reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzielic sie przemysleniami, a przepychac kto ma racje to roznica. Juz nie mowiac o wypominaniu tematow o becie
(które dla wielu sa nowoscia), a co gorsze poronieniach bedac samemu w ciazy. Mi osobiscie zrobilo sie dziwnie, bo zajscie w ciaze nie przyszlo mi z latwoscia i jeszcze wszystko moze byc roznie. Troche pokory i wyczucia, nawet na forum jest potrzebne.
daj już spokój, bo nie mam ani czasu ani ochoty z Tobą się kłócić. Już znikam i będziesz miała święty spokój.

reklama
Mujer daj spokoj, Liczba Ty tez. Forum to duza grupa kobiet i zawsze beda spinki. Nie bedzie nigdy tak, ze kazda z kazda sie zgodzi. Dajmy sobie prawo do rozmowy o wszystkim i szanujmy siebie nawzajem jesli chcemy razem przejsc przez ciaze, albo i dalej, bedzie dobrze. Przeciez wszystkie jestesmy tu tak samo wazne. Zadna mniej. Zadna bardziej [emoji4]

Ostatnia edycja:
Ja nie mam polipa, ale za torbiel na jajniku, która też jest podobno częstym zjawiskiem w ciąży. Ogólnie póki nie ma plamień i bólu to cyc do przodu, głowa do góry i pełen spokój, bo JEST OKEJ! [emoji38]
Też mam torbiel na jajniku. Mój lekarz też mówił, że bardzo często występuje w ciąży i podobno później sam zniknie.

A co do rzeczy ciazowych to zlapaly mnie mdlosci wczoraj wieczorem i trzymaly do samego rana. Ponad to jest mi znowu slabo, jak w pierwszej ciazy, to jest chyba najgorsze...
Ja wczoraj miałam mdłości od samego rana do wieczora + w nocy. Tragedia. Ja już nie wiedziałam, czy jeszcze żyję, czy już nie. Dosyć, ze cały dzień mnie męczyły, to o 2 w nocy mnie obudziły. Mój facet się wystraszył, że coś się dzieje, bo wrócił z pracy, a ja przyszłam do kuchni i po prostu już mi się ryczeć chciało, bo nie mogłam sobie poradzić. Dziś po wstaniu zjadłam 2 sucharki, baaardzo powoli i gorzka herbata, również piłam ją bardzo wolno. Po godzinie zjadłam skibkę chleba z pomidorem i ogórkiem, również bardzo wolno. Teraz zjadłam zupę ogórkową i puki co jest super. Są lekkie mdłości, ale czuję, że wróciłam do żywych hihi.

Mi lekarz na wizycie polecał Pregne Plus i Pregne DHA. Od 2 tygodni biorę tę plus, a w poniedziałek spytam, czy jak skończy mi się, czy kupić tą samą, czy tą DHA.

Sandra to się chyba bierze razem. Ta DHA ma tylko kwasy, z tego co moja lekarka mówiła to się włącza dopiero w II trymestrze. A Pregna Plus ma kwas foliowy i cała resztę.

reklama
Mnie dzisiaj trochę boli brzuch. Nie tak bardzo, zakłuje od czasu do czasu, no ale trochę się martwię. Lekarka kazała mi w takim przypadku brać magnez to lyknelam dzisiaj więcej, zobaczymy. Najwyżej spróbuje jeszcze nospe, chociaż to nie jest uciążliwy ból...

Do góry