reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Hej kobietki,
Ja już w drodze do bratanka, u nas biało i sypie strasznie. Chodzę bardzo ostrożnie bo boję się że fikne koziołka.
Martita też odczuwam nieraz takie mało przyjemne ruchy właśnie jak mała się przeciąga. Widocznie tak musi być.
No i co dziewczyny glukoza nie taka straszna? :D bluelovi pewnie napisalaby ze mniam :D

reklama
Hej dziewczyny :)

Też się długo wahałam nad obiciem kanapy - jak kupowaliśmy to już mieliśmy w planach malucha :) zdecydowaliśmy się na materiał taki miły w dotyku jak plusz prawie ale na podbiciu teflonowym. Pamiętam że był sporo droższy przez to, ale póki co super znosi starcia z moim mężem (były już wtarte w nią jagody i sok marchwiowy - a kanapa jest jasna) oraz z dziećmi przyjaciółki :) więc polecam takie rozwiązanie.

U mnie na obiad dziś kotlety sojowe - przerwa od mięsożerstwa ;)

Ruchy też teraz odczuwam inaczej, ale zazwyczaj są przyjemniejsze niż były do tej pory - częściej przesuwanie pod skórą i wypinanie tu i tam, czasami też po obu stronach brzucha jednocześnie. Natomiast jak się mała zdecyduje dać mi kopniaka to się prawię w pół zginam, ale to bardzo rzadkie się zdarza.

Alunia nie taka straszna jak wypiłam ja to mi smakowała ale słodko czuje do teraz ;)
Ja tez odczuwam jakieś inne ruchy bardziej bolesne albo mi sie wpychają pod żebra.
A co mam dziś na obiad? Hmmm czekam co mi przyniosą ;)

Ania a jakie jedzenie nasz w szpitalu? Bo ja szpitalny catering po urodzeniu córki kiepsko wspominam.
U mnie dzis pomidorowa, a potem sola z pary z czymś ale jeszcze nie wiem czym ;)

Powiem ci Martita ze nawet mi smakuje ;) tylko mało hehe. Wszystko co miałam juz wczoraj zjadłam a maz ma daleko wiec dopiero jutro przyjedzie ;) ale jutro chyba wychodzę [emoji3]

Klaczek - my tak samo w ciazy a ja mam glukoze robiv dopiero za ok 3tyg :confused:

Bylam z corka u lekarza i na usg brzucha dostalismy bo ten mocz sie nie podobal i ma niby brac zelazo bo krew tez slaba. Pozniej poszlam na sklepy. Corka w ciagu 2tyg ma zaproszenie na 4 imprezy urodzinowr:eek: w tym jedne u blizniakow:rolleyes: i za prezentami biegalam. Kupilam dla blizniakow i na jeszcze jedne urodziny i 130 ponad nie moje, ech moje dziecko imprezuje bardziej niz my;) chociaz my jutro tez idziemy na parapetowke i skladamy sie na raki wiekszy prezent po 80zl i dzis ksiadz u nas - kurde kasa z portfela ucieka strasznie.

Kitki ja mam wizytę w czwartek i już miałam zrobić tą glukozę. Podobno po 24 tc się robi. A na krew córci zamiast żelaza to polecam sok z buraka. Tylko nie wiem czy będzie chciała pić.

Pani w laboratorium dodała sporo soku z cytryny i była całkiem całkiem A słodko chyba mi nie jest bo już słodkie w domu zdążyłam zjeść.

reklama
Do góry