reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ja dzis czuje sie tragicznie, obudziły mnie mdłości i są do teraz ale takie jakich jeszcze chyba nie doswiadczylam :-( do tego od wczoraj boli mnie gardło, nawet nie pamiętam jakie leki mogę brać?

Ostatnia edycja:
reklama
Tusia ja tez nie miałam takich obaw, zreszta widzę ze mojej Julci bardzo przyda się rodzeństwo, tym bardziej ze w rodzinie nie mamy dzieci w jej wieku i ona zawsze taka samiutka byla. Od ponad roku chodzi do przedszkola co dobrze jej robi ale w domu tez widzę ze jej ktos potrzebny. Od kilku dni staram się ja przygotować na to, mowie jej ze będzie mi musiała pomagać i tak dalej bo będzie dzidziuś i szczerze to ona świetnie sobie radzi :-)

Powstrzymalam sie od farbowania włosów juz dawno, bo sie boję tylko ze ja mam juz dużo siwych włosów i okropnie to wygląda, no cóż jakos to przezyje ;-)

Mojej niewiaście małej tez potrzebne towarzydtwo. Ona baaardzo nie lubi być sama dlatego musze sie z nia bawić.. Dzisiaj to ledwo żyję spałam całe 3 godz... :(

Witajcie :) Ja już w Polsce więc mogę popisać więcej.

Z tym farbowaniem.... w I ciąży nie farbowałam, w II farbami bez amoniaku a teraz chyba jako 2 tygodnie temu pofarbowałam włosy zwykła farbą. Teraz będę pewnie korzystała z lzejszej opcji- bez amoniaku.

U mnie mdłości potworne póki co bez wymiotów. Schudłam 2 kg przez ostatni tydzień chociaż na wakacjach jadłam makarony, pizze, lody... (bleeeeeee) . Teraz też pewnie nie przytyję skoro nie bardzo mogę jeść.
W poprzednich ciążach przytyłam po 25kg i w tej chcę zdecydowanie tego uniknąć.

U nas 3 dziecko jest prowodyrem to znalezienia innego mieszkania/domu. Wynajmujemy teraz 3 pokojowe mieszkanie, które ma dwa malutkie pokoiki i jeden większy salon- moje dziewczyny już sie nie mieszczą a co dopiero trzeci maluch. Problem tylko w tym,że w okolicy nie ma zbyt wielu ciekawych ofert a musi być to miejsce blisko szkoły starszej córki bo długo zajęło jej przyzwyczajenie się do klasy itd i nie mam zamiaru burzyć jej poczucia bezpieczeństwa ,tak ciężko wywalczonego.
Tyle zmian, tyle nerwów . Czekam na 25 sierpnia żeby przekonać się, że wszystko jest z dzidzią w porządku. Mdłości chyba dają nadzieję,że wszystko dobrze się rozwija ;)

Milka ja też mam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" :-D Taka wieelka encyklopedia:D

Beata ja również jestem sierpniówka i dostałam dzidzię na urodziny, bo dowiedziałam się 3 dni przed urodzinami :)
Co do farbowania to się nie wypowiem, bo ja włosów nie farbuję, ale przyjaciółka farbowała całą ciąże i nic się nie działo :)

Co do większej ilości dzieci - ja na pewno chcę mieć jeszcze jedno, bo moim zdaniem jedno dziecko to dziecko skrzywdzone. Sama mam 3 rodzeństwa i wiem, że w kupie raźniej i weselej.

Dziewczyny macie takie fajne suwaczki z informacją w którym tygodniu jesteście. Jak to cudo zrobić? :zawstydzona/y:

polianna to zycze powodzenia w poszukiwaniach mieszkania! :) oby szybko znalazlo sie cos fajnego :)
kurcze, ja to wlasnie tak sie boje, ze przytyje bardzo duzo, mam sklonnosci do tycia, zawsze musialam pilnowac troche wagi, na dodatek moje zamilowanie do slodyczy... :|

dżoana uwielbiam ta encyklopedie :D bardzo podniosla mnie na duchu rok temu gdy stracilam ciążę, a w gruncie rzeczy dowiedzialam sie, ze byla to ciąża biochemiczna.

Wpisz suwaczki w google i pokaza ci sie strony, wchodzisz, teorzysz,swoj suwaczek i tu w profilu wklejasz link do sygnatury :)

reklama
Milka, impreza była w weekend, i to całe 2 dni :-D
Oczywiście nie mogłam pić alkoholu, powiedziałam że to przez leki, że takie silne przyjmuję, ale zauważyłam że część gości domyśliła się o co chodzi... :-)
Dzisiaj do pracy przywiozłam 2 blachy cista, cukierki, ciastka, napoje (tak u nas obchodzi się urodziny). Ciasta upiekłam wczoraj, dlatego już dzisiaj przywiozłam wszystko, tak było mi wygodniej.
Szkoda że Wy dziewczyny nie możecie się poczęstować, same słodkości :-)
Ale jakby co, to zapraszam Was do mnie do pracy w Warszawie ana Bielanach :-)

Do góry