reklama
kasiunia, schauma dziękuję wam kochane :*
renia pisze z tel i nie umiem tu wyslac pw, mozesz dopisac mnie do listy, termin 21 kwietnia dziękuję
dziewczyny kiedy zaczyna sie 3 miesiąc ciąży? bo ja dzis zaczęłam 10 tydzień (mam racje?) i sie zastanawialam czy to juz.
renia pisze z tel i nie umiem tu wyslac pw, mozesz dopisac mnie do listy, termin 21 kwietnia dziękuję
dziewczyny kiedy zaczyna sie 3 miesiąc ciąży? bo ja dzis zaczęłam 10 tydzień (mam racje?) i sie zastanawialam czy to juz.
marzenka2015
Fanka BB :)
Ja za tydzień mam usg i badania krwi -genetyczne ..potem w 16tyg znów...zawsze sie stresuje przed tymi genetycznymi testami...
marzenka2015
Annika ja mam mieć za tydzień usg genetyczne...miara przeziernosci kartkowej i chyba kości nosowej
renia1321
Aniabuu to usg genetyczne czy prenatalne to to samo badanie, badanie prenatalne ma na celu ustalenie jakie jest ryzyko wystapienia wad genetycznych na usg w 12tyg sprawdza sie to z pomiarow jak marzenka wyzej napisala na podstawie tych wymiarow mozna stwierdzic czy z dzidzia jest ok- to jesli chodzi o usg. Sa jeszcze inne badania prenatalne np test pappa czy jakies badania z krwi z tego co wiem w Uk macie je robione wszyscy u nas tylko po 30 r zycia albo odplatnie. Ja osobiscie nie robie dodatkowych bo po pierwsze wg mnie nie sa te wyniki tak super miarodajne- tzn wychodzi jakies tam ryzyko a nie jest powiedziane ze rzeczywiscie dziecko bedzie chore... Po drugie hmmm dla mnie by to i tak nic nie zmienilo..
reklama
marzenka2015
Renia masz racje..moj maż odradza mi te genetyczne testy...znam osobiście wiele dziewczyn którym testy wyszły zle a dzieci były zdrowe i jeden przypadek gdzie testy wyszły dobrze a dziecko urodziło sie z wada genetyczna...moja córcia tez miała mieć owa wadę a jest całkowicie zdrowa...nie popadam w paranoje ale jakos nie lubię dodatkowych badań niepotrzebny stres..