reklama
Fenika - dla mnie wlasnie pozytyw po cc to to ze na dole jest tak samo ☺ w pierwszej ciazy glupia obejrzalam sobie filmiki z porodu i sie balam ze bede miala pozniej taki wielki krater miedzy nogami
Sa plusy i minusy kazdego z porodu. Ja swiadomie zdecydowalam sie na cc. Przy poerwszym nie ma znaczenia. Teraz w kolejnej ciazy ciut wiecej problemow bo blizna boli bo ciagnie jak brzuch rosnie. No i ja mialam pecha ze lozysko akurat na bliznie sie ulokowalo. Ale tragedii nie ma. Lepsze to niz mialabys radzic naturalnie a pozmiej miec duze problemy ze wzrokiem. Dzidzius potrzebuje zdrowej kochajacej mamy i nie wazne jaka droga przyjdzie na swiat
Sa plusy i minusy kazdego z porodu. Ja swiadomie zdecydowalam sie na cc. Przy poerwszym nie ma znaczenia. Teraz w kolejnej ciazy ciut wiecej problemow bo blizna boli bo ciagnie jak brzuch rosnie. No i ja mialam pecha ze lozysko akurat na bliznie sie ulokowalo. Ale tragedii nie ma. Lepsze to niz mialabys radzic naturalnie a pozmiej miec duze problemy ze wzrokiem. Dzidzius potrzebuje zdrowej kochajacej mamy i nie wazne jaka droga przyjdzie na swiat
marzenka2015
Fanka BB :)
Dziewczyny czy naturalne i normalne dla lekarza jest kiedy podczas porodu nacina pochwę?...az mnie dreszcze przeszywają ze znow mnie natną ...raz w stronę uda a raz w stronę odbytu miałam nacięcie....ciekawe teraz na który kierunek moj gin sie zdecyduje
Fennika nie masz stresu ze urodzisz w supermarkecie... Nie bedziesz miala tych strasznych boli porodowych...porod NIC nie boli Unikniesz komplikacji ze wzrokiem.... Na dole nadal bedziesz jak 18 nastka , blizna to nic strasznego, wyglada jak zaklejona super glue I tak naprawde to nie boli prawie wcale. Najbardziej boli macica jak sie obkurcza a to nieuniknione tak czy tak . ja czwartego dnia bylam w domku I sama co 2 godziny wstawalam do malej , (choc nie musialam Bo mialam mame do pomocy) . Ja sie zdecydowalam sama I nie wcale nie zaluje!
renia1321
No tak często notorycznie bez potrzeby nacinaja mnie też nacieli ale mi to nie przeszkadza... lepsze to dla mnie niż pęknięcie możesz poprosić położna o ochronę krocza ale wtedy musisz z nią współpracować przeć kiedy każe itd a ja raczej tam w nosie miałam co mówią do mnie tylko parlam jak czułam i potrzebowalam. ..
marzenka2015
Podczas porodu to nacięcie jest ok jeśli trzeba niech bedZie ..ale po porodzie zle wspominam wizyty w toalecie właśnie przez ta ranę
reklama
Jezusie mnie już jest słabo ;-) ostatnio czytałam na temat balonika annibal czy jak to sie tam pisze.na 4 tyg przed cwiczy sie nim miesnie pochwy...takie rozciaganie,ktore ma na celu unikniecie nacinania krocza.stosowala któraś z Was może ten balonik?