reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma a ile corcia miala bo moja 33 glowke i 3700 wagi nacieli mnie bardzo przy wojtku szybko poszlo i nie zdaxyli naciac i peklam bo mial glowe 38 cm i 4200 teraz mysle ze uda sie bez pekniecia bo juz jestem rozviagnieta hłehłe fajnie by bylo bo nie trzeba sie cerować po pporodzie a to wspominam najgorzej zaraz po zakladaniu wenflonu przy skurczach i rozwarciu na 10 cm i wmawianiu ze to nie sa parte a glowa zaraz sie nie urodzi:eek:

reklama
Czasem mam wrażenie, że nawet jakbym była w 40 tc, to ludzie i tak by udawali, że ciąży nie widzą jeżeli musieliby wtedy stać dłużej w kolejce...

Dziewczyny jestem dziś wściekła! Jestem dwa lata po dość skomplikowanej operacji serca, chirurg, który mi ją wykonywał powiedział wprost, że w przyszłości tylko cc. Byłam dziś u kardiologa (innego) po zaświadczenie o wskazaniach do cc, a usłyszałąm, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego.
Nie chodzi o to, że nie chce rodzić naturalnie, wolałabym, ale wiem, że to może mi zagrażać.
I zostaje mi albo jechać do Krakowa gdzie mnie operowano (a jestem z Wrocłąwia), albo iść prywatnie i zapłacić za coś co mi się "należy", do innego kardiologa nie pójdę, bo na nfz to prędzej urodzę niż się dostanę :/
Spoko ja miałam mieć konsultację u endokrynologa bo podczas usg połówkowego lekarzowi nie spodobały się moje oczy a dokładnie wielkość i zrobił mi też usg tarczycy i okazało się że mam guzka.No więc dzwonie i mówię jakia sytuacja a pani w rejestracji że zaprasza mnie w czerwcu!!!!! jak ja na początku kwietnia mam termin.nie będę cytować tu moich słów, które pod nosem wypowiedziałam bo tu jest kulturalne towarzystwo :p

Ręce opadają jak piszecie co wyprawiają lekarze :( często sie niestety potwierdza, ze prywatnie jest dużo łatwiej zalatwic pewne rzeczy.

Ja bardzo chce ominąć szycie :) wiem tez ze w szpitalach w pl bardzo czesto nacinaja rutynowo i bardzo bym chciala tego uniknąć.

tak dla rozluźnienia :p

Załączniki

• Obraz 461.jpg
    Obraz 461.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 52
Haha maja nie ważne ile porodów ma sie przed sobą wrażenia te same :)czasem lepiej nie wiedzieć co cię czeka ;)ja uwielbiam być w ciąży i porod tez ogólnie bardzo dobrze wspominam ..z tym małym wyjątkiem....tutaj kobiety tylko na leżąco rodzą i sa nacinane ..,ale jeśli można popracować nad porodem bez nacięcia to czemu nie ?..tutaj kobieta rodząca jest podpięta przez ktg ,jest w pokoju z mężem,przychodzą co jakiś czas pielęgniarki ,ktoś tam zawita zeby sprawdzić rozwarcie a lekarz przychodzi jak juz sa bóle parte ..nie ma pomocy położnej :(

Matko święta tyle piszecie o tym nacinaniu... Strasznie się tego boję. Teraz to już napewno zacznę oglądać jakies programy z porodami.
Jeśli zaś chodzi o kolejki i auchan to dzisiaj też byłam na zakupkach tam i podjeżdżam wózkiem do tej kasy i akurat jakies malzenstwo z dzieckiem się wykladalo. To jak mnie zobaczyli to od razu zaczęli zbierać swoje rzeczy z taśmy zeby mnie przepuścić, także strasznie miło mi się zrobiło:-) ale przepuscilam ich bo i tak na mojego M. czekałam jeszcze chwilkę:)

reklama
Do góry