reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Jezeli bylo nacięcie to po porodzie obowiązkowe badanie bez majtek, u mnie w szpitalu wygladalo to tak, ze przychodził lekarz, wszystkie na sali miały miec juz majty zdjęte i lekarz na łóżku zagladal miedzy nogi i macal brzuch żeby zobaczyc jak macica sie obkurcza. Okropne to wg mnie, niekomfortowe, dobrze ze ja tylko dwie doby lezalam.

reklama
Polozne chcialy mnie naciąć a byla moja gin prowadzaca mówi nie nacinac da sobie rade. Ale fakt faktem corka byla mala 2670/50cm

Karolina- niech ci wstyd nie będzie ;) bo ja nie lepsza. Jakieś tam ciuszki powoli zbieram ale nie wiem czego mi brakuje. Mam pudełko wkładek laktacyjnych,podkładów poporodowych, , kilka tetrowych pieluch, smoczek i rożek.
A jak zrobiłam sobie listę wyprawkową to zajęła mi dwie kartki.

Co do nacinania- nacieli mnie przy pierwszej.Przy drugiej prosiłam o ochronę (3740g) i udało się- jeden szewek założyli bo pękłam ale w ogóle tego nie odczułam. Teraz też będę kategorycznie odmawiać nacięcia.

Tym razem chce prosić o ochronę krocza, nie chce byc nacieta rutynowo jak to robią w szpitalach. Julia byla mala wiec liczę na to ze druga corka tez taka bedzie ;)

reklama
My od wczoraj w rozjazdach między jednymi dziadkami a drugimi i mało czasu na forum. Ja po porodzie przy chodzeniu miałam zwykłe bawełniane majtki, a w większości po porodzi leżałam tylko na podkładach bez majtek i się wietrzyłam tzn byłam przykryta kołdrą, ale od strony ściany zrobiłam sobie przepływ powietrza i szybko mi się wszystko zagoiło. Te jednorazowe chyba nie są polecane przez położne, ewentualnie siateczkowe.

Bluelovi i ja przesyłam spóźnione życzenia i buziaczki dla Wojtusia :*

A teraz ku pokrzepieniu serc, w środę wieczorem moja przyjaciółka urodziła córeczkę, pierwsze dzieciątko a poszło błyskawicznie o 19 ją przyjmowali do szpitala a o 21.55 mała Nadia była już na świecie :)

Do góry