reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Beata1808 ale numer z tą zmianą płci! GRATULUJE DZIEWCZYNKI :)

Dziewczyny wykańczają mnie bóle głowy, codziennie apap... Już zaczynam się martwić, że tyle tego zażywam. Ale ciągłe bóle głowy a do tego całodzienna opieka nad rozrabiającą chodzącą roczną dziewczynką, zmuszają mnie do ciągłego zażywania, żeby jakoś przetrwać... :(
Mam nadzieję, że nie zaszkodzę maleństwu :(

U mnie też twardnienia brzucha, ale sporadycznie.

Macie jakieś skuteczne sposoby na bóle głowy? W tamtej ciąży nie miałam tak często. Może to pogoda tak nie sprzyja. U nas na śląsku niestety pogoda nie zachęca do wyjścia z domu.

reklama
Barbablue mi na bóle głowy kazała pic dużo wody, pije ok 2l i powiem ze pomaga. Albo to zbieg okoliczności i bóle po prostu odpuściły ;)

Przepraszam ze zapytam...mnie lekarz nie bada na wizycie..tylko doplerem i sprawdza moja wagę...jak lekarz kontroluje i sprawdza szyjkę?to moja 4 ciąża w tym kraju i nigdy lekarz nic nie wspominał i nie badał długośc szyjki...moze powinnam zapytać o sprawdzenie przy następnej wizycie?

Mój ogląda szyjkę za pomocą wziernika i mierzy na USG. Ostatnio wpisał 60 mm w szoku byłam, bo na wcześniejszym miała 49 mm.

beata ale numer ! Zrobiłaś mi troszkę nadzieji, u nas w 12 tyg tez mówił ze coś tam jest miedzy nożkami, ale teraz z nastawieniem sie na 100% poczekam do tego 20 tyg.

No właśnie pomyślałam o Tobie w nawiązaniu do mojej sytuacji ;-) Nadzieja zawsze jest, bo to naprawdę jeszcze nic pewnego z tak wczesnym rozpoznaniem płci. Nie wykluczone że i u mnie znowu się zmieni. Na połówkowym USG powinno być już wszystko jasne, ponieważ narządy płciowe powinny być już w miarę rozwinięte i widoczne żeby ostatecznie rozpoznać płeć.

Ostatnia edycja:
U nas dziś byli goście - ostatnie, trzecie spotkanie rodzinne z okazji urodzin mojej corki a ze wczoraj trochę odpuściliśmy sprzątanie to dziś od rana musieliśmy się ze wszystkim ogarnąć.

Ja nigdy nie miałam twardnien brzucha, nawet nie wiem jakie to uczucie?? to co jak skurcze do porodu?? Szyjke gin sprawdza mi podczas badania na fotelu, zawsze mowi ze jest dluga wiec ja nie dopytuje szczegolowo ile dokładnie ma.

reklama
barbablue podpisuje się pod dziewczynami dużo wody pij, i łączę się w bólu bo moja mała też zaczyna chodzić a raczej biegać a ja za nią więc nie jesteś sama :-D

Co do szyjki to mi sprawdzała po raz pierwszy długość w 16tc, wcześniej to chyba nie ma nacisku więc mniejsza szansa że coś się zacznie dziać. W pierwszej ciąży badała mi raczej "ręcznie" chyba że na jednej wizycie wyraźnie się skróciła to od tego czasu badała przez USG i tak dokładnie w mm zapisywała. Ale też zdarzało mi się że się wydłużała na kolejnej wizycie mimo, że wcześniej była już krótsza.

Co do twardnienia brzucha to ja myślałam w pierwszej ciąży że nie mam żadnych twardnień do czasu aż mnie raz lekarka badała i pyta czy często mi się zdarzają takie twardnienia brzucha jak przed chwilą, a ja do niej że w tej chwili w ogóle nie czułam żeby mi coś twardniało i w sumie to do końca ciąży nie wiedziałam czy mam jakieś twardnienia. Teraz też wydaje mi się że nie mam ale może po prostu ich nie czuje. Możecie to jakoś opisać? To takie uczucie w środku brzucha czy raczej skóry na brzuchu?

Do góry