reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja próbowałam Agatce dawać z butelki ze smoczkiem i kubeczka doidy i jeszcze z tego kubeczka czasem coś się napije. Będę próbować dalej chociaż najczęściej kończy się tak, że mi ten kubek z ręki wytraca i jest cała mokra :)
U nas było podobnie ale codziennie były próby i jest efekt [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
U nas picie to tylko z butelki takiej jak mleko.. ani niekapek ani nic. Bede niedlugo znowu tego niekapka probowala ;-) moze załapie

To jest nadzieja, że u mnie w końcu też to odniesie skutek :)

A jak Wam idzie rozszerzanie diety? Ile posiłków macie wprowadzonych?
Oj u nas rozszerzanie daleko w lesie [emoji6]zjada jeden mały słoiczek na 2-3dni [emoji4]nam idą zęby i nic w tym okresie nie chce jeść. Zje parę łyżek owoców, kaszki , próbujemy metody blw więc jej daje warzywa ugotowane na tackę. Zawsze coś wpadnie do brzuszka . Dziś próbowała awokado [emoji6]wczoraj wprowadziła jajko i zobaczymy

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

To jest nadzieja, że u mnie w końcu też to odniesie skutek :)

A jak Wam idzie rozszerzanie diety? Ile posiłków macie wprowadzonych?
My na razie dwa. Emi szybko zasypia, więc ciężko mi upchać trzeci póki co. Mamy o 11 kaszkę, bądź kaszkę z owocem, jogurt z owocem. O 14-15 w zależności od długości drzemki obiadek. U nas póki co dostaje moje jedzenie, od tego tygodnia zaczynamy blw jak dojdzie krzesełko:)

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

My też mamy 2. Obiadek koło 13-14 i kaszka z owocami o 17-18. Tej kaszki mi mała za dużo nie zjada i chyba przeniosę ten posiłek na rano.

Dziewczyny a to blw wprowadzacie w ramach obiadku czy dajecie jakąś "papkę" plus blw?

My też mamy 2. Obiadek koło 13-14 i kaszka z owocami o 17-18. Tej kaszki mi mała za dużo nie zjada i chyba przeniosę ten posiłek na rano.

Dziewczyny a to blw wprowadzacie w ramach obiadku czy dajecie jakąś "papkę" plus blw?
U nas będzie pół na pół. Chcę zbaczyc jak będzie sobie radziła, jeśli pójdzie dobrze to zrezygnuje z łapek i zostanę przy samym blw

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

reklama
U nas na razie tylko papki-nie mam nerwow na blw. Zwykle chrupki kukurydziane sa dla mnie stresujace.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry