reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja z Olim zostalam i powiedzialam ,ze jesli teraz bedzie wszystko ok to chce do domu. Odwiedziny byly dopiero od 11.30 wiec dopiero mi maz sniadanie przyniosl, maly mi plakal cala noc bo nie mozna bylo wziac dziecka do swojego lozka, ciemno bylo a maly mi zrobil pierwsza kupke i po ciemku przy tel mu zmienialam. Boze jak ja sie naplakalam

reklama
Milka dobre w tym wszystkim jest to,ze wszystko zalatwiasz poczta. Nigdzie nie musisz chodzic ani w kolejkach stac godzinami :D

zapytalam czy to bezpieczne,potwierdzila wiec nie mialam nic przeciwko :) Juz jestem spokojna i moge czekac do terminu :D

Spakowalam dwie torby. Jedna dla malego - 2 zestawy w roznych rozmiarach ( pajac,body, rekawiczki,skarpetki, czapeczka), kocyk, pampersy, pieluszka tetrowa, chusteczki dla noworodka, kombinezon na wyjscie.
Dla mnie- koszulka do porodu,koszula po porodzie rozpinana, stanik z wkladkami ,podpaski i majtki jednorazowe, recznik,klapki i plyn. Dodatkowo co mi sie przydalo poprzednio -slomka do wody, gumka i opaska do wlosow, przekaski dla meza, balsam na usta i mietowki :D i szczotka do wlosow

Ja nadal nie spakowana. Dziś mały mnie obudził taka masakra ze myślałam że mi wyskoczy a teraz brzuch mnie przez to boli. Jak będzie takie upalne lato to będę małego chłodzić w takim małym baseniku. Moja koleżanka poszła do aquaparku z 9 tygodniowa córeczka ale wydaje mi się ze to za wcześnie. Mój maluszek nadal leży poprzecznie ale po tym jak było u bluelovi pocieszam się ze wcześnie każdej chwili może się odwrócić.

Ania - wg mnie 9tyg dziecko na basenie to przesada. Powinno chyba w miare glowke trzymac. My z corka sie nie spieszylismy z basenem bo wszyscy odradzali ze zarazki ze ma sucha skore i moze sie tylko pogorszyc...bylam wtedy laikiem jesli chodzi o dzieci i wszystkiego sie balam...poszlismy jak miala chyba ok roku. Nie miala juz niestety tego odruchu plodowego, nie wstrzumywala powietrza pod woda i pila wode na potege:D po kazdym pobycie na basenie 1-2 dni walila zielone kupki i to po kilka dziennie. Poza tym nic sie nie dzialo. Po jakims czasie nauczyla sie nie opijac tak ta woda
Ja tez nie spakowana, bedziemy pakowac sie w kwietniu:D

Fenika, wczoraj pewnie dodatkowo ze stresu jeszcze Ci podskoczyło ciśnienie. Dobrze, że dziś lepiej. Trzymaj się dzielnie:)
Karolina, mój leży sobie w poprzek, ale do porodu jeszcze kilka razy może się obrócić :)
Rsz, nie daj się nastraszyć. Cesarka to operacja, przecinają i zszywają wszystkie powłoki, w tym mięśnie więc musisz się spodziewać, że będziesz obolała, że szwy będą ciągnąć, że przy zgięciu, prostowaniu, kichnięciu, śmiechu, czy kaszlu poczujesz dyskomfort i ból, ale to nie koniec świata, da się przeżyć więc głowa do góry i nie martw się na zapas.
Martita, gdybym czuła się dobrze i Mały też, nie zastanawiałabym się, tylko szybko zbierała do domu więc nie dziwię się, że kusi Cię ta opcja :) I to Inflancka daje takie możliwości?
Ja torbę mam niespakowaną, a rzeczy nadal czekają na pranie. M. dalej szaleje z pędzlem i farbami, meble są poustawiane po wszystkich pomieszczeniach i dopiero jak z tym skończymy, to wezmę się za przygotowania do szpitala, Póki co wrzucę do torby tylko pieluszki i podkłady, kosmetyki w wersji mini dla mnie, klapki, takie rzeczy, których nie będzie już trzeba odświeżać.

reklama
Dziewczyny nie mialam dzis czasu zeby Was poczytac wiec nie odniose sie do Waszych postow ale weszlam sie podzielic swoimi obawami... Odebralam wyniki i bialko 1.0 przy normie do 0.30 :(... Czyli rosnie

Do góry