reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Od roku mamy pieska ..kochanego maltańczyka ..zastanawiam sie jak reaguje piesek na nowego członka rodziny..kompletnie nie mam doświadczenia w tej dziedzinie :)miałyście okazje sie przekonać?

reklama
Wlasnie o tym pisze- jaki stres dla tych dziewczyn i po co skoro ostatecznie dzieci byly zdrowe... A biedne sie pewnie martwily cala ciaze..

Renia...moja najbliższa koleżanka cała ciąże miała ogromny stres aż do chwili kiedy dziecko było na świecie...zamiast radości czuła ciągła obawę i strach w ciąży..odmówiła amniopunkcji..lekarze byli przekonani ze dziecko ma wadę w oparciu o testy z krwi

I u moich rodzicow i u tesciow, u ktorych mieszkalismy z malutkim Damianem byly pieski i oba bardzo go pilnowaly :) W takim pozytywnym sensie, czatowaly pod wozkiem czy mu sie krzywda nie dzieje :D Jak tylko zaplakal to szczekaly i nas przywolywaly :)

Renia :)kochana moj maż to duma opiewa bo mowi ze Mateuszek to kawał chłopa będzie :))))teraz do góry rośnie mam wrażenie...wcześniej taka oponka na dole a teraz zmienia kształt ;)

Annika nie widze suwaczka bo korzystam z aplikacji na Telefonie, dlatego pytam ;)

Lunka i mnie na prenatalnym w pierwszej ciąży wyszedł syn :D dobrze Masz z Twoim Mężczyzną;)

Wy jutro henryyczne a ja jutro pierwsza wizyta ;)

Co do badań genetycznych, to te nieinwazyjne typu usg prenatalne daje i wiele mniejsze prawdopodobienstwo niz te inwazyjne czyli pobieranie wód plodowych (amniopunkcja )

Marzenka dobrym sposobem dla Psa jest przynoszenie ze szpitala rzeczy dziecka. Zeby przed poznaniem paskil sie z zapachem, i nas nie było problemu, ale to zależy od psa i jego charakteru.

Moja Cora ma jutro pierwszy dzień przedszkola ;)

Dzięki czyli ja mam te usg 12 października, te dodatkowe badania też są Ale Ja raczej się nie zdecyduje. Położna mówiła że już na podstawie pomiarów z usg widać czy wszystko ok. Koleżanka mówiła że ten test z krwi ( zespół Downa i Edwards i pataus) niestety przeważnie daje wynik 50/50 :-(. Właśnie ona tak miała, a jak chce się mieć pewność to muszą pobrać płyn obwodniowy co już grozi poronieniem :(
Ja tego nie robiłam w ciąży a Ada i teraz raczej też się na to nie zdecyduje

reklama
Fasolka powodzenia dla córki jutro, oby poszlo gładko :-)

Ja tez nie robię dodatkowych badan, szkoda mi kasy i nerwów jezeli one nie dają gwarancji. I tak juz samym usg genetycznym sie stresuje czy wszystko będzie ok.

Do góry