reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kasiagaw mysle ze każde krwawienie lepiej skonsultować z lekarzem.Schauma 10ego masz juz polowkowe? Ja mam 13ego i tez się nastawiam ze w 100% będę juz pewna plci.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, hej :)
U nas weekend spokojny choć odwiedziliśmy wczoraj przy święcie wujka którego tu mamy jednego jedynego :)
Mnie tak zabolal raz pośladek w piątek jak po sklepie łaziłam no ale w sobotę i w niedziele tez się nalazilam na spacerach i juz nic nie bolało. Od jutra wracam do ćwiczeń bo Młody w końcu wraca do przedszkola. Dziś jeszcze do logopedy jedziemy.
Mój mąż też już czuje ruchy ale najbardziej to Damian się recholi :))
A krwawienie myślę że po sexie ale też bym pojechała sprawdzic.
Ja wizytę mam 18 tez mówił ze połowkowe zrobi i glukozę to się musze przygotować ze posiedzę.

Hej:-)
Ja na cmentarz chyba dopiero wiosną pojadę, teraz nie czuję najlepiej, a mam sporo grobów do odwiedzenia. Akurat będzie dobry czas na sprzątanie po zimie. Moi rodzice w piątek podjechali uprzątnąć groby, zostawili kwiaty, a w niedzielę, gdy pojechali zapalić znicze kwiatów już nie było:angry: Nie znoszę cmentarnych złodziejaszków, pewnie jeszcze raz sprzedają, żeby sobie zarobić.
W piątek i sobotę mój M.z kolegą wziął się za zrywanie starej i kładzenie nowej wykładziny, bardzo sprawnie sobie poradzili i robota wyszła im naprawdę świetnie. Teraz czekamy na nowe łóżko i już będzie można się wysypiać w odnowionej sypialni:-). Zostanie nam jeszcze pokój dla dziecka do odmalowania i urządzenia.

Kitki, trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę oraz za akcję"stomatolog", oby tym razem Nadia wygrała ze swoim strachem i dała sobie dokończyć tego zęba.

Witam wszystkie dziewczyny po weekendzie, pewnie bardzo intensywnym. Mój był bardzo intensywny, co niestety odchorowałam w niedziele. Za dużo krzątania, latania, odwiedzin, hałasu. Całą niedziele od ranka do ustanka chodziłam z bólem brzucha, niestety dość dokuczliwym, także dziś już przymusowo muszę spasować. Gratuluję wszystkim czującym maleństwa. Ja coś tam poczułam ale nie jestem pewna czy to już to. Nie mam doświadczeń więc czekam cierpliwie. ;)

Hej dziewczyny, staram się podczytywać Was na bieżąco, ale nawet nie mam kiedy na spokojnie coś napisać. Mała rozrabia, remont i w ogóle jakiś zakręcony czas u nas.

Współczuje Wam dolegliwości kręgosłupowych. U mnie na razie ok, pomimo ciągłego noszenia prawie 10-kilowego roczniaka. 17 tydzień ale ruchów niestety jeszcze nie czuje. W pierwszej ciąży też poczułam dopiero koło 20 tygodnia.

dziewczyny niedyskretne pytanie mam. O brodawki:( moje sa jakby przesuszone, nie swędza ale takie dziwne mi sie porobiły, raz sa bardziej normalne a raz bardziej (nie wiem jak to opisać) otwarte. Też tak macie? próbowałam szukac zdjęc w necie ale lipa, nic nie znalazłam:(: martwe sie czy wszystko ok

Sweetka moje brodawki tak właśnie wyglądają:)przekrwione ,ogromne i przesuszone ..bardzo napięte ..nie dotykam sie do nich bo sa wrażliwe :)

Dziewczyny na brodawki mogę polecić Wam maść Maltan, w pierwszej ciąży stosowałam już od 15 tc bo właśnie takie wysuszone brodawki miałam. I potem przy karmieniu też polecam bo ładnie goi i łagodzi podrażnienia i co najważniejsze nie trzeba jej zmywać przed karmieniem, bo jest bezpieczna dla niemowlaka.

Martita tak to już będzie skończony dokładnie 20 tc więc USG połówkowe, kiedy ten czas zleciał? :-)

reklama
Hej:) Dopiero dziś znalazłam to forum , bardzo się cieszę, że będę mogła dołączyć do kwietniowych mamusiek.... Jestem w 15 tygodniu ciąży. Moja dzidzia ma 8cm . W piątek byłam na USG 3d/4d , polecam ! Dziecko zdrowe ( lekarz ocenił te parametry, które mógł w tym etapie ciąży). Na 80% dziewczynka.... Robiła któraś z Was na tym etapie USG 3d/4d i też lekarz jej powiedział ze prawdopodobnie dana płeć, a później się zmieniło i urodziła jednak przeciwną płeć ? Zastanawiam się czy jest szansa jeszcze, żeby to był chłopiec czy juz się nastawiać na dziewuchę.

Do góry