reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dodzwonilam sie do lekarza i kazal mi przyjechac na ip bo akurat mial dyzur. Wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta. Krwawienie bylo spowodowane tym ze szyjka macicy ze wzgledu na dlugosc podraznila lozysko, ktore jeszcze jest bardzo nisko i dlatego krwawilam. Ze wzgledu na to mamy na 2 - 3 tygodnie wstrzymac sie ze wspolzyciem. Olka fikala jak szalona :)
Dzwonilam do Łukasza i ucieszyl sie ze wszystko okej a pozniej oglosil zalobe i oswiadczyl ze bedzie palil znicze co wieczor w tej intencji :-):-)

reklama
Hej, widzę że nie tylko ja mam problem z krwawieniem :(
Dzisiaj rano, w toalecie zauważyłam różowe plamy... dzwoniłam do pielęgniarki i kazała mi jechać do lekarza..
Przyjął mnie inny, bo mój przyjmuje tylko w czwartki..
z dzieckiem wszystko ok, waży 230 g, wszystko ok, tętno 146.
Noo i okazało się, że pękła mi malutka nadżerka. Pobrał wymaz do cytologii i powiedział, że po tym może być też lekkie krwawienie. Troszkę było, a teraz jest już ok.
Ciśnienie miałam 200/60 ze zdenerwowania..
a teraz się cieszę bo już czuję mojego maluszka :):tak:

Jestem ciekawa kiedy będę miała brzusio taki ciążowy... bo jak na razie 15 tydzień ciązy i mój brzuch się wyprostował.... wcześniej miałam wklęsły.

Ja ćwiczę z angelika piórko treningi na YouTube
Mi ze starszym synem od 14tyg obstawiali ze chłopak i się potwierdziło i teraz tez, w 14tyg jeszcze się nie nastawialam ale już ostatnio to sama jajka na usg widziałam dokładnie :D

O jacie, ale mnie tu dawno nie było :) Nie wiem czy mnie w ogóle jeszcze pamiętacie ?
Dziewczyny, nie nadrobię Was. Z miłą chęcią poczytałabym wątek wstecz ale niestety nie mam tyle wolnego czasu.
Postaram się być na bieżąco ;)
Powiedzcie mi tylko o co chodzi z tym wątkiem zamkniętym bo chyba mnie coś ominęło.

Widzę że chyba większy wysyp chłopców się szykuje. Ja mam płeć potwierdzoną. Na ostatniej wizycie lekarka potwierdziła na zwykłym usg że chłopiec będzie. Za dwa tyg idę na połówkowe. Ruchy czuję już od skończonego 16 tyg, teraz już codziennie.
Co do krwawień - bo przeczytałam dwie ostatnie strony, ja mam właśnie póki co za nisko łożysko, przy samym ujściu. I lekarka zabroniła współżyć ze względu właśnie na to że może dojść do krwawień. Czyli jednak prawdę mówiła :-)

Kasiu dobrze, że nic się nie dzieje, to najważniejsze a 2-3 tyg szybko zlecą, wiem co czujecie bo my z moim mężem mamy zakaz prawie od początku ciąży..
Szczęśliwa dobrze, że u was też wszystko ok
ja jak na razie nie plamię ale tydzień temu i wcześniej plamiłam i muszę ciągle brać luteinę i dużo leżeć...
ciekawa jestem czy u mnie te połówkowe zrobi czy muszę się zapisać dodatkowo, już prawie wszystkie wiecie kto mieszka w waszych brzuszkach i przez to ja jestem coraz bardziej ciekawa :p

Hej mamuski, nie mam weny do pisania i czytania. Ostatnio mam jakis obniżony nastroj, na roczku u siostrzenicy poplakalm sie w kuchni, nic sie nie stalo a ryczalam jakby ktos umarl :-(

Gratuluje udanych wizyt,pierwszych kopniaczkow i kolejnych chlopcow;-)

reklama
Karolina, ja wczoraj płakałam jak bobry oglądając serial :-) głowa do góry. Mi też się zdarza to co piszesz, nie jesteś sama.

Dziewczyny, poradzcie, co kupić do psikania na bolące gardło?

Do góry