reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witajcie dziewczyny!

Przepraszam, że mało się odzywam, ale ząbkowanie Małej dalej nas wycieńcza, a do tego jeszcze remont...

Święta przeleciały nie wiem nawet kiedy. Mały rusza się i kopie bardzo dużo :-p Po ostatniej wizycie potwierdzony na 100000% chłopczyk :happy: Myślimy nad imieniem dla naszego Mężczyzny.

Mada2409, to na pewno cukrzyca ciążowa. Po 2h od 153 wynik to już cukrzyca ciążowa (kiedyś było od 140). W pierwszej ciąży to przeszłam, więc doskonale jestem obeznana w temacie :happy: Ja strasznie panikowałam, bałam się o Malutką, ale nie taki diabeł straszny. Wystarczyła dieta na której ciągle byłam najedzona, a Malutka urodziła się zdrowa :happy: Wszystko będzie dobrze. Glukometr, dieta i wszystko będzie ok :happy:

reklama
Majka też o tym słyszałam moja mała w nocy bardzo wywija szczególnie w środku nocy ;-) u mnie widać od jakiegoś czasu już jak córeczka się rozciagnie i mam wystające cześć ciałka wtedy i taki krzywy brzuszek :p zobaczymy jak to będzie :-)
Milady u mnie też tak jest ciągle latam do WC
Rsz to zupełnie normalna sprawa, w ciąży tak się dzieje piersi się przygotowują go karmienia :-) tzn bardziej gruczoły ;-) Wielu kobieta w ciąży leci z piersi tak jak tobie to tzw siara, to jeszcze nie jest to mleczko co maleństwa będą piły, u każdej może pojawić się w innym tygodniu mi już tak leci z obu piersi raz więcej raz mniej od kilku tygodni z córcia w ciąży tak samo miałam :-)
Lusinda ja chodziłam w pierwszej ciąży i byłam zadowolona dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy. W pierwszej ciąży warto z niej skorzystać :-)
Tusia u mnie szybko było widać serduszko bo już w 5i4 tc ale to w szpitalu
Majka ja nie widzę w telefonie
Barbablue wiem przez co przechodzicie trzymajcie się :-* ząbki wyjdą i wszystko się poprawi :-*
Hej kochane co do sylwestra to ja będę chyba u mamy bo mąż ma nockę a sama z córcia nie chce siedzieć ale pewnie zasne przed 24;-) co do wagi to ja miałam 10kg na plusie na ostatniej wizycie czyli tak 2 tyg temu teraz po świętach boję się wejść na wagę :-( ja mam duży brzuch i biust nawet bardzo ale też widzę po sobie kg dodatkowe :-( mała właśnie fika w brzuszku w styczniu umawiam się na 3/4 D już nie mogę się doczekać aż ja zobaczę :-D wizytę mam 4 go ale nie wiem czy będzie z usg czy nie, muszę przed nią iść na badania jeszcze i oby wyniki moczu i morfologii się poprawiły... Miłej nocy :-)

Właśnie siedzę na glukozie jestem po pierwszym pobraniu i mega się nudzę. Do glukozy dodałam cytryne i dało się wypić ale teraz mnie muli. Jestem wściekła ma siebie no byłam tak przejęta tym badaniem ze zapomniałam moczu do badania i jutro znowu musze tu przyjechać. Normalnie brawo ja

ania.1982 mi też się strasznie nudziło. Ja wypiłam bez problemu, gorzej dla mnie z utrzymaniem tego w żołądku, bo strasznie mi to ciążyło. Jeszcze na czczo taki ulepek słodki, marzyłam o bułeczce z szyneczką :-D

Majka ja już też chyba z 10 kg na plusie bo w zeszłym tygodniu było 9 ale na wadze u znajomych więc nie wiem jak to wygląda. 7.01 mam wizytę to będę wiedziała. Chciałabym się zmieścić w 15 kg do końca ciąży ale chyba nie widzę tego :confused: a suwaczka nie widzę na komputerze. Musisz go wkleić w sygnaturę i zobacz podgląd

Dziś na 15.40 idę do lekarza internisty bo w ogóle mi nie przechodzi to przeziębienie, a nawet czuje że mi to schodzi i mam jakąś gulę w gardle i się trochę boje żeby na oskrzela nie poszło.:crazy: Przy okazji zapytam czy ma sens jutro się zrywać na te wyniki jeśli mają być do poprawki. U nas w razie co to do poradni cukrzycowej trzeba jeździć 80 km bo na miejscu nie mamy takiej więc lepiej niech one będą dobrze zrobione :rolleyes2:

Ja tez dzis jadę pobrać sobie krew i przy okazji córce. Moze tez na Male zakupy skoczymy, ale to raczej cos dla męża kupic.

Na wadze u mnie 9 kg, masakra :(

ania1982 a nie możesz oddać moczu na miejscu w przychodni?

reklama
Lusinda a robilas sobie inhalacje?widac gile spływają do gardła wiiec lepiej idź na kontrole zebys antybiotyków nie musiala brac. Daj znać co lekarz powiedział :-)
P.S. a ktory link musze wkleic z ramki bo sa cztery?boziu taka stara baba a suwaczka nie umie ustawić ;-)

Do góry