reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Chyba z tymi porodami kangurowaniem karmieniem itd dużo zależy od personelu na jaki sie trafi w szpitalu. Tym bardziej jeśli rodzi sie pierwszy raz i nie wiemy jak to wszystko ma wyglądac, czy to jak nas traktują jest ok czy mogłoby być lepiej. Później juz łatwiej dopytywac sie o swoje prawa

reklama
Wczoraj dostałam brązowego plamienia. Wylądowałam na izbie przyjęć, a potem u szpitalnej ginekolog . Może trochę spanikowałam, ale bałam się , że plamienie rozkręci się w krwawienie ... Dostałam duphaston i zwolnienie do następnej kontrolnej wizyty u mojej ginekolog w piątek . Strasznie się zmartwiłam . Myślicie, że wyśle mnie już na zwolnienie od samego początku ? Miałam zamiar pracowac jak najdłużej , a w obecnej sytuacji się boje .

Dobra dziewczyny trzymać mocno kciuki proszę [emoji4] ja już po zastrzyku i teraz już tylko zostaje jeszcze troszkę podziałać i czekać cierpliwie 14 dni na efekty [emoji18] (oby pozytywne, odpukac [emoji1]) i pilnować mnie żebym nie testowala wcześniej [emoji23] bo teraz przez 10-11 dni mam we krwi beta hcg po zastrzyku wiec same rozumiecie [emoji28]

P.s ale 12 już mogę [emoji6][emoji1]
Swietnie, wierze ze sie uda! :)

Wczoraj dostałam brązowego plamienia. Wylądowałam na izbie przyjęć, a potem u szpitalnej ginekolog . Może trochę spanikowałam, ale bałam się , że plamienie rozkręci się w krwawienie ... Dostałam duphaston i zwolnienie do następnej kontrolnej wizyty u mojej ginekolog w piątek . Strasznie się zmartwiłam . Myślicie, że wyśle mnie już na zwolnienie od samego początku ? Miałam zamiar pracowac jak najdłużej , a w obecnej sytuacji się boje .
Takie plemienia są dość normalne na początku ciąży. Czasami wywołuje je tworzące się łożysko, a czasem niski poziom progesteronu. Może warto sobie zrobić badania pod tym kontem.

Zawsze możesz odmowic zwolnienia. Masz prace fizyczna? Teraz masz chyba skonczone 5 tygodni, prawda? Masz bole brzucha/krzyza?

Dżasta ja nawet nie wiem o jakich głównych wątkach wy wciąż piszecie ;) i dlaczego to jest takie ważne.

Kapturek gratulacje!!!! Piekny "bobas" ;)
Hehe to ja nie pisałam [emoji14] ale to chodzi o główną stronę na BB , ze jak wchodzisz w temat ciąża i są ostatnie marcówki 2019 i dziewczyny pytają o to kiedy nasz będzie na głównej stronie ;)

Dobra, przyznam się bez bólu, że nie chce mi się czytać wszystkich postów, bo dojechałam do 181 strony i na tym stanęłam.
Gratuluję wszystkim nowym koleżankom. Dajecie nadzieję [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Ja muszę się Wam przyznać, że dzisiaj rano jak jeszcze w łóżku leżałam, to zajrzałam na Grudniowe Mamy 2018 i do galerii brzuszków. Pięknie dziewczyny rosną. Tak się jakoś podlamalam... Też już bym taki miała brzuszek. One już są na półmetku, kupują wózki, mają wybrane imiona[emoji852]️ Ehhh... Ale im zazdroszczę...
Kochana będziesz i Ty też w takim stanie juz niedługo ;) i będziesz miała wiosenne dzieciątko ;* nie myśl o tym co było. A co będzie dopiero [emoji5]

reklama
Jestem w 5 + 5 tyg . A co do pracy , to jest różnorodnie .. trochę przed komputerem, trochę fizycznie . Brzuch pobolewa , ale raczej tak normlanie. Dręczą mnie za to ogromne mdłości od rana do wieczora .

Do góry