reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Bluelovi dobrze, ze Tobie nic powaznego sie nie stalo. A po ludziach to od dawna przestalam sie czegokolwiek spodziewac, w kolejkach czy komunikacji kobiet w ciazy nie widza, tzn udaja ze nie widza, do pomocy tez sie nikt nie spieszy.

reklama
Blulovie ...uffff dobrze ze ty i malutki jesteście cali ..kurcze powiem ci ze z przykrością stwierdzam ze czasy kiedy ciężarne były faworyzowane i uprzywilejowane chyba mijają :(moja koleżanka codziennie dojeżdża do pracy zatłoczonym autobusem i nikt jej miejsca nie ustępuje:( przykre...chyba nawet miała raz sytuacje ze jakiś pan jej ustąpił miejsca a starsza pani całkiem sprawna była mega oburzona ze to nie ona dostała ten przywilej tylko młoda i silna kobieta!/moja koleżanka jest w bardzo zaawansowanej ciąży ...szkoda słów :(

Bluelovi aż ciarki po mnie przeszły jak przeczytałam o Twoim upadku i znieczulicy ludzi. Na szczęście nic poważnego ani tobie ani Maksiowi się nie wydarzyło. Dobrze że kopaniem dał Ci znać żebyś się nie martwiła :-)

Marciosz gratuluję dziewczynki !!!

Karolina ja przed decyzją czy chce płytkę czy nie mogłam najpierw sprawdzić czy warto. Lekarz najpierw pokazał nam w jakiej pozycji jest, czy widać i dopiero wtedy potwierdzam, że chcę. Może warto spytać się przed badaniem czy masz taką możliwość. Z tego co wiem to większość mówi, że najmniej warto brać płytkę na ostatnim prenatalnym. Dziecko już jest za duże i nie widać go w całej okazałości.

Sweetka ja juz ruchy czuje od 2 tygodni, przytyłam 4 kg. Jestem w 21tc.

Andav, Oggie witamy na forum :-)

No mam nadzieje że panie z ZUSu dadzą mi spokój. I tak jestem na działalności gospodarczej i obstawiam że w najlepszym wypadku to pierwsze pieniądze dostanę w lutym:crazy:

Troszkę zaczynam się martwić brakiem ruchów już tak bardzo chciałabym czuć codziennie że u mojego maluszka wszystko ok no ale tymczasem muszę czekać do piątku na usg.
W opolu szaro buro i ponuro więc kocyk kawka i nic nierobienie.
Dziewczyny czy wy też pijecie normalną kawę ?

Bluelovi - dobrze ze z Wami wszystko dobrze to najwazniejsze. Znieczulica...ech szkoda slow

Ja w pierwszej ciazy w 7 mcu wlazlam na krzeslo korki laczyc w mieszkaniu i schodzac przeprocilam sie razem z krzeslem. Zdarzylam tylko obrocic brzuszek ale oparcie wbilo mi sie w pachwine i nizej

Mialam mega krwiaka przy cipce. Nie moglam siedziec tylko stac i lezec na boku. Lekarz jak mnie zobaczyl po 2 tyg to sie przerazil. Musialam sie tlumaczyc ze to nie przemoc domow tylko moja niezdarnosc

Dziekuje dziewczyny potrzebne mi byly te slowa :** musze zaczac chodzic w drugich kozakach bo wczoraj jak wrocilam i spojrzalam to tam calkiem podeszwa na zero sie starla ;0 czuje sie dobrze brzuszek tez musi miec sie dobrze bo malutki kopie tak jak wczesniej :)/ nie zycze nikomu takich upadkow tymbardziej w ciazy :(a tu cala ciaza w zime trza chodzic :00

reklama
A ze mna roznie. Raz boli raz nie. To chyba dziecko jednak uciska albo jelita szaleja. Ale i tak chyba dzis po poludniu podjade na ip dla sw spokoju. Nocka do dupy bo albo bolalo albo myslalam czy jest ok i i tak nie spalam

Do góry