reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Miladyy betę robisz ze skierowaniem lub bez. Jak masz jakiegoś lekarza co Ci wystawi to weź i zrób a jak nie to możesz pobrać bez, nie musisz być na czczo.

reklama
Milka ale nie chodzi mi o sam zapach farby, czytałam ze szkodliwe substancje z farb np. Amoniak mogą się przedostawać do organizmu przez skore głowy. Czy ja mam juz paranoje? :-)

Ja dla odmiany z listopada :p ale maz z grudnia :)
Nam sie udalo teraz w 2cyklu :)
Tusia chyba lepiej dla dziecka jak nie jest samo tylko ma towarzystwo w rodzenstwie :) my wlasnie glownie dla syna sie teraz zdecydowalismy na drugie inaczej pewnie bysmy jeszcze odkladali i odkladali :)

martita zerknelam dla Ciebie do książki "W oczekiwaniu na dziecko" i radza by w pierwszym trymestrze powstrzymac sie od farbowania, a przynajmniej od całościowego bo pasemek nie zabraniaja (nie maja kontaktu ze skora glowy). pisza, ze czesc specjalostow wcale nie widzi przeciwwskazan przez caly okres ciazy, a czesc nie zaleca w pierwszym trymestrze.

milady witaj, zapomnialam sie przywitac wczoraj :)

Martita mi lekarz pozwolił pasemka bo jak sie farbuje to dotyka skory głowy i może coś tam przenikać . Ale z tego co czytałam to nie jest nic udowodnone ale lepiej huchac na zimne. U fryzjera miałam założona maseczke na twarz zeby tego smrodku nie wdychac. Twoja decyzja. W pierwszym trymestrze kształtuje sie ukl nerwowy tzn cewy nerwowe wiec może lepiej uważać mną wszystkie paskudztwa.
A Wam nie przeszły przez głowę obawy przed drugim dzieckiem, ze już was nie będzie w 100 % dla pierwszego i ze wszystko trzeba będzie dzielić wtedy na 2 ?
Dziewczyny ja tez z grudnia:-p

reklama
Moj juz starszy wiec pol dnia w przedszkolu :) Nie, ja jakos nie mam obaw tylko caly czas mysli ze on na tym duzo zyska- bedzie mial towarzysza zabaw :)
Martita ja w 1ciazy w ogole nie farbowalam, potem myslalam ze juz w 2 to bede wszystko robic :) ale zycie wszystko weryfikuje i teraz jednak mysle tez ze lepiej dmuchac na zimne i na pewno poczekam do 2trym a moze i znow odpuszcze calkiem? Ostatnio tez tylko ombre robilam to gora mi sie dopluka z moimi a koncowki zetne, z reszta wtedy wlosy bardzo mi sie odzywily i mialam ladne naturalne :)

Do góry