reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Klaudyna, Na stronie Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com tworzywa suwaczek kopiujesz i wstawiasz w sygnaturze tzn na górze masz panel użytkownika tam wchodzisz masz moje ustawienia i edycji sygnature tam wklejasz suwaczek.
Martita poszukam w internecie bo sama jestem ciekawa. Mnie postawiło w 1 dzień . Nie sadze zeby miało jakiś niekorzystny wpływ.

reklama
Ja znowu "zabobonem" bym tego nie nazwała, chodzi o przenikanie przez skórę, tak samo jak skóra wydala substancje z naszego organizmu tak samo przez nią do wewnątrz mogą wchłonąć składnik- taki fakt a nie wymysł ze średniowiecza:) Pewnie że to wszystko musi być przebadane dermatologicznie i w sumie pewnie nie szkodzi ale nie można powiedzieć że obalona została jedna czy druga teoria bo takich badań nie przeprowadzają na kobietach w ciąży :happy:
Ale wiadomo, że masa kobiet farbuje włosy w ciąży i nic się nie dzieje- wolny wybór.

O Tusia widzę, ze podobnie będziemy rodzić :)
Jak wasi panowie reagują na wieść o ciąży, nadskakują Wam? Dopytują się jak się czujecie? Mój tak strasznie chciał, a jak mu powiedziałam to niby się ucieszył, ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam, wyjechał na szkolenie, dzwoni to pyta "co słchać" a nie pyta jak się czuję. Chyba hormony zaczynają mi buzować, bo wszystko mnie wkurza. :angry:

Sylwia witaj, gratulacje :-) mnie też męczą mdłości podobno pomaga wypicie szklanki mleka czy wody, zjedzenie sucharka lub kawałka chleba, imbir, migdały, gorąca herbata...
Annika jest coś takiego jak test na płeć ? Jak to niby działa :szok:
Martita zdrówka :-*
Tusia mi też w sumie mdłości się zmniejszają jak zjem no ale nie można ciągle jeść bo szybko przytyję:-p
Renia mi glukoza smakowała dodałam sobie cytrynki :-D
Kasia też tak uważam można chodzić na basen i kąpać się w jeziorze itd ciąża to nie choroba :-D
Renia mam koleżankę fryzjerkę i mówiła mi że farbowanie nie szkodzi, tym bardziej przy farbach jakie są teraz dostępne, też uważam, że każda kobieta robi jak chce i ma prawo mieć soje zdanie ja farbowałam ostatnio w ciąży i farbować będę i teraz, nic się córeczce nie działo :-) bez tego czuła bym się źle z sobą a przecież szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :-)

odp teraz reszcie bo coś mi się nie pokazało wtedy, zaraz zobaczę co z tym suwaczkiem się dzieje...

Milady u mnie już od dawna hormony działają, ciągle jestem wściekła i zła...
udało się z suwaczkiem :-D

Ostatnia edycja:
Milady , ja to cesarke będę miała wiec ze 2 tygodnie wcześniej :-p , razem test chyba tez robilysmy ;) i do forum sie wpisalysmy. Mi na teście słaba ta krecha była wiec to może bardzo wczesna ciaza. Lekarz powie. Kiedy do ginka idziesz?
Na szczęście moje mdłości trwały tylko pierwszy trymestr.
Wiecie co lepiej ze wszystkim uważać bo jak coś by poszło nie tak to potem ma sie straszne wyrzuty. Mi ciaza obumarla w 3 miesiącu i do tej pory myśle czy to ja nie zawinilam.... Raczej dobrze to znioslam bo jak czytałam to niektóre dziewczyny latami nie mogą dojść do siebie. I naprawdę jak tylko zobaczycie mała kropelke swierzej krwi to szybko do lekarza. U mnie dosłownie 1 kropelke była. To tak dla przestrogi! A teraz cieszmy sie naszymi małymi zarodkami!!!

