reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Oggie witaj:) napisz coś więcej o sobie.
Kitki jak brzuszek?
Lusinda a masz jakiś sprawdzony przepis na pierniki? Tak myślałam żeby w tym roku zrobic pierniki najblizszym i w ten sposób ich obdarować, no ale nie mam doświadczenia w pierniczkach[emoji14]
A ja od 8 siedzę sobie na wykładach, dzieciątko kopie mnie po brzuszku i jest fajnie :D

reklama
Napisałam rano długiego posta w wyświetla się tylko jedno zdanie:baffled: pisałam z komórki wiec może dlatego:confused2:
pol nocy mnie brzuch bolał, mogłam tylko lezec na lewym boku i względnie na plecach ale z podkurczonymi nogami, na prawym nie mogłam bo ból okropny. w ogole bolała mnie prawa strona brzucha, tak jakby w pachwinie albo jajnik:confused2: wiec zaczęłam myslec ze może wyrostek bo ja to mam takie cholerne szczęście:-( jak wstawałam rozchodzić bo myślałam ze to ze zdrętwienia to nie mogłam się wyprostować, na lewym boku było ok ale ile można lezec na jednym boku. Ból był taki kłujący i nie jednostajny tylko co chwilę. Ja nie czuje dzidzi jeszcze ale jak mnie bolał brzuch to miałam twardy właśnie z prawej strony a z lewej miekki wiec pomyślałam ze może dziecko się tak ułożyło i coś uciska i stąd ten ból, ale kurcze dawno mnie tak nie bolało:-( w końcu skapitulowałam i jak magnes nie pomógł to rano wzięłam 2 nospy, a po godzinnie duphaston bo i tak go biorę i wzięłam ciepły prysznic, stwierdziłam ze jak nie przejdzie to pojadę na ip a mąż zostanie z dziecmi, bo dziś od rana do wieczora u Nadii jest kolezanka a nie bardzo mogłam odwołać bo rodzice wyjechali i od dwóch tyg się umawiałam z nimi ze ja zabiorę na cały dzien. Po nospie jakby trochę lepiej, mogę chodzić, także na razie czekam

Kitki daj znać czy sie poprawiło. Jak Ci nie przejdzie to moze lepiej pojechać do szpitala ?

tak ostatnio myślałam, co z Lunka ? Nie odzywa sie już bardzo długo po tej historii ze szpitalem chyba ze mnie coś ominęło.

DZisiaj zakupiłam różowe wdzianko na 56 cm , no nie mogłam sie powstrzymać. Muszę posprawdzać co mam po Mikołaju zeby nie robić bezsensownych nadużyć w budżecie hehe. Na pewno nic w różu nie mam wiec sie przyda ;) ładne te sukieneczki dla dziewczynek ale będę dawać czadu na zakupach :p

Jak ja tego nie lubię - powiedz coś więcej o sobie... Nigdy nie wiem co! :D Mam 21 lat, to moja pierwsza ciąża, co prawda nie planowana, ale też nie była jakimś strasznym szokiem - w końcu wiem, skąd biorą się dzieci... :D Mam męża, jak na razie robimy remont żeby jak najwięcej przygotować, dopóki dobrze się czuję i mam mały brzuch, bo ja muszę wszystko nadzorować :D (mam na myśli kolory itd, bo to taki typowy facet... brzoskwiniowy to smak itd).

cześć oggi
marciosz
mi właśnie tylko trochę żal że u nas 2 chłopaków jak wchodzę do sklepów i widzę te boskie dziewczęce ciuszki hehe też bym szalała :)
Kitki dawaj nam znać na bieżąco

Dziewczyny boli mnie dalej ale troche przeszlo na plecy. Bylam z dziecmi karmic kaczki a pozniej sie wytaplaly w blocie i sniegu i mialam pranie kurtek rekawiczek i butow. Teraz odpoczywam. Boli ale jakby troche mniej

Hmmmm kitki...moze dobrze byłoby skonsultować to z lekarzem...kurcze w ciąży rożne bóle występują..najcześciej sa bardzo normalne i typowe dla ciąży...ja jestem straszna panikara i pewnie już bym leciała do lekarza..ja bóle krzyża mam prawie codziennie brzuch mnie raczej nie boli...a moze to sa te skurcze przepowiadające ..właśnie czytałam ze one występują od 2trymestru..daj proszę nam znac co i jak..liczę ze te ból ustąpi..

Kitki ja na Twoim miejscu bym pojechala do szpitala, zeby sprawdzili co sie dzieje.

Stroj kupiony, nie bylo niestety rozmiaru Spidermana wiec stanelo na wrozce.

Ubranka dla dziewczynek sa rzeczywiscie sliczne, szkoda ze czesto zbyt cukierkowe i przeslodzone, kilka takich mozna kupic ale bez przesady :-)

Kitki - a jakieś konsultacje telefoniczne z lekarzem nie wchodzą w grę? Bo pewnie się tym stresujesz a to jeszcze gorzej... Ja na zwolnieniu też mam niestety sporo mniej niż przed, ale to dlatego że dostałam podwyżkę, którą nie zdążyłam się nawet nacieszyć ;)

Ania - jestem od dawna na zwolnieniu ale kontroli jeszcze nie miałam. Jedna dalsza znajoma miała, ale sprawdzali raczej czy nie pracuje będąc na zwolnieniu niż czy faktycznie L4 potrzebuje, więc myślę że nie masz się co przejmować z wychodzeniem.

Mnie córa kopie już tak mocno, że budzi mnie w nocy.. boje się co będzie jak jeszcze podrośnie bo w sumie zaczęłam dopiero 21 tydzień. Nie przybyło mi jescze ani grama - moja lekarka zaczyna się niepokoić i każe mi dużo jeść, co zresztą radośnie czynię ;)

Od tygodnia bardzo mi dokucza ból kręgosłupa. Boli dosłownie w każdej pozycji. Macie może jakieś sposoby/ ćwiczenia na to? Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie rady bo czuję się jak staruszka dosłownie :(

reklama
Ale okropny dzien , szlam z corka bo chcialam jechac autobusem do centrum do h&m i troche napruszylo sniegu i na samym przystanku sie wywalilam normalnie tak slisko ;( niedosyc ze stuklam sobie kosc ogonowa to uderzylam sie w glowe naszczescie nie mocno ale bylam w szoku balam sie czy z malym ok ale kopal sobie caly czas i nie rozbolal mnie brzuch wiec pojechalysmy do tego centrum handlowego uziadlysmy na cieplej herbacie uspokoilam sie i kupilam co mialam kupic . powiem wam ze nie wiem co sie dzieje z ludzmi stali na przystanku i zaden sie nie ruszyl zeby ,obaczyc czy ok jest moze i w plaszcxu tak nie widsc ciazy ale no bez przesady nie stalu tak daleko zeby nie pomuc :0 jestem poprostu w szoku jAk mozna tak sie zachowac ://

Do góry