reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Wcześniej nie miałam problemu z rwą, teraz dopiero mnie dopadło. Nie byłam u lekarza w poniedziałek się wybiorę.
23.12 mam wizytę u gina , martwię się o łożysko, bo mam centralnie przodujące ale jeszcze się łudzę, że może się uniesie...

Uważaj na siebie
Ja rozmawiałam ze swoim gin. I mu mówiłam ze mam problem z kręgosłupem. .. jestem na lekach . W kwietniu miałam robiony tomograf ..I co muszę oszczędzać się bo nic nie można wziąć nawet maści ... jedynie co się boje to porodu że wtedy mnie weźmie bol kręgosłupa ....

reklama
U mnie w szpitalu dla malucha to trzeba mieć tylko swoje chusteczki nawilżające, ewentualnie kremik do pupy bo ciuszki, pampersy, rożki, kocyki są ogólnie dostępne, chyba że wolisz mieć swoje. Dostaje się też koszule szpitalne, podkłady, wkładki duże i mniejsze. Na pewno warto wziąć kubek i sztućce, coś do jedzenia, jakąś koszulę, ręcznik, szlafrok, kapciochy, kosmetyki podstawowe, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, coś do czytania, jedzonko no i wodę.

Karolina, pytając o znieczulenie miałaś na myśli to w kręgosłup? Bo w żyłę, jak nie dam rady to coś mogę wziąć np. w pierwszej ciaży dostałam dolargan, ale położne mnie kilka razy pytały czy chcę znieczulenie i dopiero jak już naprawdę nie dawałam rady to poprosiłam o coś dożylnie. Ale przy kręgosłupie to nie chciałabym żeby mi majstrowali.

Rsz gratulacje córci, zobaczysz będzie twoją księżniczką :)

Bluelovi jak piszesz że zostało Ci 14 tygodni z hakiem to wydaje mi się to strasznie mało :) Że to prawie już zaraz, a mi przecież niewiele więcej zostało :-D Mnie też leci te czas strasznie szybko. Ale już nie mogę się doczekać maluszka. I tego, że nie będę musiała ciągle uważać żeby np. mała mnie nie kopnęła albo żebym mogła normalnie podnieść ciężką rzecz a nie ciągle musieć kogoś prosić o pomoc :eek:
Tak się zastanawiam czy zdążę się jeszcze żurku najeść na Wielkanoc czy już będę karmiącą... :-D

milka ma rację - ja też przy pierwszej ciąży panikowałam, że nic nie wiem o niemowlakach, nawet bodziaka od kaftanika nie rozróżniałam. Wszytsko samo przyszło i jestem teraz obryta, więc dziewczyny pierworódki głowy do góry, wszytsko dla ludzi :)

My dziś byliśmy w Poznaniu na rynku na jarmarku światecznym, był też festiwal rzeźbienia w lodzie, bardzo fajne świateczne klimaty, tylko śniegu brak.

Annika79 właśnie myślałam ostatnio o Tobie, dajesz radę jak najwięcej odpoczywać? Bo twoja najmłodsza córcia przecież opieki nadal dużej wymaga.

Oo Klaudyna to ekstra :) nie będę czuła się osamotniona. Muszę policzyć kaloryczność wczorajszych i dzisiejszych posiłków. Mam nadzieję ze to przyniesie jakieś efekty, bo inaczej się wkurzę ;) ja staram się jesc tak co 2-3h zeby nie chodzić glodna.

