reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Mnie też męczą bóle w pośladku, chociaż teraz jest lepiej, mój gin mówi, że na bank mam skrzywiony kręgosłup i to rwa kulszowa od tego.

reklama
Tak się dzis nachodzilismy ze nogi mi odpadają, a jak wróciliśmy to taka glodna bylam ze pól lodówki pochlonelam :-)

Mnie nie bola biodra i pośladki, w tamtej ciąży tez nie miałam takich dolegliwości, może tym razem sie tez uda. Za to od kilku dni bardzo swędzą mnie piersi, obawiam sie czy nie zrobia sie rozstępy :-(

Dzisiaj mąż pierwszy raz czul jak Dzidziol sie rusza, suuuper :tak:

Tak się dzis nachodzilismy ze nogi mi odpadają, .....

Dzisiaj mąż pierwszy raz czul jak Dzidziol sie rusza, suuuper :tak:

zazdroszcze i jednego i drugiego. Ja niestety muszę leżeć z powodu skracającej sie szyjki :(

a po drugie nawet ja sama jeszcze ruchów nie czuje...a już bym chciała:)

Martita gratuluje :) moj to tak sie podjaral jak maly go pierwszy raz kopnal ze od tamtej pory jak lezymy wieczorem to ciagle reke trzyma na na brzuchu i mysli ze malego na zawolanie obudzi :))

Cisza na forum bo wszystkich swietych bylo ale cos cxuje ze zaraz znow zagrzmi :))

Po wczorajszych spacerkach tak jak reszcie kręgosłup odmówił posłuszeństwa :tak: boli i poleżę teraz cały dzień tak dla wyrównania wczorajszego dnia. :-D ale pogoda była taka piękna że aż szkoda było do domu wracać hihi myślałąm że bóle w kręgosłupie zaczną sie w okolicach siódmego miesiąca jak brzuszek już będzie duży a tu niespodzianka już sie zaczyna ....
ja jeszcze ruchów nie czuję ale na ostatniej wizycie u gin ( to moja pierwsza ciąża ) lekarz kazał uzbroić sie w cierpliwość i mówił że spokojnie czekać nawet do 20 - 22 tyg. ...:-( no to czekam i zazdraszczam wszystkim mamusiom które już czują ;-)

witajcie:-)

Dziewczynki ja tez mam takie bóle biodra, przechodzą przez pośladek i czasem promienieją az do palców u nóg, ja to mam od kilku lat, pojawiają się okresowo i znikają, byłam diagnozowana, miałam tomografy kręgosłupa i bioder i kilku ortopedów twierdzi to samo - ból od kręgosłupa, ja mam ucisk i tak boli i promieniuje. Nigdy bym nie pomysla bo byłam pewna ze to od biodra a to kręgosłup az tak promieniuje:baffled: boje się co będzie dalej bo wiadomo w ciąży nie można praktycznie zadnych lekó silniejszych a wiem jak to potrafi bolec:-(

My wczoraj tez zaliczyliśmy cmentarz, było fajnie, cieplutko, pochodziliśmy 3 godz a później poszliśmy na obiad do pizzerii bo Nadka się uparła ze chce pizze, po czym zjadła dosłownie 2 końcówki od pizzy i stwierdziła ze się najadła:baffled: ja nie przepadam za pizza ale oczywiście wciagnełam niecałe 3 kawałki a później cierpiałam do wieczora tak mi niedobrze było:confused2:

dziś na razie się obijam ale po 12 jade po córkę i jedziemy kolejny raz do dentysty, nasze chyba z 5 podejście, już na sama myśl mi niedobrze z nerwów:-( moja siostra z nami jedzie żeby w razie czego usiąść z N. na fotelu bo ja jej na kolana już nie wezme to ona tak się rzuca ze szok, boje się o brzusio. Poźniej o 16 mam wizyte i gina i tez się stresuje także proszę o kciuki:-)

Miłego dnia brzuchatki:-)

Witam mamusie po weekendzie. Martina ale super ze czujecie juz ;) tez nie możemy sie doczekac aż ruchy beda wyczuwalne po ręka ;)
Ja po wczorajszych spacerach tez miałam taki twardy brzuch :/

Kasiagaw od razu dzwon do gina jak masz możliwość, a najlepiej do niego jedź. Może to od seksu, może od czegoś innego... Lepiej sprawdzić niż pluć sobie w brodę później.

Mnie po wczorajszym chodzeniu też trochę kręgosłup bolał ale po lewej stronie w odcinku ledzwiowym. Polezalam i przeszło ;)

No a ja dzisiaj w drodze do pracy :) do 16 szybciutko zleci :) miłego dzionka kobietki :)

reklama
U nas też cały weekend w rozjazdach, już mnie to męczyło i z ulgą przyjęłam dziś naszą poniedziałkową rutynę :)

Klaudyna ja się specjalnie nie stresowałam, że zostawiłam młodą na noc u teściów, chociaż dziwnie się bez niej rano czułam. A mała niby trochę marudziła po przebudzeniu, bo pewnie była zdezorientowana gdzie jest, ale potem już było ok. Ale jak ją odbieraliśmy to przez 10 minut zachowywała się bardzo marudnie i tak się do nas odnosiła jakby była obrażona, że ją zostawiliśmy. Ale po chwili jej przeszło :)

Na zapalenia pęcherza w II trymestrze urosept (ziołowy) chyba można i ja też brałam urofuraginę - też jest bez recepty, ale wiadomo lepiej skontaktować się z lekarzem.

Ja mam wizytę za tydzień 10.11, mam nadzieję, że już płeć będzie na 100% potwierdzona.

Dziewczyny nie zazdroszczę dolegliwości kręgosłupowych i pochodnych, oby szybko przechodziły.

Do góry