inne mają smutne chwile i dziela się tym co mają na obecny czas. Bądźmy wyrozumiałe dla siebie.

U mnie dzisiaj 6tydz +3. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, ale bez usg. Dostałam skierowanie na badania, które trzeba zrobić do 10 tyg. Dopiero, po zrobionych badaniam mam przyjść i założy mi kartę ciazy. I zbadał mnie.. okazało się ze mam polipa ciążowego i ze niby to się często zdarza. Może któraś z Was miała/ma z tym do czynienia? A zaniepokoiło mnie to, ze w czwartek i środę jednorazowo z rana pojawiła się jasno-brązowa wydzielina. Dzisiaj narazie czysto.

Aaa i napiszcie jakie witaminy bierzecie. Bo ja do tej pory tylko kwas foliowy i czas najwyższy coś zakupić [emoji28]

U mnie dzisiaj 6tydz +3. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, ale bez usg. Dostałam skierowanie na badania, które trzeba zrobić do 10 tyg. Dopiero, po zrobionych badaniam mam przyjść i założy mi kartę ciazy. I zbadał mnie.. okazało się ze mam polipa ciążowego i ze niby to się często zdarza. Może któraś z Was miała/ma z tym do czynienia? A zaniepokoiło mnie to, ze w czwartek i środę jednorazowo z rana pojawiła się jasno-brązowa wydzielina. Dzisiaj narazie czysto.
Ja nie mam polipa, ale za torbiel na jajniku, która też jest podobno częstym zjawiskiem w ciąży. Ogólnie póki nie ma plamień i bólu to cyc do przodu, głowa do góry i pełen spokój, bo JEST OKEJ! [emoji38]

Kurde, ale atmosfera się posypala.

Ja uważam, ze dyskusje na temat zlobka/pozostania z niania/mama to coś jak poród sn kontra wydobyciny podczas cc (sama miałam cc, ale nie mogę z internetowych mam i smieszy mnie ten tekst), albo karmienie piersią, kontra mm. To tak jak klotnie na temat polityki i kościoła. Kazdy ma swoją racje i nie da się przegadać. A zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chwała tym, których rodzina jest blisko, albo finanse pozwalają na siedzenie w domu z dzieckiem.

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty :)

reklama
Do góry