Pierworodki nie stresować się, bobas jest do ogarnięcia. Po paru dniach będziecie mieć wszystko obcykane. Pamiętam jak pierwszy raz sama przewijalam ade w szpitalu, wcześniej źle założyłam jej pampersa i jak zrobiła kupę wszystko w niej było. z pół godziny się meczylam, aż cała mokra byłam, hehe
Nigdy nie miałam doczynienia z dzieckiem, nawet trzymać małej nie umiałam. Najgorsze pierwsze dni a potem to już z górki ;-)
Mnie też ciąża dość szybko mija i w sumie mam nadzieje ze i po świętach czas szybko zleci. Jakoś nie czuje się pewnie w tej ciąży i chciałabym żeby malutka była już z nami cała i zdrowa.
Dziewczyny czy czujecie juz jak dziecko ma czkawke? pamiętam ze Ada miała bardzo często, ale chyba później ok 30 tc? Teraz wydaje mi się ze mała ma czkawke. wogule to teraz strasznie bryka, kopie mnie po jajniku :-)

Dzis cały dzien nie miałam okazji przysiąść i poczytać nasze forum!:( ...zakupy, sprzątanie , ubieranie choinki ..rodzinnie ..dzieci maż i ja ..kolędy ...pięknie klimatycznie...tak sobie pomyslałam ze o mateuszku ani słychać ani widać nie było rok temu o tej porze a tu moj szrabcio w brzuszku...kocham moje życie i jestem mega szczęśliwa ze mam ich wszystkich obok siebie...nie tylko moja rodzine ale moich najbliższych przyjaciół na całe życie !:) ImageUploadedByForum BabyBoom1449963825.184349.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1449964254.343563.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1449969490.543495.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1449963825.184349.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1449963825.184349.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 42
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1449964254.343563.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1449964254.343563.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 34
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1449969490.543495.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1449969490.543495.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Schauma moja córeczka z teściami tez była na rynku ;)

Aniabuu ja jeszcze czkawki nie czuje ;) a w pierwszej ciazy tez jakoś koło 30tyh czułam.

Marzenka ale świątecznie ;) wczoraj tez choinkę ubraliśmy ;)

Annika79 właśnie myślałam ostatnio o Tobie, dajesz radę jak najwięcej odpoczywać? Bo twoja najmłodsza córcia przecież opieki nadal dużej wymaga.

Jakoś muszę sobie radzić, bo mąż w Niemczech, będzie za tydzień w domu. 4 dzień walczę z Julką o nocnik, nie chce zołza wołać siku, no chyba że po fakcie jak jest zlana po pięty . W dodatku jest masakrycznie nieznośna, czyli bunt dwulatka w pełnej krasie : wrzask, udawanie kaszlu, dławienia, a w akcie desperacji nawet rzut na podłogę i histeria totalna. Zaparłam się, żeby się u niej pampków pozbyć do marca.Będą cuda jak się uda ale muszę spróbować.

Zapomniałam się pochwalić,że mój najstarsza córa zdała na prawko. Teraz podbiera samochód, póki ojciec zagranicą hehe. Teraz jeszcze studniówka, matura a potem Akademia Medyczna i farmacja.

reklama
Annika a twoja nala ile teraz ma dokladnie ?? Wspolczuje moj wojtek tez juz bunt dwulatka przechodzi ale jakby mniej .

Schauma no tobie tylko pare dni wiecej zostalo cwaniaro hHaha :) juz niedlugo utulimy swoich malych kawalerow :) tez sie zastanawiam bo z jednej strony pojadlabym na wielkqnoc a z drugiej ztrony wiem jak ciezko po terminie jest. A laura urodzila sie przed czy po terminie ??

Marzenka ja tez ciagle mam takie wzruszenua ze rok temu nawet maksiu nue byl w planach zapieralam sie ze dwojka i koniec a tu los nam dal jeszcze jedno dzieciatko :) na poczatku bylam przerazona ale teraz sie tak z m cieszymy a on to szczegolnie mnie zadziwia w sazadnej ciazy nie byl taki :) nie moze sam juz sie doczekac az maly sie urodzi,ciagle glaska brzuch i gada z malym :))) ps.bardzo ladna choinka my bedziemy prawdopobnie ubierac w pon. Jak maz dostanie wolne :))

Ania moj maly ma czesto czkawke ;)

Do góry