W pierwszej ciąży piłam rozpuszczalna kawę, ale po rozmowie z gin przestałam i wróciłam do parzonej . Rozpuszczalna to większe świństwo od parzonej. Teraz pije jedna parzona z rana i tyle, jak mam ochotę na kawę to zbozowa po południu.
reklama
renia1321
Fanka BB :)
Ja przed ciążą piłam codziennie czarną parzoną bez mleka i cukru, a w ciąży z początku dalej tak samo ale zaraz się przerzuciłam na rozpuszczalną od czasu do czasu- też nie wiem dlaczego bo już wcześniej miałam z żołądkiem problemy od niej, wydawało mi się że słabsza itd, ale po rozpuszczalnej miałam zgagę i wróciłam do parzonej- ale to kilka razy w tygodniu sobie zrobię małą i z mlekiem, nie potrzebuję codziennie bo rano piję zieloną herbatę
A poza tym kurujemy się z synciem bo przeziębieni, ode mnie się zaczęło bólem gardła i tak czułam że mnie coś rozkłada ale 2dni i już przechodzi a na niego się chyba przenosi bo choć humorek ma normalny to oczy jakieś szkliste i katar okropny.... Jutro też dla pewności go w domu potrzymam.
A poza tym kurujemy się z synciem bo przeziębieni, ode mnie się zaczęło bólem gardła i tak czułam że mnie coś rozkłada ale 2dni i już przechodzi a na niego się chyba przenosi bo choć humorek ma normalny to oczy jakieś szkliste i katar okropny.... Jutro też dla pewności go w domu potrzymam.
Lusinda890
Jakiegoś sprawdzonego to nie mam, zawsze szukam coś w necie i przy pierwszej porcji okazuje sie czy wszystko ok. Mi pierwsza sie przypaliła bo w przepisie było 10 min a ostatecznie koło 5 min starczyło. Przed świętami napewno.jeszcze raz będę piec bo u nas bardzo szybko znikają pierniczkiLusinda a masz jakiś sprawdzony przepis na pierniki? Tak myślałam żeby w tym roku zrobic pierniki najblizszym i w ten sposób ich obdarować, no ale nie mam doświadczenia w pierniczkach[emoji14]
ania12344
Bluelovi dobrze ze ci nic sie nie stało... Boże ludzie sa okropni :/
Ja czasami kawę pije ale rzadko jakoś nie jestem smakoszem kawy.
Renia zdrówka dla ciebie i synusia :* u mnie przeziębienie skończyło sie antybiotykiem tak długo mnie męczyło :/ mąż i córka tez chorzy buuuu
Ja czasami kawę pije ale rzadko jakoś nie jestem smakoszem kawy.
Renia zdrówka dla ciebie i synusia :* u mnie przeziębienie skończyło sie antybiotykiem tak długo mnie męczyło :/ mąż i córka tez chorzy buuuu
klaczek2004
Dziewczyny jak macie sprawdzony przepis na pierniczki albo piernika, to podeślijcie proszę. Z cócią piekłyśmy w tamtym roku, ale takie z pudełka i szału nie było. A ja uwielbiam piernik i zgubiłam swój przepis.
Bluelovi dobrze że nic się nie stało, ale ta znieczulica jest przerażająca.
Kitki byłaś na ip? Jak się czujesz? Z maluszkiem wsystko ok?
Tak jak Aniabuu pisze, rozpuszczalna to jest świństwo, lepeuj pić parzoną, no ale pewnie nie każda z was ją lubi. Ja w ciąży włąśnie na sypaną sie pzreżuciłam, bo po rozpuszczalnej boli mnie żołądek.
Bluelovi dobrze że nic się nie stało, ale ta znieczulica jest przerażająca.
Kitki byłaś na ip? Jak się czujesz? Z maluszkiem wsystko ok?
Tak jak Aniabuu pisze, rozpuszczalna to jest świństwo, lepeuj pić parzoną, no ale pewnie nie każda z was ją lubi. Ja w ciąży włąśnie na sypaną sie pzreżuciłam, bo po rozpuszczalnej boli mnie żołądek.
renia1321
klaczek znalazłam właśnie ostatnio przepis co prawda nie wypróbowany ale brzmi pysznie I mam zamiar w tym roku zrobić
Google-Ergebnis für http://www.ciasta.net/graph/piernik-przekladany-z3.jpg
tylko zastanawiałam się czy całego ciasta nie można upiec w jednej blaszce i potem podzielić tak jak biszkopt? Jak myślicie? Już by nawet mogło być o tą jedną warstwę mniej :-)
Google-Ergebnis für http://www.ciasta.net/graph/piernik-przekladany-z3.jpg
tylko zastanawiałam się czy całego ciasta nie można upiec w jednej blaszce i potem podzielić tak jak biszkopt? Jak myślicie? Już by nawet mogło być o tą jedną warstwę mniej :-)
Dzis zrobilm ciasto z tej strony Mała Cukierenka a niebawem chcialabym skorzystac z przepisu na pierniki bez glutenu.
Ja pije jedną dziennie kawkę z dużą ilością mleka, zawsze rano.
Klaudynaa ja nie przepadam zbytnio za piernikami i co roku na święta robię ciasteczka adwentowe podaję przepis:
Ciastka adwentowe (korzenne)
250 g mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru pudru
1 jajko całe
100 g masła
50 g zmielonych orzechów włoskich
0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
0,5 paczki cukru waniliowego
¼ łyżeczki zmielonych goździków
Szczypta imbiru
Szczypta szafranu
Cizsto zagnieść, do lodówki w folii aluminiowej na 2 godziny. Piec 10-15 minut temp. 180 stopni.
Ja dekoruję tak jak pierniki.
Klaudynaa ja nie przepadam zbytnio za piernikami i co roku na święta robię ciasteczka adwentowe podaję przepis:
Ciastka adwentowe (korzenne)
250 g mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru pudru
1 jajko całe
100 g masła
50 g zmielonych orzechów włoskich
0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
0,5 paczki cukru waniliowego
¼ łyżeczki zmielonych goździków
Szczypta imbiru
Szczypta szafranu
Cizsto zagnieść, do lodówki w folii aluminiowej na 2 godziny. Piec 10-15 minut temp. 180 stopni.
Ja dekoruję tak jak pierniki.
reklama
Klaudynaa i jeszcze takie ciasteczka czasami robię, nie tylko na święta
Kuchnia w wersji light: Świąteczne ciastka owsiane z żurawiną
Kuchnia w wersji light: Świąteczne ciastka owsiane z żurawiną