reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja brałam w pierwszej ciąży Femibion a teraz jeszcze żadnych witamin nie łykam, zapytam się mojej gin dzisiaj co o tym sądzi.
Kupiłam swoje pierwsze ciążowe spodnie i joggersy w hm i powiem Wam że jestem zachwycona wygodnie nic nie ciśnie nie uwiera :)

reklama
a moja wizyta w poniedzialek sie nie odbedzie. odwolalam. trudno bede czekac do 20 wwrzesnia do mojego gina. chcialam wczesniej ujrzec serduszko ale sie okazuje ze w luxmed moge sie umowic jedynie na kosultacje ginekologiczna na ktorej zaloza mi karte ciazy i lekarka moze wtedy skierowac mnie na usg na ktore trzeba sie umowic na kolejny raz. jeden wyjazd do luxmedu to 100km w dwie str i potem drugi raz... bez sensu..

a moja wizyta w poniedzialek sie nie odbedzie. odwolalam. trudno bede czekac do 20 wwrzesnia do mojego gina. chcialam wczesniej ujrzec serduszko ale sie okazuje ze w luxmed moge sie umowic jedynie na kosultacje ginekologiczna na ktorej zaloza mi karte ciazy i lekarka moze wtedy skierowac mnie na usg na ktore trzeba sie umowic na kolejny raz. jeden wyjazd do luxmedu to 100km w dwie str i potem drugi raz... bez sensu..
Dobrze ze dowiedziałas sie wczesniej a nie dopiero na wizycie w poniedziałek bo byś jechała podaremno

Dobrze ze dowiedziałas sie wczesniej a nie dopiero na wizycie w poniedziałek bo byś jechała podaremno
na staraczkowym watku dzieczyny mi podpowiedzialy by sie dopytac bo korzystaly z luxmedu i zadzwonilam na infolinie. swoja droga jak potwierdzic ciaze bez USG.. dobrze ze jestescie i czuwacie.

Niestety najlepszym dowodem jest USG a nie zawsze da sie je zrobić na szybko, jak Ci zależy szukaj jakiegokolwiek ginekologa z USG i rob, ja tak zrobilam dla własnego spokoju i te dwa tygodnie do ponownej wizyty u poloznego wcale nie były jakieś długie i nerwowe bo wiedziałam ze dzidziuś ma sie dobrze

Niestety najlepszym dowodem jest USG a nie zawsze da sie je zrobić na szybko, jak Ci zależy szukaj jakiegokolwiek ginekologa z USG i rob, ja tak zrobilam dla własnego spokoju i te dwa tygodnie do ponownej wizyty u poloznego wcale nie były jakieś długie i nerwowe bo wiedziałam ze dzidziuś ma sie dobrze
jestem z malego miasta i w zasadzie tylko moj lekarz wydaje mi sie najlepszy. ale moze do ordynatora szpitala skusze sie prywatnie na te 1 wizyte by do 20 wrzesnia spokojnie spac.

reklama
Ooo jak dobrze zrobić sobie drzemkę w środku dnia. Odkąd jestem w ciazy mojemu dziecku odwidziało się spanie w dzień, ale dzisiaj zasnal podczas jedzenia zupy [emoji85] to i ja skorzystałam i ucięłam sobie 1,5 h drzemkę. Od razu człowiekowi lepiej. W tej ciazy chodzę taka zmęczona ze ho ho [emoji2]

A co do luxmed to ja mam tam swojego lekarza prowadzącego i niestety wizyta i usg to zawsze są oddzielnie. Teraz się umówiłam na usg i zaraz po usg będę miała wizytę u lekarza i wtedy założy mi kartę ciazy. A wizyta dopiero 8 września i już się nie mogę doczekać.

Do góry