reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

A powiedzcie mi jak to jest z ketonami w analizie moczu. Wyszedł mi wynik 5 czyli za wysoko, bo ketony powinny być 0. Ale coś mi świta, ze jak byłam we wcześniejszej ciazy to ginekolog powiedział mi ze w ciazy to normalne. Ale w 100% nie jestem pewna czy to o ketony chodziło...

reklama
Ketony w moczu mogą pojawić się przejściowo z powodu:

• diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów,
  • unikania posiłku przed snem,
  • częstych wymiotów towarzyszących początkowemu okresowi ciąży (ketony w moczu na początku ciąży),
  • intensywnemu wysiłkowi fizycznemu,
  • gorączce.
Może to Ci pomoże? Ale chyba lekrz najlepiej będzie wiedzial

a moja wizyta w poniedzialek sie nie odbedzie. odwolalam. trudno bede czekac do 20 wwrzesnia do mojego gina. chcialam wczesniej ujrzec serduszko ale sie okazuje ze w luxmed moge sie umowic jedynie na kosultacje ginekologiczna na ktorej zaloza mi karte ciazy i lekarka moze wtedy skierowac mnie na usg na ktore trzeba sie umowic na kolejny raz. jeden wyjazd do luxmedu to 100km w dwie str i potem drugi raz... bez sensu..
O widzisz to chyba zależy od luxmedu albo pakietu bo u mnie jak byłam potwierdzić ciążę to od razu mi zrobiła usg w 5 tyg i później w 9 tyg, dopiero na genetyczne dostałam skierowanie. Ja byłam tylko na tych dwóch wizytach bo ciążę chce prowadzić u mojej gin która niestety nie przyjmuje w luxmedzie więc chodzę prywatnie.

O widzisz to chyba zależy od luxmedu albo pakietu bo u mnie jak byłam potwierdzić ciążę to od razu mi zrobiła usg w 5 tyg i później w 9 tyg, dopiero na genetyczne dostałam skierowanie. Ja byłam tylko na tych dwóch wizytach bo ciążę chce prowadzić u mojej gin która niestety nie przyjmuje w luxmedzie więc chodzę prywatnie.
ja mam to ubezpieczenie z firmy M i niby duzy pakiet. to zalezy od miasta w ktorym robie nie kazdy gabinet do konsultacji ginekologicznej ma usg dlatego tzreba sie umawiac osobno.. bynajmniej tak mi tlumaczono na infolinii. no nic pojde prywatnie do innego.

A powiedzcie mi jak to jest z ketonami w analizie moczu. Wyszedł mi wynik 5 czyli za wysoko, bo ketony powinny być 0. Ale coś mi świta, ze jak byłam we wcześniejszej ciazy to ginekolog powiedział mi ze w ciazy to normalne. Ale w 100% nie jestem pewna czy to o ketony chodziło...

Mnie niedawno przed ciążą też wyszły ketony, przestraszyłam się ale pani dr mówiła, że czasami jak w labie za długo przetrzymają próbkę to taki może być efekt. Oddalam do innego do kontroli i nie było już ciał ketonowych w ciągu dwóch trzech dni.

Mallina ja w poniedziałek byłam na wizycie w lux med i normalnie zrobił mi usg, tylko kazał podejść do recepcji po,żeby odhaczyli skierowanie. A nie masz w swoim mieście np placówki współpracującej? Bo ja do mojej gin chodzę w ramach lux med, ale właśnie do współpracującej.

reklama
Ja biorę mama dha. Na wizycie w 8 TC doktor zasugerowała mi żebym zrobiła test Nifty. Kurde kosztuje majątek ale po moich przejściach i poprzedniej ciąży jest duże wskazanie więc zrobię chyba w 11 tygodniu. No i będę znac też płeć. Pappy nie polecała.

Do góry