reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

A powiedzcie mi jak to jest z ketonami w analizie moczu. Wyszedł mi wynik 5 czyli za wysoko, bo ketony powinny być 0. Ale coś mi świta, ze jak byłam we wcześniejszej ciazy to ginekolog powiedział mi ze w ciazy to normalne. Ale w 100% nie jestem pewna czy to o ketony chodziło...

reklama
Ketony w moczu mogą pojawić się przejściowo z powodu:

• diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów,
  • unikania posiłku przed snem,
  • częstych wymiotów towarzyszących początkowemu okresowi ciąży (ketony w moczu na początku ciąży),
  • intensywnemu wysiłkowi fizycznemu,
  • gorączce.
Może to Ci pomoże? Ale chyba lekrz najlepiej będzie wiedzial

a moja wizyta w poniedzialek sie nie odbedzie. odwolalam. trudno bede czekac do 20 wwrzesnia do mojego gina. chcialam wczesniej ujrzec serduszko ale sie okazuje ze w luxmed moge sie umowic jedynie na kosultacje ginekologiczna na ktorej zaloza mi karte ciazy i lekarka moze wtedy skierowac mnie na usg na ktore trzeba sie umowic na kolejny raz. jeden wyjazd do luxmedu to 100km w dwie str i potem drugi raz... bez sensu..
O widzisz to chyba zależy od luxmedu albo pakietu bo u mnie jak byłam potwierdzić ciążę to od razu mi zrobiła usg w 5 tyg i później w 9 tyg, dopiero na genetyczne dostałam skierowanie. Ja byłam tylko na tych dwóch wizytach bo ciążę chce prowadzić u mojej gin która niestety nie przyjmuje w luxmedzie więc chodzę prywatnie.

O widzisz to chyba zależy od luxmedu albo pakietu bo u mnie jak byłam potwierdzić ciążę to od razu mi zrobiła usg w 5 tyg i później w 9 tyg, dopiero na genetyczne dostałam skierowanie. Ja byłam tylko na tych dwóch wizytach bo ciążę chce prowadzić u mojej gin która niestety nie przyjmuje w luxmedzie więc chodzę prywatnie.
ja mam to ubezpieczenie z firmy M i niby duzy pakiet. to zalezy od miasta w ktorym robie nie kazdy gabinet do konsultacji ginekologicznej ma usg dlatego tzreba sie umawiac osobno.. bynajmniej tak mi tlumaczono na infolinii. no nic pojde prywatnie do innego.

A powiedzcie mi jak to jest z ketonami w analizie moczu. Wyszedł mi wynik 5 czyli za wysoko, bo ketony powinny być 0. Ale coś mi świta, ze jak byłam we wcześniejszej ciazy to ginekolog powiedział mi ze w ciazy to normalne. Ale w 100% nie jestem pewna czy to o ketony chodziło...

Mnie niedawno przed ciążą też wyszły ketony, przestraszyłam się ale pani dr mówiła, że czasami jak w labie za długo przetrzymają próbkę to taki może być efekt. Oddalam do innego do kontroli i nie było już ciał ketonowych w ciągu dwóch trzech dni.

Mallina ja w poniedziałek byłam na wizycie w lux med i normalnie zrobił mi usg, tylko kazał podejść do recepcji po,żeby odhaczyli skierowanie. A nie masz w swoim mieście np placówki współpracującej? Bo ja do mojej gin chodzę w ramach lux med, ale właśnie do współpracującej.

reklama
Ja biorę mama dha. Na wizycie w 8 TC doktor zasugerowała mi żebym zrobiła test Nifty. Kurde kosztuje majątek ale po moich przejściach i poprzedniej ciąży jest duże wskazanie więc zrobię chyba w 11 tygodniu. No i będę znac też płeć. Pappy nie polecała.

Do góry