reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Piersi urosły , stały się bardziej wrazliwe , jeżeli chodzi o nudności to słabo
Rozmiarów zarodka nie znam tylko pęcherzyka który w sobotę 15.08 miał 13 mm :-((
. Czy ktoras z Was miała OM w okolicach 6 lipca i jest w stanie mi napisać coś na temat swoich fasolek i czy słyszały juz bicie serduszka ?

reklama
Oczekująca, trzymam kciuki ! Ja termin mam na 7 kwietnia, na wizycie byłam tydzień temu w poniedziałek w tedy był niby równy 5 tydzień serduszka nie słyszałam a co do wielkości to w sumie nie wiem co zmierzyła pęcherzyk czy macice ? he he a miało w tedy 0,75 cm

oczekująca nie nakręcaj się, czekaj cierpliwie do piątku, a to że nie było widać jeszcze serduszka to jeszcze nic nie znaczy wiesz przecież że to bardzo wcześnie... A to że niby pęcherzyk mały- czasem tak coś lekarz palnie niepotrzebnie i człowiek się potem zamartwia. A ta druga lekarka czy przypadkiem nie było tak że ty jej pierwsza wspomniałaś że lekarz tak mówił i wtedy ona niby potwierdziła? :happy:Skoro mówisz że ona sama na swoim usg nic nie widziała? Niektórzy mają takie sprzęty przedpotopowe jeszcze nie przejmuj się.

Dziękuję za wsparcie :-) a swoja droga to każdy lekarz chyba inaczej liczy ja byłam 11.07 u mojego gin i w karcie ciazy napisał, że 6 tydzień ciąży a termin mam prawie tydzień po Tobie Mada na 13.04 he

Hej. Fatalnie się dzisiaj czuję. Chyba przez te mdłości dopadło mnie jeszcze osłabienie, zimno mi, słabo mam temp. 35.4. W nocy nie spałam, w dodatku nachodzą mnie depresyjne myśli. Jak myślicie co na to osłabienie mogłabym wziąć? Chyba nawet Wit. C nie mogę?

Renia w szpitalu rzeczywiście sprzęt był przedpotopowy i sama to przyznała , ale nastraszyla mnie jak diabli ! To moja pierwsza bardzo oczekiwana ciąża i dlatego tak wszystko analizuje i biorę do siebie ... dziękuję :-)

Ja wg kalkulatora jestem w 10 tyg. jak poszlam na usg to byl tylko pecherzyk. Jednak sie okazało że jest spore przesunięcie i to jest 6 tydz. Bo ja z tych co ma nieregularny okres... Też miałam stracha. Ale sie okazało że z ludzikiem jest ok.

Oczekujaca Dorota ma racje . Popatrzylam na portalu parenting.pl na 5 i 6 tydzień i wymiary są jak trzeba . A jak masz dalej objawy ciazowe to powinno być dobrze. A jesteś senna?

Witaj Karolina :-) to u ciebie podobna różnica jak u mnie będzie między dziećmi :-)
Martita pewnie przebiłam też się zastanawiam dlaczego tak szybko go widać, podobno w drugiej ciąży tak szybko wyskakuje, chodzi o mięśnie i skórę
Mada witaj gratulacje :-) też chcieliśmy z m małą różnicę wieku między dziećmi :-) też mam termin na 7go :-D
Beta ja ciągle mam na coś ochotę teraz na pierogi babci z kapustą i mięsem chyba :-D
Lunka kremy są raczej od 4 miesiąca do smarowania
Oczekująca trzymam kciuki za ciebie, żeby było dobrze, wiem co czujesz wizytę miałam w poniedziałek, czekałam tydzień od pobytu w szpitalu krwawiłam, od razu pojechaliśmy do szpitala, później plamiłam bałam się strasznie czy jest ok i dzięki bogu było, też biorę już drugi tydzień luteinę, nie mogę dźwigać i szleć, muszę się oszczędzać i dużo odpoczywać, na szczęście poprawiło się ale na kilka dni wszystko minęło dzisiaj niestety znowu pojawiły się brązowe upławy ehhh no i idę piątek na ślub i raczej spędzę go na krześle...
Milady u mnie było tylko usg dopochwowe przez te krwawienie pewnie grzebać bardziej nie chciała, ja biorę folik, euthyrox na tarczycę no i teraz luteinę i staram się jeść zdrowo ale teraz zachcianki wygrywają :p

hej kochane jest u mnie siostrzenica więc nie mam za bardzo czasu na komputer ;-) u mnie mdłości, zawroty głowy i okropny smak w ustach ale nie są wielkie, no i mogę jeść ale tylko wybrane rzeczy, no i spać mi się ciągle chce to straszne jest...co do zdjęć to ja mam już dwa mojego bąbla, a z gorszych rzeczy to znowu mam upławy brązowe ehhh :-( a w piątek idę na ślub przyjaciółki oby się to wszystko poprawiło bo zwariuję :-( jutro mam rocznicę ślubu to troszkę się odstresuję :-D co do diety to ja na pewno po drugim dziecku znowu będę na diecie schudłam teraz około 17kg w 3 msc się potrafię i zrobię to znowu :-D u mnie jutro 7 tydzień jak byłam w 5 tyg i 2 dniu już było widać zarodek i pęcherzyk i bijące serduszko, teraz też

reklama
Ja to bym chciała takich zachcianek doświadczyć , musi być wesoło . U mnie narazie napadowa senność ale tez pobudzenie zwłaszcza rano , wcześnie chce mi sie wstawać.
Dla mnie 3 latka różnicy to optymalnie bo taki bajtel to już samodzielny troszkę no i już nacieszylam sie nią troszkę no bo dla dziecka to im mniejsza różnica to chyba lepsza.

Do góry