reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witajcie dziewczyny!

Przepraszam, że mało się odzywam, ale ząbkowanie Małej dalej nas wycieńcza, a do tego jeszcze remont...

Święta przeleciały nie wiem nawet kiedy. Mały rusza się i kopie bardzo dużo :-p Po ostatniej wizycie potwierdzony na 100000% chłopczyk :happy: Myślimy nad imieniem dla naszego Mężczyzny.

Mada2409, to na pewno cukrzyca ciążowa. Po 2h od 153 wynik to już cukrzyca ciążowa (kiedyś było od 140). W pierwszej ciąży to przeszłam, więc doskonale jestem obeznana w temacie :happy: Ja strasznie panikowałam, bałam się o Malutką, ale nie taki diabeł straszny. Wystarczyła dieta na której ciągle byłam najedzona, a Malutka urodziła się zdrowa :happy: Wszystko będzie dobrze. Glukometr, dieta i wszystko będzie ok :happy:

reklama
Majka też o tym słyszałam moja mała w nocy bardzo wywija szczególnie w środku nocy ;-) u mnie widać od jakiegoś czasu już jak córeczka się rozciagnie i mam wystające cześć ciałka wtedy i taki krzywy brzuszek :p zobaczymy jak to będzie :-)
Milady u mnie też tak jest ciągle latam do WC
Rsz to zupełnie normalna sprawa, w ciąży tak się dzieje piersi się przygotowują go karmienia :-) tzn bardziej gruczoły ;-) Wielu kobieta w ciąży leci z piersi tak jak tobie to tzw siara, to jeszcze nie jest to mleczko co maleństwa będą piły, u każdej może pojawić się w innym tygodniu mi już tak leci z obu piersi raz więcej raz mniej od kilku tygodni z córcia w ciąży tak samo miałam :-)
Lusinda ja chodziłam w pierwszej ciąży i byłam zadowolona dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy. W pierwszej ciąży warto z niej skorzystać :-)
Tusia u mnie szybko było widać serduszko bo już w 5i4 tc ale to w szpitalu
Majka ja nie widzę w telefonie
Barbablue wiem przez co przechodzicie trzymajcie się :-* ząbki wyjdą i wszystko się poprawi :-*
Hej kochane co do sylwestra to ja będę chyba u mamy bo mąż ma nockę a sama z córcia nie chce siedzieć ale pewnie zasne przed 24;-) co do wagi to ja miałam 10kg na plusie na ostatniej wizycie czyli tak 2 tyg temu teraz po świętach boję się wejść na wagę :-( ja mam duży brzuch i biust nawet bardzo ale też widzę po sobie kg dodatkowe :-( mała właśnie fika w brzuszku w styczniu umawiam się na 3/4 D już nie mogę się doczekać aż ja zobaczę :-D wizytę mam 4 go ale nie wiem czy będzie z usg czy nie, muszę przed nią iść na badania jeszcze i oby wyniki moczu i morfologii się poprawiły... Miłej nocy :-)

Właśnie siedzę na glukozie jestem po pierwszym pobraniu i mega się nudzę. Do glukozy dodałam cytryne i dało się wypić ale teraz mnie muli. Jestem wściekła ma siebie no byłam tak przejęta tym badaniem ze zapomniałam moczu do badania i jutro znowu musze tu przyjechać. Normalnie brawo ja

ania.1982 mi też się strasznie nudziło. Ja wypiłam bez problemu, gorzej dla mnie z utrzymaniem tego w żołądku, bo strasznie mi to ciążyło. Jeszcze na czczo taki ulepek słodki, marzyłam o bułeczce z szyneczką :-D

Majka ja już też chyba z 10 kg na plusie bo w zeszłym tygodniu było 9 ale na wadze u znajomych więc nie wiem jak to wygląda. 7.01 mam wizytę to będę wiedziała. Chciałabym się zmieścić w 15 kg do końca ciąży ale chyba nie widzę tego :confused: a suwaczka nie widzę na komputerze. Musisz go wkleić w sygnaturę i zobacz podgląd

Dziś na 15.40 idę do lekarza internisty bo w ogóle mi nie przechodzi to przeziębienie, a nawet czuje że mi to schodzi i mam jakąś gulę w gardle i się trochę boje żeby na oskrzela nie poszło.:crazy: Przy okazji zapytam czy ma sens jutro się zrywać na te wyniki jeśli mają być do poprawki. U nas w razie co to do poradni cukrzycowej trzeba jeździć 80 km bo na miejscu nie mamy takiej więc lepiej niech one będą dobrze zrobione :rolleyes2:

Ja tez dzis jadę pobrać sobie krew i przy okazji córce. Moze tez na Male zakupy skoczymy, ale to raczej cos dla męża kupic.

Na wadze u mnie 9 kg, masakra :(

ania1982 a nie możesz oddać moczu na miejscu w przychodni?

reklama
Lusinda a robilas sobie inhalacje?widac gile spływają do gardła wiiec lepiej idź na kontrole zebys antybiotyków nie musiala brac. Daj znać co lekarz powiedział :-)
P.S. a ktory link musze wkleic z ramki bo sa cztery?boziu taka stara baba a suwaczka nie umie ustawić ;-)

Do góry