reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

W pierwszej ciąży piłam rozpuszczalna kawę, ale po rozmowie z gin przestałam i wróciłam do parzonej . Rozpuszczalna to większe świństwo od parzonej. Teraz pije jedna parzona z rana i tyle, jak mam ochotę na kawę to zbozowa po południu.

reklama
Ja przed ciążą piłam codziennie czarną parzoną bez mleka i cukru, a w ciąży z początku dalej tak samo ale zaraz się przerzuciłam na rozpuszczalną od czasu do czasu- też nie wiem dlaczego bo już wcześniej miałam z żołądkiem problemy od niej, wydawało mi się że słabsza itd, ale po rozpuszczalnej miałam zgagę i wróciłam do parzonej- ale to kilka razy w tygodniu sobie zrobię małą i z mlekiem, nie potrzebuję codziennie bo rano piję zieloną herbatę :)
A poza tym kurujemy się z synciem bo przeziębieni, ode mnie się zaczęło bólem gardła i tak czułam że mnie coś rozkłada ale 2dni i już przechodzi a na niego się chyba przenosi bo choć humorek ma normalny to oczy jakieś szkliste i katar okropny.... Jutro też dla pewności go w domu potrzymam.

Lusinda a masz jakiś sprawdzony przepis na pierniki? Tak myślałam żeby w tym roku zrobic pierniki najblizszym i w ten sposób ich obdarować, no ale nie mam doświadczenia w pierniczkach[emoji14]
:D
Jakiegoś sprawdzonego to nie mam, zawsze szukam coś w necie i przy pierwszej porcji okazuje sie czy wszystko ok. Mi pierwsza sie przypaliła bo w przepisie było 10 min a ostatecznie koło 5 min starczyło. Przed świętami napewno.jeszcze raz będę piec bo u nas bardzo szybko znikają pierniczki :-D

Bluelovi dobrze ze ci nic sie nie stało... Boże ludzie sa okropni :/

Ja czasami kawę pije ale rzadko jakoś nie jestem smakoszem kawy.

Renia zdrówka dla ciebie i synusia :* u mnie przeziębienie skończyło sie antybiotykiem tak długo mnie męczyło :/ mąż i córka tez chorzy buuuu

Dziewczyny jak macie sprawdzony przepis na pierniczki albo piernika, to podeślijcie proszę. Z cócią piekłyśmy w tamtym roku, ale takie z pudełka i szału nie było. A ja uwielbiam piernik i zgubiłam swój przepis.
Bluelovi dobrze że nic się nie stało, ale ta znieczulica jest przerażająca.
Kitki byłaś na ip? Jak się czujesz? Z maluszkiem wsystko ok?
Tak jak Aniabuu pisze, rozpuszczalna to jest świństwo, lepeuj pić parzoną, no ale pewnie nie każda z was ją lubi. Ja w ciąży włąśnie na sypaną sie pzreżuciłam, bo po rozpuszczalnej boli mnie żołądek.

Ja pije jedną dziennie kawkę z dużą ilością mleka, zawsze rano.
Klaudynaa ja nie przepadam zbytnio za piernikami i co roku na święta robię ciasteczka adwentowe podaję przepis:
Ciastka adwentowe (korzenne)
250 g mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru pudru
1 jajko całe
100 g masła
50 g zmielonych orzechów włoskich
0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
0,5 paczki cukru waniliowego
¼ łyżeczki zmielonych goździków
Szczypta imbiru
Szczypta szafranu
Cizsto zagnieść, do lodówki w folii aluminiowej na 2 godziny. Piec 10-15 minut temp. 180 stopni.
Ja dekoruję tak jak pierniki.

Kitki i jak bylas na ip ?? Daj znac jak tam .

Tez bym w tym roku upiekla pierniczki jeszcze nie pieklam nigdy ;)

Ide zaraz sie wykapac i zagrzeje sobie rosol z obiadu mniamm :)

reklama
Do góry