reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja po pierwszym porodzie musialam swiecic pupa na badaniach a po drugim nikt nas nie sprawdzal nie chodzic nie kazali majtek sciagac ani nie patrzyli czy macica sie obkurcza teraz planuje rodzic w innym szpitalu wiec zobaczymy ;)

Ciagle mam usg w glowie dzisiejsze jaki slodki byl ten moj synek grzeczny dal sie ladnie pomierzyc cudo :)) a lekarka dala nadzieje na jeszcze jedno usg w lutym to az serce rosnie :))

Cora zostala u tesciow a ja sama z wojtusiem on zaraz idzie spac juz sobie umyci lezymy :) maz w pracy do pozna . a ja wlacze jakis film sobie o ile cos leci w tv wgl dzis :)

Schauma dziekujemy ;))
Super nie dlugo i na nas przyjdzie kolej ciekawa jestem ktora pierwsza rozsypie worek :) no moze oprocz ani bo oni pierwsi chyba beda :D

reklama
No właśnie, my czekamy na każde badanie niecierpliwie a dla lekarzy to rutyna. To moja pierwsza ciąża i w gabinecie nie zawsze wiem o co zapytać, dopiero w domu przychodzi refleksja i pytania;)
Ja tez myślę o pracy na pol etatu po wychowawczym, tylko czy znajdę cos takiego? Czas pokaże:)
Ostatnio w kadrach poprosiłam o wnioski urlopowe a babka do mnie, że moze następnym razem, bo koleżanka, która się tym(podawaniem druków, kurna?)zajmuje juz wyszła a dla reszty moja prośba jest problemem. Dla tych pan w kadrach i płacach wszystko jest problemem, a gdy nie odpuszczasz i próbujesz mimo ich niechęci załatwić sprawę do końca, to dzwonią do kierowników i skarżą się, że pracownik jest bezczelny. Dodam, że obsługa pracownika odbywa się tylko przez dwie godziny dziennie, ale nawet w wyznaczonym do tego czasie starają się Cię spławić, ugh.
A na wyprawce cos nie mogę się skupić ostatnio, nie wiem, kiedy ją skompletuję;)

dziewczyny jakie dokumenty trzeba dostarczyć do pracodawcy i w jakim czasie po porodzie??

ostatnie kilka dni mam mniej czasu na forum i musze przyznac ze nadrobic jest problem:errr:

Sweetka, ja ostatnio próbowałam się dowiedzieć, ale mnie kadrówki olały, może dziewczyny cos podpowiedzą :)
Co do majtek, to mnie jeden lekarz po operacji zjechał za noszenie, mimo że miałam laparoskopię i bliznę powyżej linii majtek; zdawał się byc szczerze oburzony i stwierdził, że nie wie skąd u mnie tak dziwne przyzwyczajenia, by chodzić w majtkach he he Ale on jako jedyny na oddziale miał z tym problem. No i jednak gdzie laparoskopia a gdzie pn i to z nacięciem krocza. Ja zamierzam kupic i chodzić w bawełnianych majtkach, jednak nie wyobrażam sobie leżeć i chodzić i czuć jak cos ze mnie wycieka;)

Ja mam juz druki od pracodawcy ktore mam dostarczyc po porodzie. Walnelam gdzies i nie wiem gdzie. Poszukam przez week i wam napisze

Jakie plany na dzis?
My zaraz jedziemy do babci na obiadek, tzn ja i corka bo maz w pracy od rana. W ogóle to dzis świętujemy z mężem kolejna rocznice bycia razem, ale niestety oddzielnie, moze w przyszłym tygodniu uda nam się wybrac do kina i na kolacje z tej okazji...

Witam się z rana, właśnie robię kolejny raz rafaello z kaszy jaglanej :) Martita dzięki za przepis :)
Oprócz tego sprzątanie i potem obiad u teściów. Wczoraj wieczorem wysiadł mi kręgosłup tak że ciężko było mi się ruszać. Całe szczęście po nocy odpoczynku wydaje się być ok i już nie boli.

Martita wszystkiego dobrego dla was :))

Kurde tez musze wkoncu zrobic te rafaello tylko musze meza na zakupy wykopac bo jak na razie to na ryby pojechal ,mala sprzeczka a o co o to ze go prosze zeby mi wane raz na tydzien umyl bo z brzuchem mi ciezko a ja reszte lazienki boze czy wszyscy faceci to takie lenie :(? On wyszedl a ja sie wyryczalam za wszystkie czasy :( dawno mnie tak nie wkurw....il juz chcem urodzic bo nie lubie sie jurde prosic wole wsztstko robic sama i nie wysluchiwac .

reklama
U nas kolejny dzien w domu. Swira dostane. Maz jedzie dzis do dziadkow, mielismy wszyscy jechac ale z corka dalej srednio wiec my musimy zostac w domu. Dla corki mam jeszcze rosolek. Zreszta ona i tak praktycznie nic nie chce jesc. Zaczyna mnie to juz martwic. Ja mam te nieszczesne kotlety mielone z wczoraj wiec dzis nie gotuje obiadu bo mez i tak bedzie dopiero pod wieczor.
Wiecie co chyba nie moge sie chwalic ze mi nic nie dolega bo zaraz cos nie tak:( ostatnio sie Wam chwalilam ze u mnie luz i dzis od rana mnie plecy bola ale to od kregoslupa bo dobrze znam ten ostry nagly klujacy bol. A najlepsze jest to ze ani nie dzwogalam ani nic poprostu jak sie obudzilam to zaczelo kluc.
Dziewczyny ktore macie problemy z kregoslupem jakie leki w ciazy mozna? Bo apapu to nawet nie biore bo nic nie daje

Do góry