Odnośnie glukozy to ja piłam ja w ciąży co miesiąc, raz wyszedł mi wątpliwy wynik obciążenia i skierowali mnie do diabetologa, ale tak naprawde chyba tylko na wyrost. Musiałam tez przywyknąć do częstych pobrań krwi, tym razem tez musze tsh kontrolować.

Moj mąż bardzo się przejmuje, ale to pewnie dlatego ze w tej ciąży czuje sie dużo gorzej i ta byla planowana :-) normalnie nie lubi sprzatac a teraz naprawde dużo pomaga.

Klaudyna bardzo sie cieszę :-)

Oj dziewczyny nie było mnie przez weekend a tu 15 stron do nadrobienia! Witam i gratuluje wszystkim nowym przyszłym mamusiom :)

U mnie dalej mdłości okrutne, nawet w nocy i nic mi nie pomaga :( przez weekend się trochę pobyczyłam bo opieka nad córką przeszła na męża i moją mamę, ale od dziś znowu sama, chociaż teściowa wpadła na 2h i zabrała małą na spacer więc szybko to wykorzystałam na drzemkę. Poza tym muszę codziennie odkurzać i myć podłogi bo młoda raczkuje i jak tego nie robię to ciągle zżera jakieś kurze z podłogi :(

Ja w marcu kończę 30 lat więc szykuje mi się na 30stkę miły prezent :) Nam udało się w pierwszym cyklu przy obu ciążach, trochę się tego obawiam, że skoro tak łatwo idzie to potem będzie trzeba uważać :) Ja nie mam nic przeciwko drugiej córeczce, ale chyba jednak wolę chłopca gdyż wtedy może mój mąż nie będzie namawiał mnie na trzecie :) Ogólnie to nawet czasami mi się trójka marzy, ale chciałabym jednak wrócić do pracy i jeszcze coś zawodowo osiągnąć a nie wiem czy przy trójce umiałabym się w tym odnaleźć.

Klaudyna super, że plamienia się skończyły i że wizyta pozytywnie :)

Tusia, ja też miewam takie myśli jak to będzie dzielić te uczucia między dwójkę dzieci, ale któraś z dziewczyn mądrze tu napisała, że przy drugim dziecku ma miłość się mnoży a nie dzieli i tego się trzymam :)

Martita współczuję i łączę się w bólu, ja codziennie nawet kilka razy wiszę nad kibelkiem, ale to niestety nie przynosi ulgi :( córka złapała zapalenie gardła i czekam czy jak też się nie rozłożę. Lekarka mówiła, że w te upały o infekcje gardła nie trudno.

Czy są tu może jakieś mamy karmiące lub niedawno kończące karmić (Tusia chyba Ty?) Bo wszystkie piszecie, że bolą was piersi a mnie nic. W pierwszej ciąży bolały mnie bardzo od samego początku, a teraz nic. Zastanawiam się czy nie ma to związku z tym że jeszcze 1,5 mca temu karmiłam i do dziś nadal mam jeszcze trochę mleka jak nacisnę brodawkę. Może piersi są w zasadzie przygotowane do karmienia i dlatego nie bolą?

Co do wózka to tylko napiszę że ja mam po córeczce Tutek Grander Play i mimo niskiej ceny (ok 1300 zł) jestem bardzo zadowolona i na pewno będzie mi służyć przy drugim maluchu, ale chyba też pomyślę o takiej dostawce siedzącej jak Bluelovi bo Laura będzie miała 1,5 roku jak drugie się urodzi i nie wiem jak to u niej z tym chodzeniem będzie.

Kurcze znowu mi esej wyszedł, mam nadzieję częściej teraz u Was bywać i być na bieżąco :)

reklama
Kurcze, dopiero w piątek mam pierwsze USG. Będzie to 6 tydzień i 3 dzień ciąży. Strasznie nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że będzie już coś widać i będzie biło serduszko :-)

Do góry