reklama
Cyntia85
Fanka BB :)
Ja od ginekologa mam wytyczne by nie jesc surowego miesa (uwaga - w niektorych kabanosach i salami jest surowe mieso), serow z niepasteryzowanym mlekiem, jesli nie poddamy.ich obrobce.termicznej (ubolewam, bo kocham wloskie sery), a sera plesniowego ze wzgledu na plesn (najwiecej ostrożności trzeba zachowac przy niebieskich.serach), no i jesli jest prawdziwy, czyli z niepasteryzowanego mleka, nieumytych warzyw i owocow, a pod koniec ciazy bardzo ostrych dan.
Ja w pierwszej ciąży przeszłam toksoplazmoze, która mogą wywołać właśnie mięso, nie umyte owoce lub koty, przez to ciąża była trudna i ciągle kontrolowana przez wielu lekarzy, amniopunkcja, po ciąży toksoplazmoza nigdy nie spadła, teraz też jest jakby aktywna.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cały czas aktywne, aktywne były cała ciążę, cały czas po niej i są teraz niby, już na granicy.
Powinno zniknąć, w ciąży myśleli, że to przez antybiotyk się tyle utrzymuje, ale jak nie spadło po to już nie wiedzą dlaczego.
reklama
Wiem wiem. Wlasnie mialam zamiast sprawdzic na opakowaniu jak bede kupowac. Ost jadlam salatke z serem feta i sie zastanawiałam czy moge ta fete zjesc. W ostatecznosci nie zjadlam.Chilling znaczy co cały czas masz przeciwciala w IgM???
Pauline- to po prostu obczaj jak jest "mleko pasteryzowane" w języku w jakim są napisy w kraju w którym jesteś i sprawdź na opakowaniu co jest napisane jako skład...