reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Fenika ja tak miałam bo siedziałam (przed świętami) sama w całe dnie w domu i to z niepokoju o starszego syna. Mąż w pracy do 20 a tu nie mamy żadnych babć, cioć, nikogo w dodatku praca daleko i jakby mi się coś działo to kto by się nim zaopiekował zanim by mąż wrócił? Kto by go odebrał z przedszkola jakbym ja np musiała do szpitala jechać... Takie czarne myśli mnie nawiedzały. Ale raz że lekarz mnie już uspokoił że wszystko w porządku a mąż teraz bliżej i wraca już o 18 wydaje się nie duża różnica ale naprawdę już inaczej niż jak wracał później i tylko zdążył się wykąpać, zjeść i zaraz pora do spania. No i poza tym już wymyśliłam że podejdę z koleżanką do przedszkola i dyrce tam ją pokażę i podpiszę upoważnienie że w razie czego jakbym rodzić zaczęła żeby ona mogła podejść mi go odebrać i wziąć do sobie zanim mąż wróci. Potem mąż będzie musiał jakiś urlop wykombinować, jak będę potrzebowała to mama też obiecała że doleci a po kilku dniach, tygodniach to myślę że już sobie powinniśmy poradzić :) Tylko w tym wszystkim właśnie najgorsze jest to że nigdy nie wiadomo kiedy się to zacznie jak się wytrzyma do terminu to człowiek przygotowany ale tak jak mnie z synem w 34 tyg złapało no to naprawdę nikt nie był na to przygotowany...

Martita ja też czuję to "otrząsanie" w brzuchu :) W pierwszej ciąży też to miałam i obawiałam się czy to nie jakieś drgawki. Myślę, że to ruchy rączek, może bawią się pępowiną a może jak pisze bluelovi te odruchy moro.

Fenika ja rzadko płaczę nawet w ciąży ale to chyba jest potrzebne żeby zeszło napięcie i człowiek od razu się lepiej czuje :)

Kitki masz rację, że leki są mega drogie. Ostatnio tak myślałam, że zamiast dawać to 500 zł na dziecko (nigdy nie wiadomo na co rodzic to przeznaczy) lepiej byłoby z tego sfinansować leki czy witaminy np. dla dzieci. Wtedy wiadomo by było, że ten który potrzebuje to dostanie, bo nikt niepotrzebnych leków by nie kupował.

Majka ja na plecach leżę na razie bez problemów, nawet się budzę często na plecach, ale mały ma wtedy wyraźnie mniej miejsca bo bardzo się wierci i bardziej go czuje.

sweetka ja niani nie miałam ale mamy małe mieszkanie, przy domu na pewno bym kupiła. Na wyjazdach czasami by się przydała, ale dziś hotele czy pensjonaty mają przeważnie na wyposażeniu i można poprosić. Nad monitorem oddechu się zastanawiałam, ale ostatecznie stwierdziłam, że poczekam do porodu, jeśli się okaże że mała ma coś nie tak z oddechem albo będę miała ciężki poród który nie wiadomo jak na nia wpłynie to kupię, ale nie zaobserwowałam żadncyh niepokojących objawów oddechowych więc do dziś nie kupiłam.

Ja mam nianie po adzie, nawet nie wiem jaka, zwykla bez bajerow. Monitora nie kupuje
Tez czulam kilka razy te szybkie ruchy malutkiej, myslalam ze to czkawka.ada bardzo czesto miala czkawke ale nic niepokojacego sie nie dzialo

Kitki ja własnie się zastanawiałam jaki kombinezon kupić na przyszłą zimę, bo teraz wyprzedaże i może coś się trafi fajnego i w październiku nasze dzieci będą miały dopiero 6 miesięcy także myślałam o rozmiarze 74cm...

sweetka ja mam zamiar kupić nianię elektryczną, taką z monitorkiem za ok 300zł. Taka powinna być wystarczająca http://allegro.pl/motorola-baby-monitor-mbp-421-elektro-niania-video-i4909533667.html

reklama
Do góry