reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2016

U mnie była roznica na dwóch roznych sprzętach chyba ponad 500 gram w ciągu dwóch dni. Wiec te pomiary z usg to sa takie mocno orientacyjne a jeszcze czasami ginekolog zle zmierzy i tez się robi roznica.

reklama
Sweetka ja tez dzisiaj bardzo słabo czuje ruchy :/
Ja z córka na usg wyszło 3400 a na drugi dzień sie urodziła 2680 ;)

Moja cora dwa dni przed porodem wg usg 4590 :eek: pomiary wszystkie ponad norme nawet juz nie wyliczaly tyg. 2 dni pozniej porod i 3600:)

rsz a Twoja siostra nie miała problemów z cukrem w ciąży? Często tak się dzieje, ze takie duże dzieci rodza się przez cukrzyce ciazowa.

Kitki ale musialas być zaskoczona roznica w wadze :)

I to jak. Dlatego m.in mialam cesatke no nie chcialam rodzic ponad 4.5kg klocka naturalnie i pozwolili mi wybrac. Gin tez byl zadkoczony. Przynajmniej takie wrazenie przy stole operacyjnym robil jak polozna wage podala. Podobno lozysko mialam po byku

nie, nie miała.... gdyby nie chodziła na szkołę rodzenia to by nie urodziła tego dziecka , rodziła na naturalnie , bo bardzo wąska była w biodrach i dziecko wyszło niedotlenione było dotleniane chyba 2 dni.... drugie dziecko jak jej się zapowiadało też w okolicach 3,5kg zdecydowała ,że cc

reklama
Drobi ja bym się tym nie stresowala, chyba ze na następnym usg znow wyjdzie taka wysoka waga to bym porownala na innym sprzęcie.
Taki właśnie mam zamiar:) no i tez cieżko mi uwierzyć w taki przyrost masy na tym etapie. Mój doktor powtarza"cieszymy się jak dziecko przybiera na wadze" i "lepiej jak dziecko jest duże, martwilibysmy się, gdyby było mniejsze niż powinno" i to jest cały komentarz.
A mnie bardzo intryguje dlaczego brzuszek taki mały w porównaniu do nóżek i główki i głownie to przy następnej wizycie będę chciała skonsultować i w razie czego sprawdzić wszystko na innym sprzècie. Chyba że syn będzie wysoki szczupły ale grubokościsty? Kto wie;)

Do góry