reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witam wszystkie panie! Mam na imię Justyna, Tusia mój nick. Wczoraj zrobiłam test i wyszła blada kreska . Zaskoczenie !!! Jestem mama prawie dwuletniej córeczki . W maju poronilam w 3 miesiącu .... I znowu w ciąży . Termin mam na ok 20 kwietnia ale jeszcze to ustalimy z ginkiem. To tyle wstępnie . Pozdrawiam i czekam na MDŁOŚCI :baffled:

reklama
Pozdrawiam nowe dziewczyny i Tusię.
P.S. Mam kotkę (jest moim avatarem) i nazywa się Tusia :-)
U mnie samopoczucie bardzo dobre, zero mdłości.
Mam 31 lat, a o ciążę przypomnę że starałam się ponad 3,5 roku, także dla mnie z mężem i dla naszych rodzin to prawdziwy cud :-)

No też tak myślałam z tą spermą, ze to w późniejszych tygodniach. Lekarz powiedział, że lepiej z zabezpieczeniem, No zobaczymy, bo trochę bez sensu, że już człowiek w ciąży, niby nie musi się zabezpieczać a tu zonk. My staraliśmy się 4 cykle :)

Witam Tusię :)

Beatko! Przez całe studia byłam Tusia teraz jestem tina ;) ja w pierwszej ciąży tez bardzo sie cieszylam ,niesamowita radość!!! Do tej pory mam fisia na punkcie córy.Ciaze bardzo milo wspominam , wcale nie chcialam rodzic ,nawet sie awanturowalam ze to za wcześnie (cesarka) Jak rodziłam to miałam 36 lat, starałam sie pare miesięcy wtedy a teraz to takie nieplanowane ale tez nie uważaliśmy...teraz jest inaczej wiem czego sie spodziewać . Przerażają mnie tylko te mdłości . Trzeci raz je przechodzić brrrrr

Milady witaj, gratulacje :-) Ja na twoim miejscu zrobiłam bym teraz betę ona daje takie 100% potwierdzenie i mniej więcej tydzień ciąży też określi i zadzwoniła bym umówić się do ginekologa już z wynikami , tylko najlepiej żebyś była tak około 6-7 tygodnia bo wtedy już coś widać wcześniej nic nie zobaczy na usg
Martita też tak mam, dzisiaj w trakcie jedzenia ehhh
Renia wiem co czujesz z tymi mdłościami
Bluelovi jesteś z grudnia ja też :-D ja skończę 25 w grudniu :-D
Kurczaczek biedna byłaś ale dobrze, że już lepiej się czujesz
Witaj Tusia, gratulacje :-) trzymam kciuki z wizytę i za to żeby mdłości się nie pojawiły, ja też mam córeczkę, ale 14 msc :-) jak udało ci się wstawić sygnaturę ? ja się męczę z tym kilka dni...
kochane u mnie wyszło w 2 cyklu :-) ja w poprzedniej ciąży przez cały jej okres się nie zabezpieczałam i nic się nie działo :-) to chodzi o późniejsze stadium ciąży wtedy może przyspieszyć poród dlatego trzeba uważać :-) co do wózka to ja mam po córeczce, kupiliśmy nowy i jestem z niego zadowolona i bardzo mi się podoba bebetto luca, ja też ciągle bez sił i energii, zbieram się długo jak mam coś zrobić, ciągle mi niedobrze, wszystko mnie męczy drobne rzeczy a serce mi wali jak szalone, śpię jak tylko córcia ma drzemkę, jestem zmęczona ciągle, jutro mam wizytę bardzo się denerwuję, boję, martwię co tam się dzieje, trzymajcie ze mnie kciuki, po tych plamieniach jestem przerażona :-(

Klaudyna , jak tam corcia? Ja mam takiego hopla ze normalnie nie chciałam drugiego dziecka zeby jej w niczym ale to w niczym nie uszczknąć . Teraz to już po ptokach:-D cieszę sie na drugiego maluszka. Karmisz jeszcze ?Ja właśnie od testu odstawiam malutka, idzie super. Wczoraj i dzisiaj tylko rano dostała mleczko i nie marudzi wcale takie to moje serduszko grzeczne:tak: . O suwaczek ci chodzi ?
Dzoana nam zabronił na pierwsze 3 miechy ale nie wiem czemu. On jest bardzo zapobiegliwy, ani basenu ani kąpieli w wannie ani słońca , włosy to tylko pasemka. Teraz to pewnie mi wszystkiego zabroni:angry:

Tusia witamy!!

o właśnie jak to jest z farbowaniem włosów? Juz miałam ufarbować ale czytałam ze w 1 trymestrze lepiej nie.Farbowałyście?

bluelovi, klaudyna ja tez jestem z grudnia :) ale jestem starsza od was, skoncze 26 w grudniu :)
bluelovi wow, Ty to w ogóle mlodziutka jestes i juz trzecie malenstwo! :)
tusia witaj! :)

odnoszac sie do dlugosci staran o ciążę... my z mężem zaliczylismy typowa malzenska wpadke... :)

a co do uzywania gumek teraz-no, w zyciu! moj mężul, jego sperma, ktora stworzyła tego małego bąka i teraz bedac juz w ciąży mam jej unikac? :-D co innego w końcowych tygodniach, ale teraz na pewno nie zamierzam sie wzdragac ;)

Dziękuję :)
A gdzie można betę zrobić? Mam iśc po skierowanie do rodzinnego lekarza czy normalnie podjechać do przychodni i za kasę zrobić? Kompletnie nie mam pojęcia co teraz robić, niby tyle się potrafi zdziałać, a jak chodzi o małego groszka to pustka w głowie co y czegoś źle nie zrobić :zawstydzona/y:
Na razie z objawów ciążowych to mam bóle w podbrzuszu i okropy ból cycków... nie da się bez stanika usiedzieć, czuje wszystkie zapachy, dzisiaj w sklepie myślałam, że padnę, a jeżeli chodzi o mdłości to czytałam o porannyh, wieczornych, a mnie wczoraj i dzisiaj ścięło w południe -na szczęście tylko mdłości. Ale jestem podekscytowana ;)

reklama
martita a co do farbowania wlosow to ja na razie nie farbowalam bo robilam ombre kilka tygodni temu, ale jesli bede potrzebowac w kolejnych miesiącach to nie widze powodow by sie powstrzymywac :) przeciez nie siedzimy w salonie na stale ;)

Do góry