reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

witaj rsz91 :)

też w 15 tc byłam na usg 4d, były to pierwsze prenatalne. Lekarka powiedziała, że nikomu nie mówi o płci na tym etapie bo to jak wróżenie na tym etapie. Sama jak była w 3ciej ciazy to w 15 tc widziała dziewczynke, kobieta która jej robiła usg też widziała dziewczynkę a za 2 tyg okazało się ze chłopak:) wiec nic nam nie powiedziała.

za 2 tyg jak bylismy na usg u mojej juz lek. to dzidziok zakrywał się ręką albo ustawiał tak, że nie bardzo było widać. Powiedziała, że chyba dziewczynka bo jak miała okazje przez 2 sek tam zajrzeć przeloem;) to nic nie widziała, żeby na chłopakla wskazywało. No więc ja muszę jeszcze poczekać :)

reklama
Witaj rsz19 :) ja osobiście miałam szybko rozpoznana płeć u dziecka bo w 13 tyg i lekarz sie nie pomylił. Tu mowię o pierwszej ciazy. Bo teraz tez już mam rozpoznana płeć w 12 tygodniu ale jeszcze czekam na połówkowe z potwierdzeniem. Natomiast moja koleżanka miała w 13 tyg stwierdzonego chłopca a w 20 tyg okazało sie ze jednak dziewczynka. Także tak na 100% poczekałabym do usg w połowie ciazy.

Ja nie mam żadnych dolegliwości związanych z bólem nóg czy kręgosłupa, natomiast skurcze już sie pojawiły, także jak sie mocno zdenerwuje albo zmęczeni to jest skurcz. A po ćwiczeniach przez chwile mam mocno napiętą macice.

Wczoraj wydaje mi sie ze poczułam bąbelki, czas zweryfikuje czy to już czuje ruchy :) ale tak właśnie to wspominam z pierwszej ciazy. Oprócz tego sie przeziębiłam wiec nos zatkany i główka pobolewa.

Kasiagw koniecznie sprawdź czy wszystko ok. Po co sie zamartwiać.

Zobaczcie, to print screan z filmiku z mojego badania 3d/4d .... powiedział mi, że na 80% dziewczynka moze być a ja widzę coś takiego pomiędzy nóżkami... Bez tytułu.jpg Co wy na to? Miał ktoś tak w 14 tygodniu ciązy na badaniu usg?

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 62
Schauma faktycznie czas plynie bardzo szybko, już prawie polowa ciąży. Wczesniej czas mi się bardzo dluzyl, a teraz staram się doceniać te chwile, w końcu jestem w ciąży najprawdopodobniej po raz ostatni.

Rsz91 na Twoim miejscu poczekalabym spokojnie do usg polowkowego, w 14 tygodniu żaden lekarz nie da 100 % pewności na konkretna plec.

Czy w ciąży można jesc ryby wedzone na cieplo?? Ja już zglupialam a mam ogromna ochote...

Mnie też męczą bóle w pośladku, chociaż teraz jest lepiej, mój gin mówi, że na bank mam skrzywiony kręgosłup i to rwa kulszowa od tego.

Tyśka, te moje bóle często odczuwam właśnie w pośladku. 13.11 mam wizytę u lekarza to podpytam, bo z tego co wiem mój kręgosłup jest prosty, tzn. nie wykryto u mnie nigdy żadnej wady postawy.

Cześć dziewczyny.

Niedawno wróciłam ze Świąt (byliśmy u męża rodziny). Byliśmy w Kościele, odwiedziliśmy groby, a wieczorem odwiedziliśmy męża znajomych. Było bardzo fajnie, "bawiliśmy" się do pierwszej w nocy. Było bardzo wesoło i głośno i... - pierwszy raz poczułam ruchy dziecka! Chyba nie spodobało mu się to że głośno się zachowujemy i nie dajemy mu spać :-)
Czułam takie jakby lekkie pukanie i łaskotanie, no przezabawnie :-) I to kilka razy, przez dłuższy czas :-)
Teraz póki co śpi spokojnie ;-)

Milka zazdroszczę Ci :-D
Kasia ja bym to sprawdziła lepiej kontrolować
Kiki trzymam:-* daj znać jak było?
Schauma moja mała przy mnie dużo marudzi i lobuzuje przy babciach podobno jest aniołkiem :-D
Sweetka myślę że to normalne, moje są ciemne,wrażliwe i na środku jasne, ostatnio już coś tam leciało z nich :-D
Co do maści do brodawek to są jakieś co się przed kp stosuje żeby jakoś przygotować do karmienia?
Co to tego zdjęcia z usg to ja też coś tam widzę :p
A co do polowkowych to wam je robi wasz ginekolog czy robicie gdzieś? Bo ja z córcia w ciąży byłam wysłana przez moją ginekolog do innego ginekologa na polowkowe i teraz nie wiem czy moja ginekolog mi to zrobi na wizycie na NFZ?!

reklama
Beata gratuluję ruchów! :D ale fajnie :)

ja dzis mam wolne, bylam w sklepie na zakupach, ugotowalam obiad i odpoczywam :) pogoda baaaardzo jesienna, masakryczna mgla, az sie milo pod kocem lezy :)

Do góry