reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Cześć dziewczyny :)
Dzisiaj o 18:20 idę na usg 4d połówkowe. Mam nadzieję, że w końcu poznam płeć dziecka i wiecie, co?
Chyba jest ze mną coś nie tak :/ Z jednej strony bardzo chcę poznać płeć, a z drugiej strony - jednego dnia bardzo chciałabym żeby to był chłopczyk, a innego żeby to była dziewczynka. I generalnie, co by nie było to strasznie się stresuję tym, że dzisiaj być może poznamy płeć...
Wiem, że jak tylko się dowiemy to będziemy bardzo szczęśliwi, ale teraz sama siebie nie rozumiem :eek:
Zawsze marzyłam o "parce" - nie lubię tego określenia - a z drugiej strony myślę o tym, że w tej chwili mamy dwa pokoje, a pokój córci jest szaro-różowo-biały i gdyby to był chłopczyk to czeka nasz spory remont :/
ahhh.... chyba w d.... mi się poprzewracało :D

reklama
Kitki moja endokrynolog kazala mi wybrac witaminy w których jest 100 lub 150 jodu, te z 200 odradzila. Femibion ma 150 wiec jest ok, ale juz mama dha 200 wiec za dużo wg mojej Endo.

Barba blue poradzisz sobie kochana nic sie nie .artw zaduzo o tym myslisz :) dasz rade jestes mama a to siła wyzsza :)

Antuś daj znac po usg jak dzidzia :)) nieprzejmuj sie to normalne takie rozterki ;) ale dzis juz powinny rozwiac sie twoje watpliwosci :))

Klaudyna trzymam kciuki na ktora masz wizyte ??

Ja na 13 jade z wojtusiem do szpitala na onkologie na usg tej pachy czy mu sie tam nic nie odrasta po tej operacji .prosze o kciuki :)

Moze i ja na dzis sie zapisze na usg do medicusa albo na jutro :) zdzwonic sie musze z mezem o ktorej konczy prace :)

SzczęśliwaAga bardzo smutne, że musisz żyć z taką teściową pod jednym dachem. Ja mam fajną teściową, ale nie chciałabym mieszkać z nią ani z moją mamą. Fajnie jest jak mieszkamy sami :tak: To jest nie ludzkie z jej strony traktowanie Ciebie w ten sposób :sorry:
Postaraj się nie przejmować nia i nie denerwować...
amko witaj w naszym gronie :-D Co do ryb, to u mnie jest odwrotnie, nie mogę patrzeć na ryby :no:
Ja na USG 3/4d wybieram sie po Nowym Roku czyli jakoś ok. 25tc. W poprzedniej ciąży byłam w 30tc i już tak fajnie było widać buziulkę córeczki :tak:
Klaudynaaa czekamy na wieści z wizyty i trzymam kciuki &&
BarbaBlue może początki bedą ciezkie, ale pomyśl że Twoje dzieciaczki beda miały dobry kontakt, wspolne zabawy... U mnie będzie :-D 6,5 roku róznicy i początki pewnie będą fajne, córcia będzie pomagać ale pewnie będa kłótnie za kilka lat :-p
Kitki ja też od 6 spac nie mogłam, ale żeby nie budzić domowników to tak leżalam ponad godzinę i w sufit sie patrzyłam
Anus26 to pewnie przez hormony masz mętlik w głowie:-D jak sie dowiesz płci to wszystkie mysli w głowie sie poukładają :tak:
bluelovi trzymam kciukasy && wszystko bedzie dobrze...

Mi weekend miną na leniuchowaniu, napisałam już listę wyprawki dla malucha i dla siebie do szpitala. Robię to wcześniej, bo pewnie mi sie coś przypomni i co chwile będą poprawki i dopisywanie.
Mam nadzieję, że mój synek nie zamieni się juz w córcie bo zaczęłam kompletować ubranka. Na razie tyle co dostałam i upolowałam w lumpku, ale wszystko typowo chłopięce. Wrzucę później zdjęcie do wątku z zakupami...
Miłego poniedziałku, zajrzę później.

Szczęśliwa Aga .. teściową się nie przejmuj... zobaczysz jak się urodzi dziecko , to TY będziesz dyktować warunki, bo teściowa się osika .... tak jest zawsze.... w ciąży się takie babsko nie interesuje ale jak już się urodzi to najlepsza babcia... a wtedy ty będziesz jej mogła pokazać , jak się można źle czuć przez różne sposoby traktowania i mówienia

Klaudyna - ja mam dzisiaj wizytę...boje sie strasznie.... brzucha mi wcale nie widać... nie czuje ruchów dziecka... i jestem ciekawa co z płcią...

Antuś- mam tak samo jesli chodzi o płeć... jednego dnia myśle, że bardzo chce chłopca jednego ze dziewczynkę... jednego mi to obojętne byle bylo zdrowie.... chyba nam hormony buzują...

Kitki ja mam Hashimoto, biorę Euthyrox codziennie i to już zwiększoną dawkę, bo mi tsh skoczyło konkretnie, do tego biorę Pregnę Plus, moja endo gdybym brała inne tabletki to kazała i tak zażywać Jodit, ale jak powiedziałam o Pregnie to mówi, że jeśli wierzyć producentom w zawartość witamin w Pregnie, to jest ona najlepsza na rynku. A i farmaceutka wydaje mi się, że powinna mówić, że Ci tsh skoczy pod koniec, bo jak dla mnie reguły żadnej nie ma, więc po co opowiadać głupoty, trzeba kontrolować hormony i tyle, u mnie jak będzie tsh ponad 2 to mam dzwonić do endo o zwiększenie dawki.

Ja też mam niedoczynność i biorę euthyrox, mi Endo kazała brać witaminy i to najlepiej takie co jest 250 jodu, więc widzę,że co Endo to inaczej.... I jak tu nie zgłupieć?

Dzien dobry Brzuchatki:-)

Nie bylo mnie kilka dni a tu tyle stron do poczytania :szok::-D Witam nowe mamusie :-)
Od zeszlego tygodnia walcze z silnym przeziebieniem, nocki mam nie przespane bo albo bol gardla nie daje albo synek poplakuje (zabkowanie)
W dzien mi jakos ciezko sie ogarnac, wszystko mi idzie duzo wolniej, niby brzucha nie mam duzego ale ciaza daje o sobie znac. Wczoraj pochodzilam po miescie a pozniej nie moglam dojsc do siebie, tak mnie kulo podbrzusze, ze myslalam, ze sie poplacze. Trzeba zwolnic :-)

Jeja dziewczyny zaledwie kilka dni mnie nie było a mam tyle do nadrobienia, nieźle się działo tyle się pozmieniało... myślałam że z reguły to łatwiej dziewczynkę pomylić na wczesnym etapie ciąży a tu odwrotnie z chłopca dziewczynki się zrobiły :-)

U mnie dziś pogoda dołująca nawet nie chce się z domu wychodzić.....

Karolina widzę że chyba jesteś ten sam rocznik co ja 87 wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem? Ja drugiego chłopczyka Oliwier będzie miał na imię :-)

reklama
ja tez niedoczynnosc tarczycy, letrox 75 i moj endo pytal sie jakie biore witaminy i czy w nich jest jod. ja mam angielskie witaminy gdzie jest 140 jodu i niby jest ok. dzis mam spotkanie z położna wiec od razu umowie sie na tsh i zobacze jak wyglada teraz poziom, bo ostatnio strasznie skakał.

Do góry