reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

witaj rsz91 :)

też w 15 tc byłam na usg 4d, były to pierwsze prenatalne. Lekarka powiedziała, że nikomu nie mówi o płci na tym etapie bo to jak wróżenie na tym etapie. Sama jak była w 3ciej ciazy to w 15 tc widziała dziewczynke, kobieta która jej robiła usg też widziała dziewczynkę a za 2 tyg okazało się ze chłopak:) wiec nic nam nie powiedziała.

za 2 tyg jak bylismy na usg u mojej juz lek. to dzidziok zakrywał się ręką albo ustawiał tak, że nie bardzo było widać. Powiedziała, że chyba dziewczynka bo jak miała okazje przez 2 sek tam zajrzeć przeloem;) to nic nie widziała, żeby na chłopakla wskazywało. No więc ja muszę jeszcze poczekać :)

reklama
Witaj rsz19 :) ja osobiście miałam szybko rozpoznana płeć u dziecka bo w 13 tyg i lekarz sie nie pomylił. Tu mowię o pierwszej ciazy. Bo teraz tez już mam rozpoznana płeć w 12 tygodniu ale jeszcze czekam na połówkowe z potwierdzeniem. Natomiast moja koleżanka miała w 13 tyg stwierdzonego chłopca a w 20 tyg okazało sie ze jednak dziewczynka. Także tak na 100% poczekałabym do usg w połowie ciazy.

Ja nie mam żadnych dolegliwości związanych z bólem nóg czy kręgosłupa, natomiast skurcze już sie pojawiły, także jak sie mocno zdenerwuje albo zmęczeni to jest skurcz. A po ćwiczeniach przez chwile mam mocno napiętą macice.

Wczoraj wydaje mi sie ze poczułam bąbelki, czas zweryfikuje czy to już czuje ruchy :) ale tak właśnie to wspominam z pierwszej ciazy. Oprócz tego sie przeziębiłam wiec nos zatkany i główka pobolewa.

Kasiagw koniecznie sprawdź czy wszystko ok. Po co sie zamartwiać.

Zobaczcie, to print screan z filmiku z mojego badania 3d/4d .... powiedział mi, że na 80% dziewczynka moze być a ja widzę coś takiego pomiędzy nóżkami... Bez tytułu.jpg Co wy na to? Miał ktoś tak w 14 tygodniu ciązy na badaniu usg?

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 65
Schauma faktycznie czas plynie bardzo szybko, już prawie polowa ciąży. Wczesniej czas mi się bardzo dluzyl, a teraz staram się doceniać te chwile, w końcu jestem w ciąży najprawdopodobniej po raz ostatni.

Rsz91 na Twoim miejscu poczekalabym spokojnie do usg polowkowego, w 14 tygodniu żaden lekarz nie da 100 % pewności na konkretna plec.

Czy w ciąży można jesc ryby wedzone na cieplo?? Ja już zglupialam a mam ogromna ochote...

Mnie też męczą bóle w pośladku, chociaż teraz jest lepiej, mój gin mówi, że na bank mam skrzywiony kręgosłup i to rwa kulszowa od tego.

Tyśka, te moje bóle często odczuwam właśnie w pośladku. 13.11 mam wizytę u lekarza to podpytam, bo z tego co wiem mój kręgosłup jest prosty, tzn. nie wykryto u mnie nigdy żadnej wady postawy.

Cześć dziewczyny.

Niedawno wróciłam ze Świąt (byliśmy u męża rodziny). Byliśmy w Kościele, odwiedziliśmy groby, a wieczorem odwiedziliśmy męża znajomych. Było bardzo fajnie, "bawiliśmy" się do pierwszej w nocy. Było bardzo wesoło i głośno i... - pierwszy raz poczułam ruchy dziecka! Chyba nie spodobało mu się to że głośno się zachowujemy i nie dajemy mu spać :-)
Czułam takie jakby lekkie pukanie i łaskotanie, no przezabawnie :-) I to kilka razy, przez dłuższy czas :-)
Teraz póki co śpi spokojnie ;-)

Milka zazdroszczę Ci :-D
Kasia ja bym to sprawdziła lepiej kontrolować
Kiki trzymam:-* daj znać jak było?
Schauma moja mała przy mnie dużo marudzi i lobuzuje przy babciach podobno jest aniołkiem :-D
Sweetka myślę że to normalne, moje są ciemne,wrażliwe i na środku jasne, ostatnio już coś tam leciało z nich :-D
Co do maści do brodawek to są jakieś co się przed kp stosuje żeby jakoś przygotować do karmienia?
Co to tego zdjęcia z usg to ja też coś tam widzę :p
A co do polowkowych to wam je robi wasz ginekolog czy robicie gdzieś? Bo ja z córcia w ciąży byłam wysłana przez moją ginekolog do innego ginekologa na polowkowe i teraz nie wiem czy moja ginekolog mi to zrobi na wizycie na NFZ?!

reklama
Beata gratuluję ruchów! :D ale fajnie :)

ja dzis mam wolne, bylam w sklepie na zakupach, ugotowalam obiad i odpoczywam :) pogoda baaaardzo jesienna, masakryczna mgla, az sie milo pod kocem lezy :)

Do góry