reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Drobi tymi roznicami tez bym się jakos nie przejmowala. Pomiary nigdy nie wyjda równo, bo sa obliczane na podstawie jakiejś sredniej a wiadomo, ze dziecko może się urodzić z rozna dlugoscia, wielkoscia glowy, dlugoscia nog itd.

reklama
U mnie dla odmiany jak mnie przyjmowali na porodówkę i zrobili poglądowe USG to wyszło, że mała ma 3430g a urodziła się 3440 g więc praktycznie w ogóle się nie pomylili. Ale mojej koleżance w innym szpitalu przed porodem wskazało 3600 a urodziła 4200.
Laura też miała brzuszek 1,5 tyg mniejszy na swój wiek a wszystko ok, moja lekarka śmiała się że talię osy będzie miała :) i kość udowa też była dłuższa od reszty i mała jest raczej wysoka - ostatnio ją mierzyłam i miała 85 cm wydaje mi się to sporo na 16mcy.

Co na to Twój lekarz?

Dopóki ciśnienie mam w miarę ok. (W domu 127/70; przed wizytą 137/80) to wg lekarza jest ok. Tylko mam się oszczędzać. Mierze ciśnienie 3 razy dziennie w domu a jak mi pulsuje to odpoczywam. W pierwszej ciąży w 3 trym było gorzej i chodziłam do kardiologa. Miałam bardzo wysoki poziom dedimerow we krwi. Już mnie chcieli do szpitala kłaść ale jakoś się udało i nawet bez leków. Ale ostatecznie lekarz zdecydował o cc. Podczas samej cc miałam problem z ciśnieniem. Teraz bardziej się oszczędzam.

ja tez mam wodniste upławy. w szpitalu powiedzieli ze to normalne..

a dzis czuje ruchy ale duzo słabiej niz zwykle... tez tak macie?? martwie sie

Ja wczoraj czułam duzo słabiej. I chyba wynikało to z tego że się dzidziuś obkrecil i był pleckami obrocony. Myślę ze nie ma się co martwić. Jeśli czujesz jakikolwiek ruch, nawet delikatny rano i wieczorem to jest ok.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ufff... czyli nie tylko moja małpka jeszcze "na dole".

Bluelovi - uważaj z tymi paskami. One kolorują się też od moczu a był okres już po 34tc gdy zwyczajnie nie wiedziałam co wycieka. No i na pasku niebiesko - a to może świadczyć zarówno o wodach płodowych jak i o siuśkach ;) poleciałam na IP zupełnie niepotrzebnie. Młoda uciskała na pęcherz.

Godz temu obudzil mnie mega glod i tak leze i czekam do przyzwoitej pory zeby moc rzucic sie na lodowke bez wiekszych wyrzutow sumienia:D
Przed 9 ide do urzedu...podejscie nr 3 w koncu do 3 razy sztuka wiec jak dzis nie zalatwie to palne sobie w leb;) sprawdzilam wszystko dokladnie. Niby wszystko mam w torebce...obym tylko torebki nie zapomniala :D
Milego poranka brzuchatki

Hej dziewczyny, bardzo długo mnie nie było, mialam do nadrobienia ponad 100 stron, ale przekopalam się. Spóźniona, ale życzę wszystkim spelnienia marzeń w 2016r i zdrowych maluszków. Ja aktualnie kestem w szpitalu, mam zamiar dziś wyjść, jk mnie nie puszcza to sama sie wypisze. Przyjechalam zeby sprawdzic czy wszystko ok bo czulam twardnienia bez specjalnwgo bolu i nie wiedzialam czy to normalne czy maly sie wypycha, a oni mnie jeszcze przed badani zdecydowali zostawic ze względu na wcesniejsze poronienia chyba i tak leze od wtorku, dali mi sterydy na plucka, a teraz tylko magnez i antybiotyk na kaszel. Dlatego twierdze, ze tak lezakowac to ja moge w domu, a meza mam tylko jeszcze przez dwa dni wiec pasuje mi z nim posiedziec. Poza tym maly fika po calym brzuchu, ma prawie kilogram, w czwartek mam wizyte u mojego gina wiec cos wiecej sie dowiem i zobacze wiecej. Pozdrawiam Was serdecznie.

reklama
Cześć dziewczyny :) Miłego dnia życze dzisiaj wszystkim. Dzisiaj bardzo intensywnie będzie przebiegać mój dzień. Generalnie mam dzisiaj 25-te urodziny :) stara dupa już jestem ..... a tak na poważnie dzisiaj uświadomiłam sobie fakt, że kiedyś zaplanowałam , że przed 30-stką urodzę już wszystkie dzieci i jak na razie jedno jeszcze trochę i wyjdzie z mojego brzusia a potem czas na kolejne... Chciałabym mieć 3 :) całkiem możliwe , że uda mi się urodzić wszystkie do 30-tki . Zaraz muszę ogarnąć pokój, potem siebie... I około 11 mam zamiar jechać na zakupy. Zajęcia mam na uczelni od 16:00 więc chcę wykorzystać to, że jadę do większego miasta i polatać po sklepach. :)

Do góry